Originele, sportieve goede voornemens

Hoe zet je het jaar beter in dan met sportieve voornemens? We hebben er enkele verrassende in petto...

Originele, sportieve goede voornemens

Je focussen op haalbare doelen: check. Een coach inschakelen: check. Sporten in groep: check. Dat soort goede voornemens ken je al. Dit jaar hebben we echter enkele tips die je misschien wel verrassen. Wees maar zeker dat ze je zullen helpen om die goede voornemens het hele jaar door waar te maken.

1. Stop met rekoefeningen

om stijfheid tegen te gaan

Dat lost niet op! Rekoefeningen hebben talloze voordelen, zoals je kan ontdekken in dit artikel. Toch helpen ze absoluut niet tegen de spierpijn die kan optreden na je eerste sportieve sessies van het jaar. Deze pijn vertelt je eenvoudig dat je spieren zich aan het ontwikkelen zijn. Anders gezegd, je bent vooruitgang aan het maken! Rekoefeningen verlagen de bloedcirculatie in de spieren, wat niet helpt tegen deze ontstekingsreacties. Om pijnlijke spieren te bestrijden en los te schudden, is er niks beter dan laagintensief joggen of fietsen.

Originele, sportieve goede voornemens

2. Slaap meer en beter

Rust ter vooruitgang

Alles begint bij een goede nachtrust. Kwalitatieve nachten zullen je helpen om je steeds beter in je vel te voelen. Een geoptimaliseerde nachtrust zorgt ervoor dat je sportieve prestaties ook iets opbrengen. In onze podcast met slaapspecialiste Ingle Declercq vind je verschillende praktische tips die je zullen helpen om van dag tot dag beter te recupereren.

Originele, sportieve goede voornemens

3. schaf tweedehandsmateriaal aan

en verkoop het weer als het je niet bevalt

Als opnieuw beginnen sporten op je lijstje met goede voornemens staat, dan vergt dat vaak de aankoop van materiaal. Schrik om je vast te zetten? Werp eens een blik op ons gamma tweedehandsproducten. Zo kan je aan een lage instapkost genieten van je nieuwe sport. En als het je niet bevalt? Je kan je product steeds weer aan ons verkopen. Ontdek hier ons volledige aanbod tweedehandsproducten.

Originele, sportieve goede voornemens

4. word zwaarder

Spieren wegen meer dan vet

Wanneer je opnieuw begint te sporten bij de start van het jaar merkt je weegschaal daar aanvankelijk weinig van. Het kan zelfs dat je zwaarder wordt! Dat heeft een eenvoudige reden: Spieren wegen meer dan vet. Gewicht verliezen kan eventueel nog een tijdje duren. Louter sporten is trouwens niet voldoende. Hiertoe moet je ook gebalanceerd eten en een goede algemene levenskwaliteit aanhouden. Dit artikel kan je geruststellen. Het leven is immers meer dan die weegschaal

Originele, sportieve goede voornemens

5. vier je overwinningen vaker

Ze zijn het allemaal waard

Heb je je wedstrijd gewonnen? Heb je een kilometer meer gerend zonder te stoppen? Heb je 5 kilogram meer gehoffen op de bank? Proficiat! Om te blijven vooruitgaan, is er niks beter dan eens even stil te staan en je verwezenlijkingen te vieren. Het wordt nog beter wanneer je dat samen met je ploeggenoten doet. Gezondheid!

Originele, sportieve goede voornemens