HOE LAAT JE DE KIDS KENNISMAKEN MET WINTERSPORT?

Ben je van plan je kinderen deze winter het echte sneeuwplezier te laten ontdekken? Antoine, skimonitor en testverantwoordelijke bij Wed’ze heeft enkele tips voor je klaar om je kleine kampioen het leuke aan skiën te laten ontdekken. Elke winter staat hij klaar op de piste om skiles te geven en zijn passie over te dragen.

Hoe laat je de kids kennismaken met wintersport?

LEERPROCES

Voor de allerjongsten lijken de eerste stapjes op ski’s misschien lastig, maar na enkele lessen zijn ze ermee weg!

Elke leeftijd heeft dus zijn leerproces. De bedoeling is om het skiën speels te maken, zodat kinderen het spelenderwijs kunnen leren. Ontdek 10 tips om je kleine bengels gemakkelijker te leren skiën.

skien_kinderen_wedze

ELKE LEEFTIJD HEEFT ZIJN LEERPROCES

- Kennis van het materiaal.

Vanaf 3 jaar kan je hen op de skilatten zetten, in een skiclub voor de allerkleinsten. Ze leren het materiaal kennen. Ze leren stappen met de skischoenen en vervolgens met de ski’s, daarna leren ze draaien op vlak terrein.

 

- Stoppen, hun snelheid regelen.

Vanaf 4-5 jaar beginnen je kinderen te glijden op heel licht hellende pistes. Daarbij leren ze ploegen en hun eerste bochten maken. Ze leren afdalen en hun snelheid controleren om te kunnen stoppen. Als jonge kampioenen leren ze ook weer naar boven te gaan op de lopende band of met een klein sleepliftje.

- Parallel bochten nemen en skiën.

Vanaf 5-6 jaar kunnen ze zich al goed redden als skiërs in wording. Dan gaat het richting skilift om grote bochten te leren maken. Het ideale moment om je fototoestel boven te halen en dit magische moment vast te leggen.

Je kinderen leren parallel skiën, het zal niet lang meer duren voor ze je volgen. Bereid je maar voor op heerlijke momenten…

skien_kinderen_parallel_wedze

ZELFSTANDIGHEID

Nu ze zelfstandig de piste op kunnen, zullen je kleine skiërs maar al te graag laten zien wat ze kunnen. Vol vertrouwen kunnen ze nu snel vooruitgang boeken en komt de kampioen in hen tevoorschijn.

AANPASSING

Door je route aan te passen vermijd je angstmomenten en zullen je kinderen alleen maar sneller vorderingen maken.

SKIPRET

Je skiet graag omdat je je dan amuseert? Je kinderen ook! Smalle weggetjes en de randen van de pistes zijn jouw speelterrein en worden dat ook snel voor hen.

VEILIGHEID

Wist je dat jonge kinderen gevaar nog niet goed kunnen inschatten? Je moet dus alert blijven op de pistes en hen goed begeleiden voor een optimale veiligheid: ski zelf vooraan en leg ze een traject op. Als je het aan hen overlaat, zullen ze immers alleen maar rechtdoor gaan.

skien_veiligheid_wedze

RESPECT

Net als op de weg gelden er ook op de piste ‘verkeersregels’: geef altijd voorrang aan de skiërs onder je, kijk goed uit als je opnieuw vertrekt nadat je gestopt was, blijf je snelheid goed controleren. Het zijn een paar goede gewoontes die je kleine kampioenen snel onder de knie zullen hebben…

NEEM TIJD VOOR PAUZES 

Genieten van wat chocolademelk, pannenkoeken of het landschap… Elk excuus is goed om de beentjes van je kleine kampioenen even tot rust te laten komen, en de jouwe meteen ook…

skien_kinderen_pauzes_wedze