revers lifte

Tennis video: hoe sla ik een backhandspin?

Net als een forehand kan ook een backhand dankzij een topspin en hoge, gebogen vluchten onverbiddelijk zijn om een punt te scoren. De topspin, het meest gebruikte effect in hedendaags tennis. Of je nu een forehand, backhand of service slaat, effect geven aan je slagen is een must. De backhand vormt hier geen uitzondering op. Maar hoe sla je nu een goede backhandspin?

backhandspin

Gooi je gewicht in de bal. bij topspin draait het om gewicht.

Waarom topspin toevoegen aan je backhand? Topspin garandeert een veilige slag en controle over de balvlucht. Je zal krachtig kunnen slaan en toch de bal in de court houden. Zodra de rally op gang is getrokken, is dit het effect dat je moet gebruiken om je tegenspeler in het achterveld te houden en te voorkomen dat hij de leiding neemt of de bovenhand krijgt. Opgelet, topspin toevoegen aan je backhand betekent niet dat je minder kracht aan je slag moet geven of een afwachtende houding moet aannemen! Het is van essentieel belang dat je dezelfde intensiteit in je plaatsing en techniek legt als bij een aanvallende slag, om gewicht aan je bal te geven.

De beweging bij een backhandspin verschilt van die bij een vlakke backhand of een backhandslice. Bij de backhandspin maakt je arm eerst een neerwaartse (voorbereiding) en vervolgens een opwaartse beweging (het slaan op de bal) om nog verder opwaarts  te eindigen. De vaardigheid van je pols om onder de bal te gaan bepaalt de kracht van het spineffect.

De bal zelf moet ongeveer 1 tot 3 meter boven het net vliegen.

Je hebt nu de sleutel tot een geslaagde, uitstekende backhandspin in je handen!~Nu is het aan jou!