DE PORTIES HONDENBROKKEN AFSTEMMEN OP JOUW HOND

Elke hond is anders, daarom is het essentieel dat je de portie geeft die is aangepast aan zijn gezetheid.

De porties hondenbrokken afstemmen op jouw hond

Vergelijk de afbeeldingen hieronder met hoe jouw hond eruitziet en lees welk soort voer of welke dagelijkse portie voor hem het meest geschikt zijn.

GEVAL 1:

Als je je houdt aan de aanbevolen hoeveelheden, betekent dit dat het product niet is aangepast aan de mate waarin je hond actief is, je moet dus overstappen op een assortiment hondenbrokken dat meer vetstoffen en meer eiwitten bevat. Hierdoor zal je hond geleidelijk weer op gewicht komen.

zeer-dunne-hond

GEVAL 2:

Als je hond iets te mager is, kun je gewoon zijn dagelijkse portie wat groter maken. In periodes waarin je hond heel actief is, schakel je over op hondenbrokken die rijker zijn aan eiwitten zodat je hond weer meer spiermassa krijgt.

dunne-hond

GEVAL 3:

Verander niets, je hond is in topvorm. Pas alleen zijn voeding aan in periodes waarin je hond actiever is zodat hij voldoende energie heeft.

GEVAL 4:

Je hond heeft wat overgewicht, dat is niet zo erg, maak gewoon zijn dagelijkse portie wat kleiner en ga met hem wandelen zodat hij zijn teveel aan vet kwijt kan en opnieuw meer spiermassa krijgt.

GEVAL 5:

Je hond heeft duidelijk overgewicht. Als je hond er zo uitziet, moet je opletten, want overgewicht kan vervelende klachten veroorzaken voor je hond. We raden je aan over te stappen op hondenvoer met minder vetten, zodat je het gewicht van je hond onder controle krijgt. Ga er zo vaak als je kunt mee wandelen, regelmatige lichaamsbeweging is nog steeds de beste manier om je hond in conditie te houden.

Solognac heeft een assortiment hondenbrokken voor jachthonden dat beantwoordt aan de energiebehoeften van actieve honden van elk ras. Ontdek ons assortiment hondenvoer

hond-jacht-neon-solognac