WAT KUN JE DOEN TEGEN CHLOOR?

Je kent het ongetwijfeld, die geur die op je huid hangt en die je maar niet wegkrijgt. Het chloor in onze zwembaden heeft de neiging om zich vast te zetten op elk deel van ons lichaam en niet meer te willen verdwijnen... Dit zijn enkele tips van Nabaiji om daar tot je volgende training tóch vanaf te komen!

ZWEMMEN

WAAROM ZIT ER CHLOOR IN ONZE ZWEMBADEN?

Voordat je je neus optrekt voor dit toch wel noodzakelijke toevoegsel, moet je er wel aan denken dat chloor vooral gebruikt wordt om je te beschermen tegen allerlei viezigheden in het water: virussen, bacteriën en andere nare dingen... Het chloor dient dus om het water te behandelen en het zoveel mogelijk te zuiveren.~Na enkele minuten in het water zet de chloorgeur zich al vast op je lichaam, en blijft dan ook enkele dagen hangen.

Het chloor zorgt ervoor dat je huid minder snel uitdroogt, en je dus minder last hebt van een trekkerig gevoel wanneer je weer afgedroogd bent. Bovendien gebruik je best een hydraterende lotion met parfum om dit onaangename gevoel weg te krijgen en tegelijkertijd de geur definitief te doen verdwijnen.

chloor

Onze tips

Een belangrijke tip: neem een douche voor het zwemmen. Je alleen maar afspoelen is niet voldoende, je moet je hoofd en lichaam goed wassen om zoveel mogelijk bacteriën van buitenaf te verwijderen voordat je het water in gaat.

~Was je na je zwemsessie met een milde zeep, zodat je de toxines op je huid verwijdert en meteen ook de chloorresidu's wegwast.

Je kan ook gebruikmaken van een speciale anti-chloor douchegel!

Voor en na het zwemmen douchen

OOK MIJN BADKLEDING MOET BESTAND ZIJN TEGEN CHLOOR!

Niet alleen je huid heeft last van dit chemische goedje. Ook je badkleding kan er na verloop van tijd de sporen van gaan dragen. Nabaiji heeft daarom een label ontworpen, AQUARESIST, dat aanduidt dat alle trainingszwemkleding die dit label draagt volledig resistent is tegen chloor.

De stoffen die het vaakst gebruikt worden voor de vervaardiging van badkleding bevatten een elastaanvezel die de badkleding wel een goede elasticiteit biedt, maar de stof ook kwetsbaarder maakt.

Na veelvuldig contact slijten de vezels af en wordt de stof week en doorzichtig op de plaatsen die het meest uitgerekt zijn of werden losgetrokken van de huid (tussen de borsten, aan de navel en de billen).

Badkleding

WAT HEBBEN WE HIERTEGEN BEDACHT?

Om dit probleem op te lossen hebben de ingenieurs van Nabaij een stof ontworpen op basis van polyester en hebben ze de elastische vezels vervangen door een PBT-vezel (of elastolefine-vezel). Die biedt een minimum aan elasticiteit voor het comfort, en is resistent tegen chlooraanvallen.

Dankzij deze PBT-vezel droogt de badkleding snel en is het langdurig bestand tegen UV-stralen.

Badkleding