Etiquette au golf

Test: de etiquette van de golfer!

Net als de snelwegcode kan de etiquette van de golfer na verloop van tijd worden vergeten. Herinner jij je de regeltjes nog? Test je kennis en gezond verstand met deze 10 vragen!

De test is niet heel moeilijk, maar wel handig om op een leuke manier de regels van de etiquette van de golfer te herhalen, zodat je zonder problemen kunt genieten van een partijtje golf of er zelfs iemand op kunt wijzen indien nodig. Als je slecht scoort of de officiële golfregels nog eens wilt nalezen, surf dan zeker eens naar de website van de Koninklijke Belgische Golf Federatie.

KLAAR? START DE TEST!

1. Je telefoon rinkelt op de golfbaan. Hoe reageer je?~a) Laten rinkelen en je er geen zorgen over maken.~b) Uitschakelen en je excuseren.~c) Juist een paar minuutjes bellen.

2. Hoe lang duurt het voordat een spel met 3 spelers een hole van 18 heeft voltooid?~a) Tussen 2u en 2u30.~b) Tussen 4u en 4u30.~c) Tussen 05.00 uur en 05.30 uur.~d) Meer dan 6 uur.

3. Jouw bal ligt in een bunker. Op de slagplaats raakt je club het zand.~a) Speel de bal met twee strafslagen.~b) Ten strengste verboden, je geeft je bal dus op.~c) Speel je slag zonder straf.

4. Jouw bal vliegt de baan uit tijdens je tweede slag op het parcours. Je speelt je...~a) derde slag~b) vierde slag~c) vijfde slag 

5.  Je staat klaar om je bal te spelen. Om de veiligheid van andere spelers te garanderen, moet je controleren dat ze zich bevinden.~a) Tussen de bal en de hole.~b) Achter je rug.~c) Waar je ze kan zien.

6. In Strokeplay put je vanaf de green, maar jouw bal raakt die van een tegenstander.~a) Niemand wordt bestraft, het spel gaat verder.~b) Je krijgt een strafbal.~c) Je krijgt twee strafslagen.~d) Je partner krijgt een strafbal

7. Je lob is magnifiek en valt een paar centimeter van de vlag, waardoor er een zichtbare pitch op de green achterblijft.~a) Neem je putter en zet het spel met een glimlach voort.~b) Maak het gras plat met de punt van je schoen.~c) Gebruik een tee of een pitchfork om het gat weer te dichten.

8. Je bent jouw bal in de bomen verloren en het is jouw beurt.~a) Neem 5 minuten om het balletje te vinden, de anderen wachten wel eventjes.~b) Vraag aan de andere partijen om even in te vallen terwijl je zoekt.~c) Speel een andere bal met een strafslag, er was toch niets aan te doen.

9. Jouw bal ligt op de tee, op zijn vertrekplaats. Maar het balletje valt wanneer je jezelf in positie brengt.~a) Plaats het balletje terug op de tee, met een strafslag (3e slag)~b) Speel het balletje vanaf zijn nieuwe positie, zonder straf (2e slag)~c) Zet het balletje terug op de tee en start de hole zonder straf (1e slag)

10. Je bal ligt in een bunker maar een tak verhindert je om te spelen.~a) Speel verder, zelfs met een tak in de weg~b) Verplaats de tak en speel dan verder~c) Verleg je bal en speel verder

De juiste antwoorden vind je onder de foto. ;-)

golf entre l'amis et l'etiquette

DE ANTWOORDEN

1 - b) Zet het uit en bied je excuses aan. Stilte en respect voor je speelpartners is een must in golf. Vergeet dus niet om je telefoon uit te zetten of stil te zetten voor je begint. 

2 - b) Tussen 4u en 4u30, dit is de gemiddelde tijd om een ​​18 holes te spelen.

3 - a) In de bunker is het verboden om het zand met je club te raken op jouw slagpositie. Als dit gebeurt, neem je twee strafslagen.

4 - b) Je speelt je 4e ​​slag na een strafslag voor een bal buiten het veld.

5 - c) Dit is het ideale om ervoor te zorgen dat je ze geen pijn doet met je bal of club.

6 - c) Je krijgt 2 strafslagen voor het niet naleven van de golfregels. Je had je partner moeten vragen om te markeren en zijn bal op te tillen voordat je een zet doet...

7 - c) Zorg voor de green met een tee of een pitchfork

8 - b) Als het een paar minuten zal duren om je bal te vinden en je hebt nog geen voorlopige bal gespeeld, geef dan de andere partijen een seintje om te dubbelen zodat het spel vlotjes verdergaat.

9 - c) Als je geen speelactie onderneemt, mag de bal zonder straf opnieuw op de tee geplaatst worden. Vanaf het moment dat een slag wordt gedaan (airshot bijvoorbeeld), telt de slag zonder straf (je speelt vervolgens dus meteen je tweede slag). 

10 - a) Een tak wordt als een natuurlijk obstakel beschouwd, je mag ze dus niet verwijderen, op straffe van 2 strafslagen.