Wandelen saai? Not!

Naar buiten in de krokusvakantie en wandelen leuk houden voor kinderen of jonge tieners? Deze speurtochten, beleefpaden en openluchttentooonstellingen zijn top.

Wandelen saai? Not!

Op pad gaan in de natuur is een heerlijk idee voor de krokusvakantie. Met deze toffe tochten vermijd je ‘zijn we er al?’, ‘is het nog ver?’ en ‘ik ga nooit meer mee!’ bij de kleinste en al wat grotere stappers. Hehe …

Multimovepaden, de max

Sport Vlaanderen en Natuur en Bos creëerden in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren, Oud-Heverlee en Vleteren bij Poperinge een geweldig Multimovepad. Een perfecte mix van wandelen, ravotten en natuurbeleving. De natuurlijke hindernissen en houten constructies zijn een geweldige uitdaging voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Gratis toegankelijk, van zodra de zon opkomt tot ze weer gaat slapen.

Babydieren in het bos

‘Piep Jong!’ is een boeiende doe- en ontdektentoonstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. Afspraak aan het Provinciaal Bezoekerscentrum Bulskampveld in Beernem.

Wandelen saai? Not!

Super Secret speurtocht

Topdetectives van 8 tot 14 jaar gezocht om de dader van een grote diamantdiefstal te vinden! Onderzoek de sporen in het Vilvoordse park Drie Fonteinen, in team met de virtuele commissaris Maurits. Samen zetten jullie de Super Secret in, een app met handige spionagetools. Print voor je vertrek de verdachtenlijst af.

Theaterwandeling

Een hongerige vos die zin heeft in een malse eend, een kip die heerlijke stenensoep maakt, een haas die niet ten onder wil gaan, een slim varken, een gewiekste raaf en … een wolf! Dat zijn de ingrediënten voor 4,5 kilometer beestige wandelpret in Aartselaar. Om volop van de verhalen te genieten, scan je onderweg de QR-codes.

Wandelen saai? Not!

Egelwegels en Paddenpaden

Regent het pijpenstelen? Geen nood. Je kan droog op tocht doorheen het Natuurpunt-museum in Turnhout. De expositie ‘Dierenmobiliteit zonder grenzen!’ leert je op een leuke manier alles over faunatunnels, ecoducten en andere natuurverbindingen over en onder onze drukke (snel)wegen.

Blob van het Bergmolenbos

In een prachtig groen gebied aan de stadsrand van Roeselare woont Het KEI’kleine volkje. Die kabouterstam roept kinderen op om mee te zoeken naar het geheime ingrediënt voor hun toverdrank. Daarmee willen ze het vraatzuchtige Betonmonster verslaan en hun vriend Wout de reiger terughalen naar het Bergmolenbos.

Natuurmuziek in Steendorp

Een koor met honderden leden dat van bij de ochtendstond betoverend zingt. Zin in zo’n onvergetelijk openluchtconcert? Ga dan in Steendorp op stap met vroege vogels: de nachtegaal, het roodborstje, de zanglijster en de merel, de fitis en de vink. De fluitende wind en de tsjilpende insecten vallen in. Af en toe hoor je zelfs de vrolijk lachende groene specht.

Daar is Fred, de pissebed

In de kinderboerderij en het park van kasteel Tivoli in Mechelen ontdekken kinderen de wondere wereld van kriebelbeestjes en andere wriemels. Aan de hand van een kamishibai – een supergezellig Japans mini-theatertje met vertelplaten – een pissebedpuzzel en een potenspel, loeppotjes en nog meer leuks. Op afspraak: je reserveert en betaalt per dagdeel.