DEZE 3 FACTOREN DOEN JE AFSLANKEN TERWIJL JE WANDELT

Deze 3 factoren beïnvloeden rechtstreeks het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens een sportieve wandeling.

Nordic walkers

Sportief wandelen, powerwalken en nordic walking zijn de perfecte sporten om af te vallen. Mensen doen ze dan ook vaak om iets aan hun lijn te doen. Deze duursporten zijn immers de ideale manier om op een lichte manier je ideale gewicht terug te vinden en te behouden. Maar niet iedereen valt af op dezelfde manier, en al zeker niet bij dezelfde snelheid! Deze 3 factoren beïnvloeden rechtstreeks het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens een sportieve wandeling.

DE DUUR VAN JE WANDELING: HOE MEER JE WANDELT, HOE MEER JE VERBRANDT!

Hoe langer je je inspant, hoe meer je spieren energie putten uit vetten om te functioneren en je vooruit te helpen. Wandelen is een duursport waarbij het belangrijker is om je inspanning aan te houden dan om snel te gaan, zeker wanneer je gewicht wilt verliezen.~Tijdens een fysieke inspanning gebruikt het menselijk lichaam 2 energiebronnen: suikers (koolhydraten) en vetten. Aan het begin van een inspanning gaat je lichaam eerst energie halen uit suikers om je spieren te voeden, en daarna pas uit vetten, de grootste energiebron in ons lichaam.~Om doeltreffend te vermageren door te powerwalken, moet je minstens 30 minuten wandelen, pas vanaf dan gaan je spieren immers putten uit je vetreserves.

JE TEMPO: WANNEER EEN GOEDE TECHNIEK JE HELPT AF TE VALLEN!

Hoe sneller en langer je wandelt, hoe meer de spieren die je gebruikt om energie zullen vragen. Hoeveel calorieën je op 1 uur tijd verbrandt, hangt af van je snelheid:

Aan 5 km/u verbrand je 240 calorieën~Aan 6 km/u verbrand je 300 calorieën~Aan 7,5 km/u verbrand je 380 calorieën

(Let op: deze cijfers zijn louter een indicatie en kunnen verschillen van persoon tot persoon)

Om sneller te wandelen moet je alle technieken van het powerwalken goed beheersen: een goede voetafrol en de juiste armbewegingen. Met die technieken ga je je spieren sterker belasten, van kop tot teen!

Wanneer een goede techniek je helpt af te vallen!

JE ELEMENTAIRE ENERGIEBEHOEFTE!

Dit noemen we ook wel eens het ‘basaal metabolisme’. Afhankelijk van je gewicht, je leeftijd of je lengte, heeft je lichaam andere behoeften om de vitale lichaamsfuncties in stand te houden en zal het dus meer of minder energie verbruiken.

“Bij een of twee kilootjes te veel is een te streng dieet echt niet nodig. Een goed evenwicht tussen gezonde voeding en regelmatig sporten is dan de ideale oplossing. ” – Dr. Bacquaert, IRBMS.

Bij powerwalken ga je al je spieren aanspreken, uitstekend voor je spiermassa: je ontwikkelt je spieren, en omdat die energie vreten, ga je zelfs in rust meer calorieën verbranden! In dat geval kan je stellen dat je je ‘basaal metabolisme’ verhoogt.~Zo zullen de duur van je powerwalksessies, je wandelsnelheid en de toename van de basale behoeften van je lichaam door te powerwalken ervoor zorgen dat je doeltreffend en duurzaam gaat afvallen. Zet je lichaam in actie en krijg je mooie lijn terug!