AnGe dancing

Andréa en geraldine: "durf en start gewoon!"  #everybodymoves

Deze zussen zijn verzot op dansen, ze bewegen altijd. Dans zorgt voor energie, laat hen beter voelen. En zorgde voor een nog betere band tussen hen twee.

Voor ons is dansen verbinden, in de meest ruime zin van het woord. Het verbinden van je lichaam met de muziek. De alchemie die ontstaat tussen twee lichamen door te dansen. We houden van het volledige dansuniversum: de sfeer, de vibe, de ambiance. En van onze eigen microkosmos daarin. Onze kleine wereld waar wij onze gevoelens en stemmingen kunnen uitdrukken door te dansen. 

Dansen vraagt constant veel energie maar geeft dat ook. Zeker in combinatie met het uptempo ritme van de muziek waar wij dagelijks mee werken. Die energiestroom maakt ondertussen deel uit van onze persoonlijkheid. Dat is een groot positief effect van onze sport. 

Dansen Decathlon AnGé

We zijn nu dynamisch tijdens het dansen en buiten het dansen. een heerlijk gevoel.

Bovendien werden we door te dansen nog closer dan we al waren. Dat we in duo dansen en een tweeling zijn, helpt ons enorm om gemotiveerd te blijven en door te zetten in dit milieu. De verbinding tussen ons beiden is een van onze grootste krachten. Die doet ons groeien in alle richtingen. 

Als we niet meer zouden kunnen dansen zouden we het actief zijn missen, het voortdurend in beweging blijven. En onze unieke kijk op en specifieke manier van dansen. Plus de vreugde die dansen geeft. 

Dansen Decathlon AnGé

Sporten heeft ons ook geholpen om onze karakters en denkwijzes heel goed te leren kennen en begrijpen.

Het dansen op zich, dat intense contact met ons lichaam, en het performen voor publiek geven ons zelfzekerheid. Meningen van anderen maken ons niet langer bang of onzeker. We kunnen en durven nu echt ons eigen ding doen. Dat mentaal sterker staan helpt ons op alle vlakken van ons leven.

 

Tijd vinden om te dansen vraagt wel wat organisatie en het stellen van prioriteiten, maar van daaruit wordt alles mogelijk. Wat niet wil zeggen dat het voor onze vrienden en familie altijd makkelijk is … Onze passie neemt in ons dagelijkse leven veel plek in. Maar het leven is nu eenmaal keuzes maken, je kan niet alles hebben. 

Dansen Decathlon AnGé

Ons advies voor toekomstige dansers: alles begint door er in te geloven. durf en start gewoon!

En hou vooral vol als het je passie is, want met hard werken komen de voldoening en het succes. Het komt erop aan om je sport en jezelf te respecteren en au sérieux te nemen, zonder te overdrijven. Je eigen grenzen kennen is ook een must.

An&Ge

Wie zijn an&ge?

Andrea et Geraldine Tshibuabua vormen het duo An&Ge. Nog maar net 17 waren~de sympathieke tweelingzussen toen ze voor het eerst genomineerd werden in het~wereldkampioenschap Hip Hop Unite. Het jaar erop, in 2019, deden ze dat nog eens over.~Andrea en Geraldine vertegenwoordigden ons land als Belgische sportbeloften op HipHop~U18. Dat hiphop hun favoriete stijl is, valt niet te ontkennen. Maar ze voelen zich ook als een~vis in het water in afro, dancehall, girly en andere genres. Hun onderlinge band blijft~versterken door het samen dansen. Maar ze delen hun kunnen en hun enthousiasme ook~graag met anderen. Les volgen bij dit funky duo is dubbele fun!