#Everybodymoves

#Everybodymoves, jij ook?

Er zijn 101 redenen om te sporten en 101 excuses om het niet te doen. Om die laatste te counteren, geven we je graag motiverende tips. En laten we je graag kennismaken met vijf enthousiastelingen. Ze hadden elk hun eigen uitdagingen en twijfels maar kunnen zich nu geen leven zonder bewegen meer indenken.

Bewegen is leven

Yoga

Stephanie kreeg als twintiger al te maken met opgebrand zijn, beschadigde ruggenwervels en chronische migraine. Yoga en meditatie bleken haar redding. Ze begon te focussen op haar adem en leert meer en meer luisteren naar haar lichaam.

Cardio

Eliza beoefent intens cardio. Zo traint ze haar hartspier. Dat ze ook veel calorieën verbrandt en gedisciplineerder wordt van fitness is mooi meegenomen. Eén van haar tricks: met bescheiden opofferingen creëer je voldoende sporttijd. 

Dansen

Andréa en Géraldine vormen als tweeling het dansduo AN&GE. Voor hen is dansen pure verbinding: met de muziek, met hun lichaam en met elkaar. Het geeft hen non-stop lekker veel energie.  

Jogging

Annelies laat al lopende stoom af, om zich dan weer op te laden. Het is echt haar moment, pure me-time. Ze doet het ook om zich goed in haar vel te voelen. Dat zelfvertrouwen geeft ze graag door aan haar dochter en zoon.

Gym

Marie begon te wandelen toen ze met een burn-out thuis was. Nu doet ook gym haar enorm deugd. Ze ontdekte hoe waar het is dat lichaam en geest samenhoren. Bijzonder: nu Marie meer vaste structuur heeft qua bewegen, eten en slapen voelt ze zich vrijer dan ooit.

 

Natuurlijk kan jij het ook!

Of je nu wil sporten om soepeler of steviger te worden, om te ontspannen, uit passie of nieuwsgierigheid … er is een weg. jouw weg.

Tip 1: Wat je graag doet, doe je goed. Zoek uit welke sport je ligt – uithouding, spieropbouw, ontspannend, binnen of buiten, solo of in team … –  en probeer het eerst een paar keer (gratis). Liefst samen met een ervaren vriend(in) of onder begeleiding van een professionele coach. 

 

Tip 2: Kies de juiste momenten en het beste ritme voor jou. Breng voor jezelf in kaart wanneer je concreet het meest tijd en zin hebt om te sporten: in de week, in het weekend, ’s morgens, ’s avonds, ’s middags ... Hoe vaak is niet het belangrijkste. Wel hoe graag. En hoeveel deugd je er fysiek en mentaal van hebt.  

 

Tip 3: Wees gedreven maar mild. Begin bescheiden. Zo vermijd je stoppen na een overenthousiaste start. Hou in een boekje bij welke aangename gevoelens en concrete voordelen meer bewegen je geeft. Lees die aantekeningen terug op momenten dat de moed je in de sportschoenen zakt. 

 

Tip 4: Beloon jezelf voor je volhouden en je vorderingen. Trakteer jezelf regelmatig op een uitgebreide gezonde lunch, een saunabezoek, een massage …

 

Tip 5: Blijf genieten. Luister naar mooie of opzwepende muziek tijdens het sporten. Eet energierepen die je lekker vindt en koop supercomfortabele sportkleren, een toffe sporttas en een handige drinkbus.