HOE JE KIND MAKKELIJK LATEN REMMEN OP EEN FIETS?

.

Remmen voor kinderfietsen

"Als de rem een reproductie is van een volwassen rem, is remmen zeer moeilijk, tot zelfs onmogelijk. De rem moet aangepast zijn aan de grootte en de kracht van de hand van een tweejarig kind", aldus Sylvain Giovanetti, ingenieur onderdelen voor B’TWIN. "En daarin schuilt de moeilijkheid: zoveel mogelijk kabel aantrekken tijdens het remmen, ondanks de beperkte kracht van een kind."

Er waren ongeveer twintig prototypen nodig om uiteindelijk een vorm te vinden die ergonomie en kracht combineert: en dat werd het Stop Easy-systeem, een remsysteem dat is gebaseerd op het remsysteem voor volwassenen, maar dat rekening houdt met de fysiologie van een kind. Het grote voordeel: de remgreep vastpakken was nog nooit zo eenvoudig.

REMMEN OP EEN KINDERFIETS: WANNEER REMMEN KINDERSPEL WORDT

"Om een idee te krijgen van de kracht die nodig is om te remmen, hebben we zelfs een prototype van een kinderfiets op volwassen schaal gemaakt", vervolgt de ingenieur, "waardoor we meer inzicht kregen in de verhoudingen en zo het ontwerp van onze remgreep konden optimaliseren."

De ergonomie van de remgreep werd volledig herzien: makkelijker vast te pakken want dichter bij het stuur, en ligt beter in de hand dankzij de geometrie. De remgreep is nu evenwijdig met het stuur, waardoor de kracht die het kind erop uitoefent verveelvoudigd wordt. Dit baanbrekende remsysteem ondersteunt de natuurlijke beweging van de hand, waardoor tot 30% meer remkracht ontwikkeld kan worden dan met een klassiek remsysteem.

En toen restte ons enkel nog design en ontwerp te combineren. Missie volbracht: Het Stop Easy-systeem won een designprijs in 2012 en zit vandaag op alle B’TWIN-fietsen voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

DE JUNIOR BRAKE, DE ANDERE KINDERFIETSREM

De Junior Brake is een rem die is ontworpen voor kinderfietsen van 6 tot 12 jaar. De ergonomie van de handgreep werd speciaal bedacht voor kinderhanden en maakt het remmen veel eenvoudiger, voor meer controle. Zo wordt je kind een topper in het remmen… en slippen?

Dankzij de intuïtieve afstelling kan de rem heel eenvoudig worden aangepast voor meer veiligheid. De Junior Brake vind je op alle 20 inch kinderfietsen van B'TWIN.

Een betere rem geeft meer vertrouwen. En met zijn innovaties wil B'TWIN alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat elke fietstocht, elke rit in de stad een moment van genieten wordt!

 DEZE ARTIKELS ZOUDEN JE OOK KUNNEN INTERESSEREN!