HET BELANG VAN TRAINEN IN STAP

.

belang-stap-titel

Trainen in stap: het kan saai of vervelend lijken… en je denkt misschien dat het alleen voor beginners is. Toch raden we je aan om het eens vanuit een andere hoek te bekijken en deze gang weer wat meer aandacht te geven.

Langzaam maar zeker!

In stap kun je je training tot in de kleinste details ontleden. Het is een rustige gang, zowel voor je paard als voor jezelf. Dat maakt dat je steeds in een goede houding zit en dat je aandacht hebt voor je lichaam zonder dat je door elkaar geschud wordt zoals in draf of in galop. Wat je paard betreft, het moet maar een voet tegelijk zetten, waardoor het zich goed kan concentreren op zijn bewegingen, en ook op de jouwe.

het-belang-van-trainen-in-stap-para1

Geen probleem…

Stap is een toegankelijke gang voor elke niveau. In stap kun je ook mooie dingen doen: wandelen natuurlijk, maar ook schouderbinnenwaarts rijden, zijdelings stappen ... voor ieder wat wils!

Goed voor je paard om spieren te kweken

Alle stappers, wandelaars en hardlopers zullen het beamen: stappen is gezond en je ontwikkelt je spieren, inclusief de dieperliggende spieren. Laat die kuiten maar groeien! Zelfs in stap kun je je paard vooral op de achterbenen doen trainen. Zo doet het aan sportief wandelen. En als je vraagt om deze inspanning langer aan te houden, ontwikkelt het ook zijn rug- en buikspieren. Je merkt het, spieren kweken kan ook op een rustige manier…

belang-stap-3

Goed, beginnen we eraan?

Het is misschien het moment om alle "klassieke" paardrijoefeningen nog eens opnieuw te doen? Serpentine, uitgestrekte stap op de diagonaal, schouderbinnenwaarts ... Voor beginners is dit een gelegenheid om te testen waar ze staan; voor gevorderden is dit dan weer het ideale moment om de basics nog eens te herhalen!  

En waarom niet eens aan een nieuwe oefening beginnen, die je nog nooit uitgeprobeerd hebt? Iets voor je volgende sessie?

angel

Angélique

Ik ben gepassioneerd door paarden sinds ik 4 jaar oud was. En ik kan er maar niet genoeg van krijgen! Twee jaar geleden heb ik mijn droom kunnen waarmaken, toen "Cantad", een Arabische volbloed van 6 jaar oud, in mijn leven kwam. Ik hou van schrijven, maar niet zo van tikfouten (als je er eentje ziet, geef me dan een seintje en ik verbeter ze meteen!), en ik heb het genoegen om je de Fouganza-tips mee te geven.