EAT, SLEEP, DIVE, REPEAT!

Thibaud Geerinckx is de Belgische Subeaambassadeur. Samen met zijn vriendin Juliette bracht hij een onvergetelijk bezoek aan Mosiah Arthus, zijn enthousiaste collega in duikparadijs Martinique.

topbanner

“We verbleven drie weken op Martinique. Tien dagen in het zuiden, tien in het noorden, waarvan de helft van de tijd in en op zee. Ja, ik voelde me er echt als een vis in het water. (lacht) Wij namen onze duikuitrusting mee, maar je kan ook ter plaatse alles huren. Ik raad je wel aan om je eigen duikmasker en zwemvliezen mee te pakken. Dat is toch het comfortabelst.”

“Dag één en twee gebruikten we om rustig te ‘landen’. De logeerplek vlak bij het strand ontdekken, ons afstemmen op het ritme van Martinique. Dag drie, vier en vijf was het tijd voor de lessen van mijn vriendin Juliette, die graag duikniveau twee wilde halen. Na de theorie volgde telkens de praktijk. We doken één of twee keer per dag. Per boot naar de duikplek en na een beknopte briefing: go! In het zuiden is het eenvoudig duiken. Ideaal voor beginners met een diepte van tien meter en een zichtbaarheid tot dertig meter. Heel aangenaam licht, veel kleurige koralen, zeldzame vissen en mooie zeeschildpadden. Maar … geen haaien.“

“De lesdagen waren intens. Tijd voor een pauze dus. We bezochten de magnifieke botanische tuin van Balata, rond een authentiek Creools huis. We maakten nader kennis met de heerlijke cultuur van Martinique, maar ook met de harde geschiedenis van de slavernij. Het eiland is nu nog steeds voor tachtig procent in handen van maar drie personen …”

“Dag acht wachtte de Diamantrots op ons. Er is meer stroming daar en daardoor ook veel leven: barracuda’s, tonijnen, roggen … Kortom: een prachtplek voor Juliette om haar diploma te halen. Nadat we dat gevierd hadden, gingen we verder op pad met Mosiah. Hij kent het eiland als zijn broekzak en duikt minstens even graag als ik. Zo ontdekten we nog drie andere parels. La Petite Sirène: een vrij eenvoudige site met veel bonte visjes en een prachtig gevormde boog. Les Anses d’Arlet: ook geschikt voor beginners, maar wat dieper. In de buurt, bij Kaap Salomon, ligt het scheepswrak Nahoon waar je naartoe kan duiken. En in Anses Dufour ben je omringd door zeeschildpadden. Onvergetelijk. We gaan zeker nog terug. Maar eerst duiken we in mei 2020 Azië in.”

foto1

START TO DIVE

1. Neem een proefduik met een professionele begeleider.

2. Sluit je aan bij een duikclub of volg privéles bij een erkend duikinstructeur.

3. Investeren in je eigen duikmasker en zwemvliezen zorgt voor meer comfort.

4. Ga er rustig voor, nooit forceren. Kalmte is een must als duiker.

5. Als je een korte vakantie plant, neem je best vooraf duikles hier in België. Als je voor drie weken gaat, kan je het makkelijk op je bestemming doen.

foto2

CARAÏBISCHE SCHOONHEID: MARTINIQUE

Martinique behoort tot de Franse Antillen en ligt op zo’n 450 kilometer van de noordoostkust van Zuid-Amerika. Het is een eiland van contrasten. Omringd door de machtige oceaan vol kleurig leven, en geflankeerd door een schitterend koraalrif. Je vindt er witte en zwarte stranden, een nog actieve vulkaan en in het noorden een dichtbegroeide jungle. Het zware slavenverleden is nog voelbaar aanwezig op Martinique. Tegelijk is de sfeer er heerlijk ontspannen, de authentieke cultuur prachtig en het eten overheerlijk. Wat kan je je als duiker nog meer wensen?

- Vliegtijd: negen uur vanuit België

- Gemiddelde watertemperatuur : 26 tot 28 graden

- Outfit: volledig duikpak van drie millimeter dik, in de zomer een shorty van drie millimeter

- Zichtbaarheid: twintig tot dertig meter

- Vermijd het cycloonseizoen in februari, maart en april

ARTIKEL UIT ONS MAGAZINE EDITIE HERFST/WINTER 2019

teaser

Eat, sleep, dive, repeat

Thibaud Geerinckx is de Belgische Subea-ambassadeur. Samen met zijn vriendin Juliette bracht hij een onvergetelijk bezoek aan Mosiah Arthus, zijn enthousiaste collega in duikparadijs Martinique.

mission_green_decathlon_ecologie

De groene missie van Decathlon

Sport toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde manier.” De Decathlon missie is ambitieus en motiveert ons bedrijf richting een circulaire economie met strenge klimaatdoelstellingen.

teaser

De populariteit van gemengde teams

Van een inclusieve teamsamenstelling waar elk talent telt, tot leren samenspelen over de gendergrenzen heen: korfbal, touch rugby en quidditch zijn maar enkele van die gemengde sporten die de waarden van goed sportmanschap zo goed uitdragen.

choisir_appareil_fitness_domyos

Zo kies je het juiste fitnesstoestel

Train je liever thuis dan in de fitness? Met wat plek en een degelijk toestel is dat eenvoudig te regelen. Wij staan je bij in het kiezen, testen, installeren en dienst na verkoop.

hip_hop_danse_premiere_lecon

Alors, on danse ...

Al jaren speelde ik met het idee om hiphop te dansen (met dank aan Benny B) maar ik durfde nooit de stap te zetten. Toen me een individuele les werd aangeboden, heb ik dus niet lang geaarzeld.

teaser

Waanzinnige uitdagingen om je sportleven pittiger te maken

Wordt het tijd dat je een nieuwe sportieve uitdaging zoekt? Hier vind je alvast een paar ideeën die je op weg kunnen helpen. En dromen mag …

teaser

Snowboarden, toegankelijk voor de allerkleinsten

Misschien sta je er niet echt bij stil, maar ook snowboarden is een zeer toegankelijke sport voor de allerkleinsten. En dat wil Childeric Bogaert van Sneeuwsport Vlaanderen graag bewijzen met de Kids On Snow-tour.

randonnée_avec_son_chien_trekking

Een avontuur op 6 poten

Marine Pigneur (32) is vastberaden in haar wanderlust. Samen met haar husky ‘Helfy’ doorkruist ze dit jaar Europa te voet. Vanuit Dinant wandelen ze de camino naar Santiago de Compostela. Daarna gaat het richting Rome en Oost-Europa. Marine volgt vooral haar intuïtie en meer dan ooit haar eigen hond.

teaser

Sporten met je kind vergeet je nooit!

Samen met je volwassen dochter of zoon een bijzondere sportieve uitdaging aangaan, betekent in team fysieke en mentale grenzen verleggen. Deze duo’s gingen ervoor en blikken blij en dankbaar terug.

Trekking_désert_randonnée_Maroc

Woestijntrekking iets voor jou?

Een team doorwinterde Berbers begeleidt je van kasba naar tentenkamp. Forclaz-productmanager Sophie Jarray testte het concept uit.