OP SKIVAKANTIE MET EEN PEUTER

Klaar voor een winters avontuur met je peuter? Zijn eerste keer in de sneeuw moet leuk zijn voor hem en voor jou. Van de reis naar de bergen tot het eerste contact met de sneeuw: denk over alles goed na. Gelukkig hebben we een heleboel tips voor jou!

ski

DE HOOGTE: NEEM REGELMATIG EEN PAUZE

Onderweg naar de bergen heeft je peuter de tijd om zich aan te passen aan de hoogte en aan de veranderende luchtdruk. Pauzeer als dat kan regelmatig zodat je kleintje wat kan acclimatiseren. Net als bij een vliegtuigreis helpt het om hem te laten drinken. Zo heeft hij minder last van de veranderende luchtdruk. Fopspeen of papfles, geef hem wat hij wil om hem te helpen slikken en zijn oren te klaren.

BESCHERM HEM TEGEN DE KOU EN DUFFEL HEM WARM IN

In de bergen is het belangrijk om je kleintje goed aan te kleden. Terwijl jij beweegt, ligt of zit hij meestal in de wandelwagen, op de slee of in de kinderstoel. Hij is dus veel gevoeliger voor kou en wind. Het best doe je hem een skipak aan dat gemaakt is voor de temperatuur in het skigebied.

Onder het babyskipak doe je een body, fleece en legging aan om zijn buik en benen warm te houden.

De lichaamsuiteinden (hoofd, handen en voeten) koelen het snelst af, let er dus op dat ze zeker geen kou krijgen.

- Hoofd en oren hou je warm met een muts met oorkleppen of een bivakmuts.

- De Wed'ze babyskiwanten zijn ideaal voor kleine handjes. Sommige gaan zelfs over de (bijna) volledige lengte open, super praktisch voor de ouders.

- Goede skisokken voor de voeten. Ook al stapt je baby nog niet, denk ook aan sokken voor na het skiën.

- Leg ook een dekentje in de wandelwagen.

BESCHERMING TEGEN DE ZON

UV-stralen zijn gevaarlijker in de bergen, door de hoogte en de weerkaatsing van de sneeuw. Een goede zonnebril is dus een must, voor jou maar ook voor je kleintje.

Ga nooit buiten met je baby zonder zonnecrème, wat voor weer het ook is. Kies een speciale zonnecrème voor kinderen met factor 50+. Smeer je kind om de 2 uur in.

SLEE, WANDELWAGEN: OP STAP GAAN MET JE BABY IS ALTIJD GOED

- Met de slee neem je je peuter makkelijk op stap, en het is nog leuk ook. Modellen speciaal voor de kleinsten hebben zelfs stoeltjes en een veiligheidsharnas. Zo zit hij comfortabel en ben jij gerust.

- Toch meer te vinden voor een wandelwagen? Dan kan je er ter plaatse één huren die geschikt is voor elk terrein, met speciale sneeuwwielen of zelfs schaatsen.

Kan je niet goed kiezen tussen een wandelwagen of een slee?

Probeer ze dan allebei. Winkels die skimateriaal verhuren, hebben vaak ook sleeën. En, waar ga jij deze winter wandelen?

TIPS VOOR OUDERS: KINDEROPVANG IN DE SNEEUW

Ga je naar een skigebied met het "Familles Plus"-label? Check dan hun aanbod aan kinderopvang. Let op: de plaatsen zijn beperkt, dus wil je er gebruik van maken, reserveer dan goed op voorhand.

Je kleine spruit is van jou afhankelijk: of je nu naar het strand gaat of de bergen in trekt, bescherm hem goed. Ben je goed voorbereid? Dan zijn jullie klaar om samen op avontuur te gaan! En, waar ga jij deze winter naartoe met je peuter?

ski_partir_ski_bebe_wedze