backhand

Hoe voer je een goede backhand pass uit?

Ook al veranderen de tijden en wordt de backhand minder en minder als een zwak punt gezien, toch zullen je tegenstanders meer geneigd zijn om naar het net te komen om je op je backhand aan te vallen (met een krachtige, vlakke bal, ver of met effect). Om dit punt te winnen zul je dus moeten passen!

backhand-pass

Je hebt meerdere mogelijkheden: 

– passing in 1 tijd: ik ga onmiddellijk op zoek naar het winnende punt en verhinder dat mijn tegenstander een volley kan slaan door de bal buiten zijn bereik te slaan. Dit moet je doen als je tegenstander niet goed naar het net komt, dit wil zeggen dat hij je hiermee niet uit evenwicht heeft gebracht en je nog de tijd hebt om je slag goed voor te bereiden.

De meeste passeerslagen worden langs de lijn gespeeld omdat je zo een grotere zone kunt bereiken. Als je echter ziet dat je tegenstander op je slag anticipeert, probeer dan een korte en gekruiste passeerslag.

– passing in 2 tijden: ik geef mijn tegenstander een moeilijke volley om het volgende punt te winnen. Met een eerste backhand sla je de bal in de voeten van je tegenstander. Deze zal een gemakkelijker bal terugslaan, waarop je kunt reageren met een winnende slag.

Als je je tegenstander kent en weet dat hij handig is met de volley, kies dan eerder voor een passeerslag in één tijd. Zulke spelers slagen er immers in om ook op moeilijke slagen met een mooie volley te reageren.~Als je tegenstander echter per toeval naar het net komt omdat hij niet anders kan, aarzel dan niet om hem verder te laten spelen door de passing in twee tijden toe te passen.

Meerdere manieren om de bal te spelen

- vlakke backhand: een strakke slag met snelle bal. Eerder te gebruiken voor passeerslagen langs de lijn.

- backhand slice: dit is een tragere slag waarbij de bal echter lager valt. Hierdoor moet je tegenstander door zijn benen buigen, wat een extra inspanning vraagt.

- backhand lift: hierbij valt de bal net onder het net, waardoor je je tegenstander te vlug af bent. De perfecte slag om kort en gekruist te passeren!

Nog een laatste mogelijkheid om het punt te winnen als je tegenstander naar het net komt en naar je backhand speelt: de lob!