DE 5 BELANGRIJKSTE REDENEN OM TE GAAN ZWEMMEN IN DE WINTER

Het moet gezegd, deze winter, en dan vooral tijdens de feestdagen, hebben de meesten onder ons het sporten opzijgeschoven om ons slechts nog op één fysieke inspanning toe te leggen: het versterken van onze kaakspieren…
Gelukkig hebben de meesten onder ons bij het begin van het nieuwe jaar ook goede voornemens genomen om de opgestapelde kilo's weer kwijt te raken!

NABAIJI B-FIT ORANGE BLEU miroir

Nabaiji stelt dan ook voor om (opnieuw) te gaan zwemmen. Waarom? Om ontelbare redenen, maar vooral omdat zwemmen een van de meest volledige sporten is, waarbij je veel energie verbruikt: je verbrandt een maximum aan calorieën terwijl je ook meer spiermassa kweekt. In detail:

ZWEMMEN OM GEWICHT TE VERLIEZEN EN AAN JE LIJN TE WERKEN

Of je nu die paar kilo's te veel kwijt wil of je slanke lijn wil behouden, zwemmen (natuurlijk in combinatie met een evenwichtige voeding) blijft een van de meest doeltreffende methodes om je doelen te behalen.

Zwemmen is een sport die erg veel energie vraagt. Als je regelmatig in een gematigd tempo zwemt en erop let dat je verschillende zwemstijlen afwisselt, kan je bijna 600 calorieën verbranden!

Zo simpel kan het zijn! Aarzel dus niet, en ruil je calorieën in voor plezier!

ZWEMMEN OM JE BUIKSPIEREN BIJ TE SPIJKEREN

Heb je je een beetje laten gaan tijdens de feestdagen? Wees gerust, door te zwemmen krijg je gegarandeerd een sixpack, zonder kater!

Het goede nieuws is dat alle zwemstijlen hiervoor geschikt zijn. Met schoolslag (mét onderduiken) werk je aan een strakkere buikomtrek. Crawl en rugcrawl zijn goed voor het wegwerken van je 'love handles', terwijl je ook aan je schuine buikspieren werkt. Vlinderslag blijft ongetwijfeld de beste zwemslag voor je buikspieren. Doe zeker ook voldoende beenoefeningen. Die zijn zeer efficiënt om je buikspieren te trainen! 

Het allerbelangrijkste: zonder je al te intens in te spannen, concentreer je je best op je hydrodynamica en op je houding volgens je zwemslag. Span daarbij je buikspieren op en je werkt efficiënt aan een strak lichaam, zonder jezelf uit te putten.

STRESS EN ANGSTEN BESTRIJDEN MET ZWEMMEN

Vind je ook niet dat het na de vakantie en de eindejaarsfeesten lastig is om opnieuw uit je zetel te komen en al het lekkers in te ruilen voor de vaste dagelijkse sleur?

Geen paniek! Het is al meermaals bewezen dat zwemmen helpt tegen stress. Zwemmen is de perfecte combinatie van sport en plezier.

Door het repetitieve karakter van deze sport kan je helemaal 'loslaten' en de zorgen van het dagelijkse leven even vergeten.Daarenboven maakt je lichaam endorfines (gelukshormonen) aan in een wateromgeving. Zo krijg je een algemeen gevoel van welbevinden.

En als je 's avonds gaat zwemmen, ontstaat er een gezonde vermoeidheid waardoor je gemakkelijker slaapt. Een verkwikkende slaap is immers onontbeerlijk om er de volgende werkdag weer tegenaan te kunnen.

Omdat het je goed doet, mag je dus zwemmen zoveel je maar wil!

ZWEMMEN OM JE SPIEREN EN HARTSLAG TE VERBETEREN

Na deze drukke culinaire periode ben je misschien wel meer gewicht in vet dan in spieren aangekomen… 

Laten we die trend proberen om te keren en je lichaam weer topfit en strak te krijgen! Bovenaan het lijstje met sporten om je spieren te versterken staat zonder discussie zwemmen. 

Door te zwemmen train je immers alle spiergroepen van je lichaam op een evenwichtige en gelijkmatige manier. Niet alle zwemstijlen hebben dezelfde voordelen, waardoor je kan variëren en je zwemstijl kan kiezen naargelang de spieren die je in het bijzonder wil trainen.

Vergeet dus niet af te wisselen in je trainingen, zodat je alle spieren van je lichaam traint. Op die manier kan je je lichaam evenwichtig en naar eigen goeddunken versterken!

ZWEMMEN VOOR EEN STRAKKERE HUID

Niets zo goed om wakker te worden en in actie te schieten als een duik in het water… Dat geldt trouwens ook voor onze huid en onze spieren!

Zwemmers genieten in de eerste plaats van de voordelen en geneugten van de wateromgeving. De druk van het water op je lichaam geeft een draaibeweging, waarbij de huid wordt gemasseerd en gereinigd. Dat zorgt voor een strakkere huid en gaat cellulitis tegen.

Als je daarnaast regelmatig gaat zwemmen en daarbij extra op je beenwerk let, kan je lokale vetophopingen doen verdwijnen waardoor je huid er stralend gaat uitzien en je ongelooflijk strakke spieren krijgt.

Welnu? Overtuigd? Klaar om je goede voornemens waar te maken in het zwembad?