aanvallende backhand

Hoe voer je een goede aanvallende backhand uit?

Is de backhand geschikt om aan te vallen? Voor veel spelers is de backhand niet meer dan een neutrale slag waarmee ze de tegenstander zoveel mogelijk naar achteren drijven. In het slechtste geval is dit de slag waarmee ze de bal simpelweg in de court kunnen houden. Hoewel een aanvallende backhand moeilijk uit te voeren is, is hij niet minder verrassend en kan hij je spel op die manier toch gevaarlijk maken. Wij geven je enkele belangrijke tips om deze aanvallende backhand goed uit te voeren! Volg even mee …

Aanvallende backhand: “ga ik naar achteren of niet?“

Heb je ook telkens de neiging om naar achteren te bewegen als er een hogere bal aankomt? Dat is normaal, maar is dat ook een goede keuze op dat moment? Met je backhand kun je het verschil maken. Let wel op met slappe balletjes, waar geen snelheid en kracht in zit. Wees niet te haastig! Kies voor een lange en nauwkeurige backhandspin (zie “De backhandspin”) zodat je een iets stevigere bal slaat waarmee je kunt aanvallen.

 

Het is uiterst moeilijk om een hoge bal, die boven je schouder komt, te versnellen. In dit geval moet je immers vaak een backhand lift uitvoeren waardoor je maar moeilijk gewicht en snelheid in de bal kunt brengen. Wacht dus op een betere bal.

aanvallende-backhand

Wanneer kun je een aanvallende backhand slaan?

Een aanvallende backhand sla je op een bal die ter hoogte van je heup komt met een gemiddelde snelheid en in een van de servicevlakken terechtkomt. Dat is het ideale moment om aan te vallen! Plaats je goed (“kom in het veld”), denk aan je techniek (zie “Hoe verbeter je je backhand?”) en probeer je bal nauwkeuriger te plaatsen dan met je vorige slagen, met een strakker baltraject, dus dichter bij het net (30 tot 50 cm boven het net).