Een frisse neus halen met skeeleren

5 Leuke activiteiten met je kinderen

Wat is er beter dan een leuk spelletje om je kinderen enthousiast te maken voor sport? Wil je klein en groot motiveren om zich uit te leven en de longen vol frisse buitenlucht te pompen na een lange winter, dan hebben we een paar leuke spelideetjes voor je klaar.

Om je kinderen te stimuleren om actief te zijn, buiten en in groep, stellen we 5 toffe activiteiten voor, voor 5 verschillende terreinen.

Met familie of met vrienden de tuin in

Soms volstaat het om de tuin in te stappen en zin te krijgen om je buiten helemaal te laten gaan. En zodra het weer het toelaat, word je tuin of het dichtstbijzijnde park een gedroomde speelplek voor je kinderen.

Het grote voordeel is dat je deze spelen en activiteiten kunt aanpassen aan de ruimte en de tijd die je hebt, aan het aantal kinderen of aan hun stemming van het moment.

Hebben je koters dringend nood aan wat beweging? Kies dan voor tafeltennis, een sport die voor elke leeftijd wat te bieden heeft. Wil je hun concentratievermogen versterken? Dan zijn precisiesporten zoals petanque en mölkky de ideale keuze om ze een extra uitdaging te bieden én buiten plezier te beleven.

En krijgen je kinderen een groepje vrienden bijeen, trek dan naar het park voor een partijtje ultimate frisbee of trefbal. Je hebt echt niet veel nodig om een leuk wedstrijdje te organiseren, met hoeveel jullie ook zijn.

Heb je niet heel veel plek? Laat je kinderen dan eens proeven van de slackline. Deze band span je tussen twee bomen of palen en stimuleert de concentratie en het evenwicht.

Ook in de stad kan je je kinderen laten proeven van skaten en skeeleren

Je hoeft echt niet in het groen te wonen om te genieten van een leuke buitenactiviteit! Zijn je kinderen niet echt fan van het platteland, dan kan je ze natuurlijk ook altijd laten proeven van skaten of skeeleren in de stad.

Op het programma: twee, vier of zelfs acht wielen, naargelang hun eigen smaak en de beschikbare infrastructuur! Om rustig te beginnen is een step of een paar inlineskates de ideale keuze om je kinderen te laten kennismaken met die speciale rolervaring en om ze hun evenwicht te leren bewaren. Voor de ouderen onder ons is een skateboard of fiets dan weer het perfecte middel voor een fijne en vrije buitenactiviteit.

Uiteraard is de stad van iedereen. Om dus in alle veiligheid plezier te maken, kies je best voor een aangepaste plek (park, stoep, autovrije zones) en een volledige outfit voor je kleine én je grote kinderen (kniebeschermers, elleboogbeschermers en zéker een helm).

Wil jij ook je vleugels uitslaan in de stad? Met onze handige tips & tricks tover je de stad om tot je favoriete speelterrein.

Grotere groep? teamsporten maar!

Heb je een grote familie, of komen je kinderen niet buiten zonder hun vriendjes of vriendinnetjes, dan is dat het uitgelezen moment om een partijtje teamsport te organiseren.

Voetbal is dan uiteraard het gemakkelijkst: een bal en wat verbeeldingskracht om de doelen te maken, meer heb je niet nodig.

Maar als de infrastructuur in je wijk zich daartoe leent, is een mooie dag ook de perfecte gelegenheid om je kinderen te laten proeven van een andere ploegsport: basketbal, veldhockey of zelfs volleybal, op gras of op het zand.

Hoe dan ook, een teamsport is de perfecte manier voor je kind om zich helemaal uit te leven en op een speelse en sociale manier actief te zijn.

En voor echte kicks? 

Zijn je kinderen - of tienerkinderen - vooral geïnteresseerd in videogames, geen nood! Allereerst begint e-sport steeds meer zijn plekje te veroveren tussen de andere sporten. Maar eerder dan ze voor te stellen hun spelconsole op het terras te installeren, kan je ze ook in het echt laten proeven van de kicks van hun games!

Waterballongevechten voor de kleinsten, paintball voor de groten, mountainbiken in de vrije natuur, boulderen of zelfs oriëntatielopen ... mogelijkheden te over voor een fijn avontuur dat de verbeelding van je kinderen prikkelt.

Mooi weer buiten? iedereen het water in!

Als het weer en de plek het toelaten, dan is het water uiteraard een uitstekende plek voor spel en plezier!

Afhankelijk van de locatie en van de leeftijd van je kinderen, kan je bijvoorbeeld suppen om lekker te ontspannen, of gaan kajakken of raften als wat meer adrenaline toegelaten is. Zit je aan zee, dan kan je je kinderen ook laten proeven van zeilen, ook altijd een toppertje voor onvergetelijke momenten.

Hoe dan ook, het water is de ideale plek voor je kinderen om zich uit te leven en spelenderwijs te leren.

Verkiezen je kinderen het park, het asfalt of het zand zodra het zonnetje komt piepen en ze buiten kunnen? Vertel ons wat de favoriete buitensporten van je kinderen zijn en laat ons weten of dit artikel je bevalt!