Hoe kun je zelfs in de winter blijven golfen?

Hoe kun je zelfs in de winter blijven golfen?

Een waterig zonnetje, een gure wind en almaar dikkere sjaals om je nek? De winter staat weer voor de deur, maar dat hoeft niet te betekenen dat je golfclubs even de kast in moeten.

Laat de 18 holes even voor wat ze zijn, ga voor kortere formats.

Het weer mag dan wel de grootste spelbreker zijn om te golfen in de winter, de lengte van het golfparcours maakt het er natuurlijk niet beter op. Stel je maar voor: jij die bij een ijskoude wind en 80% vochtigheid, gedurende 4 uur van de ene hole naar de andere loopt… Je zou van minder koude rillingen krijgen.

En als je nu voor kortere formats kon kiezen, die even technisch en leuk zijn?

Tijdens de winter zijn de oefenterreinen de uitgelezen plek om regelmatig te golfen: je wordt er minder blootgesteld aan de weersomstandigheden en het is minder duur. Je krijgt er natuurlijk een volledig ander spelgevoel dan op een echt parcours, maar je kunt er wel je ervaring vergroten!

Stel jezelf doelen:

Heb je met je woods steeds een afwijking naar rechts? Zit je swing niet helemaal lekker? Ken je je clubs nog niet voldoende? De winter is het ideale moment om vooruitgang te maken en er in de lente weer helemaal tegenaan te gaan.

Deel je passie:

Begrijpen je vrienden, familie of andere mensen in je omgeving je passie voor het golfen niet? Profiteer dan van de winter om hen ook eens een club in de handen te duwen en dat zalige gevoel over te brengen. Wie weet hou je er wel nieuwe spelgenoten aan over voor de lente! Vergeet nooit dat het golfen een van de weinige sporten is die je samen kunt spelen, wat het verschil in niveau ook is.

Voor de parcoursjunkies bestaat er nu ook een oplossing die over de hele wereld aan bekendheid wint: de Pitch & Putt. Het parcours van de P&P is een stuk korter en heeft vaak maar 9 holes. Je kunt er je slagen en je putts op verbeteren buiten de oefenvelden en de puttingterreinen.

Zorg voor voldoende kleding!

Als de kou je concentratie niet lijkt aan te tasten op het moment van je swing, pas dan op voor de effecten van adrenaline! Constant in je handen moeten blazen om de ijsblokjes op te warmen waar ooit je vingers zaten, kan de pret heel snel bederven. Om dat te vermijden hebben we 3 slimme tips!

Warm je handen en voeten op!

Zoals je ongetwijfeld weet, verliest een mens de meeste lichaamswarmte via de lichaamsuiteinden. Hoe ga je dat tegen?

Heel simpel: zorg voor een muts, sjaal en vooral voor technische, warme handschoenen. In de winter kies je het best voor een paar warme handschoenen, die je een nauwkeurige grip bieden.

Onze tip: handwarmers! Die stop je in je handschoenen, zodat je je handen tussen twee swings kunt opwarmen.

Laagjes!

Het geheim is laagjes, net zoals bij een ui!

Begin je dag met verschillende laagjes, die je kunt uittrekken naarmate je het warmer krijgt. Idealiter kleed je je met 3 of 4 complementaire laagjes, van een ademende coltrui tot een gewatteerde jas of regenjas/windstopper, afhankelijk van de weersvoorspelling.

Bescherm je voeten!

De winter, die staat gelijk aan nattigheid voor golfers, en fairways zijn zelden mild voor je voeten. Om te vermijden dat je afkoelt, en om je golfpartijtje met een glimlach én met droge voeten af te sluiten, kies je voor waterdichte schoenen. Die zijn warm én comfortabel.

Zorg voor je lichaam!

Je eerste uitrusting is je lichaam. Daar moet je dus goed voor zorgen.

In de zomer gaat het quasi vanzelf als de zon op je huid schijnt, maar in de winter vergeet je al gauw om genoeg te drinken. Een fout die we helaas allemaal regelmatig maken. Bovendien kan de kou een aanslag zijn op je lichaam, dat dan sneller energie gaat verbruiken om je warm te houden.

Vergeet dus zeker niet om voldoende water en wat eten mee te nemen in je tas!