Hoe je deeg bereiden?

Ongetwijfeld heb je je al afgevraagd of het deeg dat je zelf maakt wel vochtig genoeg is. Hier vind je het antwoord op je vragen. 

deeg

Wat is karperdeeg?

Karperdeeg wordt gemaakt van diverse meelsoorten met elk hun eigen smaak, kleur en korrelgrootte. Het wordt gewoonlijk gebruikt bij statisch vissen op karper. Het heeft een explosieve werking waardoor het heel snel zijn deeltjes en smaken verspreidt.

Het deeg bevochtigen

Er zijn twee manieren om je deeg vochtig te maken:

- De eerste manier is om je deeg zo te bevochtigen dat het zich goed verspreidt, hiervoor gebruik je 2 delen meel op een half deel water. Je krijgt een stevig deeg zoals voer, met die methode verspreiden de deeltjes zich snel. Het is gemakkelijk tot aan je visstek te brengen.

- Met de tweede manier krijg je een minder stevig deeg dat zich langer verspreidt. Hiervoor doe je een extra half deel water bij je deeg. Die techniek wordt vaak gebruikt wanneer er heel wat vissen op je visstek aanwezig zijn. Karpers zullen het deeg sneller inslikken. Je hebt een paste cup op je hengel nodig om het karperdeeg tot aan je visstek te brengen, want het is niet stevig genoeg om op je haak te blijven zitten. 

Hennep