nolhtaceD: da's eigenlijk omgekeerd shoppen!

Van 10 oktober tot 25 november 2022 veranderde Decathlon zijn naam in nolhtaceD. Yep, Decathlon omgekeerd dus. Ondertussen mag je gerust weer Decathlon zeggen, maar onze buyback-dienst, die blijft gewoon!

Decathlon wordt nolhtaceD: da's eigenlijk omgekeerd shoppen!

Ook wij kunnen jullie klant zijn. Breng het sportgerief dat je thuis niet meer gebruikt bij ons binnen. Wij kopen het van je terug en schenken het een tweede leven.

Wij zijn jouw klant!

Je kent Decathlon vast als een bedrijf dat (nieuwe) sportartikelen verkoopt. Vandaag maak je kennis met nolhtaceD, een sportwinkel die het sportgerief terugkoopt dat jij niet langer gebruikt. Worden wij binnenkort jouw klant? In ruil voor je sportgerief krijg je van ons een waardebon die twee jaar geldig is op al onze nieuwe producten, al onze tweedehandsproducten, maar ook op alle diensten die worden aangeboden in onze ateliers. En dit in al onze winkels én op decathlon.be.

Decathlon wordt nolhtaceD: da's eigenlijk omgekeerd shoppen!

Welke sportartikelen kopen we terug?

Wij kopen AL je sportgerief terug (materiaal en kledij), zolang het zich in zeer goede of nieuwstaat bevindt. Ook als je het niet bij Decathlon hebt gekocht! 

Er zijn wel een paar uitzonderingen. Hygiëneproducten, zwemkledij, sokken of veiligheidsartikelen nemen we niet terug. Ook fitnesstoestellen die niet bij Decathlon gekocht werden kunnen we niet overnemen.

Decathlon wordt nolhtaceD: da's eigenlijk omgekeerd shoppen!

Hoe werkt het?

Wil je ons graag je sportgerief verkopen? Top! Maar hoe werkt dat nu precies?

Online kan je indien gewenst een prijsschatting krijgen voor jouw product(en). Nadien kom je er gewoon mee naar een van onze winkels. Een medewerker zal nagaan of je product aan de voorwaarden voldoet. Indien dat het geval is zal hij/zij je een overnameprijs voorstellen. Ga je daarmee akkoord, dan krijg je een Decathlon-waardebon ter waarde van de overnameprijs. Die wordt je meteen toegestuurd per e-mail, en is 2 jaar geldig. Jouw product verkopen we nadien weer onder garantie (2 jaar) in een van onze winkels.

Decathlon wordt nolhtaceD: da's eigenlijk omgekeerd shoppen!

Waarom kopen we je sportgerief terug?

In een aantal maanden tijd is de terugkoop van sportartikelen gigantisch toegenomen bij Decathlon. Dit jaar alleen al kochten we meer dan 26.000 producten terug. NolhtaceD beantwoordt dus simpelweg de vraag van jullie, onze sporters. Maar het zorgt er ook voor dat we sporten toch weer net dat tikkeltje duurzamer maken.

“We zien niet alleen een nieuw businessmodel in tweedehands, maar we zien vooral de noodzaak om het beter te doen. Ons klassieke consumptiepatroon moet anders: minder nieuwe producten kopen en meer ouder materiaal doorverkopen, herstellen of huren",  legt Joeri Moons, Joeri Moons, verantwoordelijke duurzaamheid Nolhtaced België uit. "Consumenten beginnen ook anders naar spullen te kijken dan vroeger. Het gaat minder om bezit en meer om gebruik. Die verschuiving past volledig in onze circulaire strategie waarmee we het hergebruik van producten zoveel mogelijk willen stimuleren en verantwoordelijk willen blijven gedurende de volledige levenscyclus van onze producten. Dat betekent ook onze producten zo ontwerpen dat ze lang kunnen meegaan.”

Decathlon wordt nolhtaceD: da's eigenlijk omgekeerd shoppen!