TIPS VOOR EEN GESLAAGDE EERSTE SKIVAKANTIE VAN HET JAAR

Staat je eerste skiuitje al in je agenda gepland? Zet je skibenodigdheden dan maar klaar. Ontdek onze tips voor een geslaagde skivakantie en pak binnen de kortste keren nog je koffers!

ski de piste femme confirme

EEN GOED UITHOUDINGSVERMOGEN

Skiën en snowboarden zijn fysiek veeleisende en intensieve sporten. Bovendien moet je soms extreme weersomstandigheden zoals kou, wind en sneeuw trotseren. Begint het te kriebelen? Strek dan je benen vooraleer je de piste opgaat.

Doe aan krachttraining voor je dijen, ga baantjes zwemmen om je uithouding te verbeteren of doe yoga-oefeningen om je gewrichten los te maken. Dit is een uitstekend programma om een goeie conditie op te bouwen wanneer je straks je eerste pistes afglijdt.

SKIVAKANTIE: VERKEN JE GRENZEN VOORALEER JE VAN DE PISTE GLIJDT

Skiën is zoals fietsen, dat verleer je nooit! Maar vooraleer je terugkeert naar de piste, is een warming-up nuttig om je spieren weer los te maken.

Zodra je de gemakkelijke pistes gewoon bent, kun je je grenzen verleggen. Bouw rustig vertrouwen op. Vervolgens kun je op moeilijkere pistes skiën en complexere technieken hanteren. Indien nodig kun je in de skischool extra oefenen en vertrouwen opdoen. Het professionele advies van een begeleider is essentieel. Hij wijst je op je fouten en helpt je beter te worden.

ALLES BEGINT MET EEN GOEIE SKIUITRUSTING

Alles staat of valt met een goeie voorbereiding. Vooraleer je op skivakantie vertrekt, is het dus nodig om al je materiaal te controleren.

Geef je ski’s of snowboard aan het begin van het skiseizoen een onderhoudsbeurt. Wrijf er wat aangepaste wax over, zodat ze de sneeuw doorstaan. Stel je materiaal correct af. Zo vermijd je eventuele blessures.

Bezoek een van onze Decathlon-winkels, waar onze specialisten met de grootste zorg je materiaal behandelen en afstellen. En geniet van je skivakantie!

ski_bien_farter_affuter_ski_fartage_wedze