Recept delhaize: Avocado toast met gerookte zalm

Beweging gaat hand in hand met goed eten. Het is daarom dat je hier nu dit heerlijke Delhaize recept kan terugvinden. Smakelijk!

Recette Delhaize : Poké bowl au tataki de filet pur

Ingrediënten voor 4 porties

450 g gerookte zalm
1 volkoren Abdijbrood
2 avocado's
1 citroen
1 teentje knoflook
2 pepers
1 bosje radijzen
10 cl rodewijnazijn
50 g ongeraffineerde rietsuiker
100 g zure room
olijfolie
1 basilicumplant
peper en zout

Recept delhaize: Avocado toast met gerookte zalm

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

▸ Verwarm 10 cl rode wijnazijn in een pan met 50 gr ongeraffineerde rietsuiker. Spoel de radijsjes en halveer ze. Zodra de suiker volledig is opgelost, dompel de radijsjes in de hete vloeistof. Laat 10 tot 15 minuten marineren.
▸ Plet twee avocado's met een handvol gehakte peterselie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
▸ Schroei het vel van de paprika’s met een brander (of op de barbecue of het gasfornuis) tot ze helemaal zwart zijn. Schraap vervolgens de schil eraf met een klein mesje en tover zo mooie gekookte pepers tevoorschijn. Een beetje gerookt, zoet en erg lekker. Verwijder het steeltje en de zaadjes voordat je de paprika's in fijne reepjes snijdt.
▸ Sprenkel olijfolie over vier mooie grote sneden brood. Rooster ze op een hoog vuur gedurende 2 à 3 minuten om knapperige toast te verkrijgen.
▸ Wrijf de toasts onmiddellijk in met een teentje knoflook.
▸ Beleg elke toast met een laagje avocado. Schik er een portie zalm op en werk af met peperreepjes/paprikareepjes, gemarineerde radijsjes, toefjes zure room en basilicumblaadjes.