FITNESS BRACHT DISCIPLINE VOOR ELIZA

Ze bracht nieuwe routine in haar leven door vroeg op te staan. Eliza schreef ook een e-book dat jou kan helpen met sportmomenten in te plannen en doelen te behalen. Je ontdekt alles in onderstaand artikel!

Eliza Pjetri

Je hart is een spier. Het is belangrijk om die te versterken. Dat doe je met cardio fitness, door je hartritme regelmatig op te drijven. Dat je een getraind hart hebt, zie je niet aan de buitenkant maar maakt wel een groot verschil voor je gezondheid. Met deze sport verbrand je trouwens veel calorieën. ~ ~Ik hou ervan: mijn hart zo krachtig voelen kloppen, het zweet dat van me af loopt, de sensatie van mijn lichaam dat zijn grenzen verkent. En weten dat vet omgezet wordt in spieren. Yes! Nog een fijn extraatje: na zo’n stevige sessie kan je je het veroorloven om een beetje meer te eten. En iemand die graag eet, zoals ik, zegt daar geen nee tegen. ;-)

Eliza Pjetri
Eliza Pjetri

De oplossing voor een goede sporttiming zit in bescheiden opofferingen. ~ ~Ik werk ‘s avonds soms laat en heb daarna geen energie meer over om in beweging te komen. Daarom sta ik op mijn trainingsdagen op tussen 5 en 6 uur. Dat pikt een beetje, maar het went. ~ ~Dat is mijn manier, maar voor jou is het misschien iets helemaal anders. Er is sowieso een weg om sport aangenaam in je leven in te bouwen. Kleine gewoontes creëren routine en die routine wordt je nieuwe levenswijze. Ik vergelijk het vaak met tandenpoetsen. Kan je je nog voorstellen dat je uit je bed komt en vertrekt zonder je tanden te poetsen? Ik niet. 

Fitness helpt me om gedisciplineerder te zijn, door te zetten en mijn doelen niet uit het oog te verliezen.~ ~Mentaal is het voor mij een superboost. Fitness zorgt dat ik mijn gedachten verzet en mezelf opnieuw kan motiveren. Ik kan me geen leven zonder sport voorstellen. De voldoening die ik na elke sessie ervaar, zou ik het meest missen. Maar ik zal altijd een manier vinden om te sporten. Zelfs met een blessure blijft het mogelijk om iets lichters of makkelijkers te doen. ~ ~Ook op sociaal vlak zorgde het sporten voor bewuste keuzes. Mensen die niet echt achter mij, mijn kunnen en mijn gezonde levensstijl staan verdwenen van het toneel. Geen verplichtingen en relaties die energie vreten meer voor mij. 

Eliza Pjetri

Ook al vraag je je af of je überhaupt wel gemaakt bent om te sporten: echt iedereen kan het. 

Als je het tenminste niet overlaat aan improvisatie of het toevallig tijd hebben. Er is altijd wel een andere activiteit of gebeurtenis die dan je aandacht vraagt. Zet je sportsessies in je agenda en plak ze in het zicht, op een post-it. Eens je de sport vindt die je ligt en er een goede gewoonte van maakt, is stoppen moeilijker dan ermee doorgaan. 

Maar vooruitgang vraag tijd en die tijd moet je nemen. Je kan beginnen met één keer per week en zo rustig opbouwen. Om je lichaam stap per stap te laten wennen en om sport langzaam maar zeker in te bouwen in je leven. Rome werd ook niet in één dag gebouwd ... Geduld is volgens mij de belangrijkste eigenschap bij het sporten. Zet jezelf vooral niet te zwaar onder druk, want door die stress maak je net hormonen aan die je motivatie kunnen ondermijnen.

Eliza Pjetri

Wie is Eliza Pjetri?

Sport- en lifestylecoach Eliza Pjetri was als tiener al gefascineerd door sport. Ze maakte haar universitaire studies niet af maar wijdde zich volledig aan haar missie als personal trainer en fitnessinstructrice. Ze is dol op alle disciplines: cardio, spieropbouw, gevechtssporten, yoga ... Haar leergierigheid kent geen grenzen. Zo kwamen er al tal van mooie kansen op haar pad. Van het een-op-een begeleiden om af te slanken tot fitnesslessen voor gigagrote groepen. Eliza is niet te stoppen als het op nieuwe ervaringen aankomt. Momenteel concentreert ze zich vooral op het stimuleren van fitness binnen bedrijven.

Benieuwd naar de verdere avonturen van deze sportieve jonge onderneemster?

Eliza Pjetri