WAAROM IS DE PRACTICE DE IDEALE PLEK OM HET GOLFEN TE ONTDEKKEN?

Waarom is de practice de ideale plek om het golfen te ontdekken?

Als doorgewinterd golfer wil je je passie voor het kleine witte balletje ook wel eens kunnen doorgeven aan je naasten. De intentie is lovenswaardig, maar stuit vaak op de obstakels die je zelf als golfer tegenkomt. Hoe overtuig je dan je familie en vrienden om toch eens aan jouw zijde hun eerste swing te doen?

Een oplossing: de practice. Een emmer balletjes is de ideale manier om de bewegingen van het golfen onder de knie te krijgen, en het gevoel te leren kennen dat je krijgt als je een bal wegslaat. Bovendien is het ook nog eens goedkoop en toegankelijk voor iedereen. Inesis heeft een lijstje gemaakt van 7 redenen waarom de practice de ideale plek is voor nieuwe golfers!

Voordat we écht ingaan op dit onderwerp, moeten nieuwe golfers zich nu al een vraag gesteld hebben: wat is een 'practice'?

De practice is een oefenterrein, vaak in de openlucht, waar spelers zich kunnen opwarmen of vooruitgang kunnen maken met de club die ze uitkiezen. Je krijgt als speler een box toegewezen waar je dan een of meerdere emmers met oefenballetjes leeg kunt maken, door ballen naar doelen te spelen die in de slagzone staan, of door je bal zo ver mogelijk voorbij de afstandsbordjes proberen te slaan.

1.     Een golfplek voor iedereen

In tegenstelling tot andere spelvormen is de practice voor iedereen toegankelijk. Hier hoef je dus niet je groene kaart of je licentie te laten zien om te mogen spelen en je swing te verbeteren. Je leeftijd of niveau maken hier niets uit, iedere speler is welkom op deze oefenplek.

2.     Ontdek het golfen zonder failliet te gaan

In tegenstelling tot de duurdere parcours, betaal je voor toegang tot de practice vaak alleen maar de prijs van de ballen die je gaat slaan. En wees gerust: hier sla je niet met je eigen parcoursballen, maar met die van de club. Als je een practicekaart koopt, kun je een emmer vullen met een dertigtal balletjes, ruim voldoende om je te vermaken, wat uitdagingen aan te gaan of wat te trainen met een club die je nog niet zo goed kent.

3.     Veel spelplezier in minder dan een uur!

Een van de voornaamste tegenwerpingen bij golfen is de duur van een golfspel. Niet-spelers en beginners hebben vaak niet de tijd om uren en uren op een parcours door te brengen.

Op de practice heb je dat excuus niet. Je slaat je ballen met de snelheid die je zelf wil. Perfectionisten kunnen gedurende uren aan hun techniek werken, bal na bal, terwijl de Lucky Lukes van de swing hun emmer in enkele minuten leegmaken.

4.     Alle niveaus gaan naar de practice

Beginners halen vaak maar weinig plezier uit het slaan van die eerste balletjes naar hole 1 van een parcours. In een practicebox zullen ze een veel beter gevoel krijgen van de vlucht van de bal.

Of je nu een absolute beginner bent of een enthousiaste fan, in de practice kun je zij aan zij genieten van het spel. Hier maken we geen onderscheid tussen de niveaus, behalve dan misschien in je balvluchten en het bijhorende gelach van je publiek!

5.     Kom zoals je bent!

Wil je naar de practice of naar een fastfoodrestaurant, kom gewoon zoals je bent!  Kom met vrienden, familie, collega's... Meestal zijn er geen beperkingen, zolang je het welzijn, de concentratie en de ruimte van andere spelers respecteert. Geniet dus van de gezelligheid van de practice om tips uit te wisselen en uitdagingen aan te gaan!

6.     Leer bij en maak vooruitgang in je eigen tempo!

Wat je niveau ook is, bij golfen kun je altijd wel iets verbeteren of stroomlijnen. Je kunt in de practice terecht om je swing te perfectioneren of gewoon de basis te verbeteren, door balletjes te slaan en snel vooruitgang te maken.

Er zijn geen geheime middeltjes, om te golfen moet je oefenen, oefenen en nog eens oefenen om je balgevoel te perfectioneren en er optimaal van te genieten. Aarzel dus zeker niet om eerst wat emmertjes leeg te maken op de practice voordat je je zelfverzekerd, club in de hand, op het parcours begeeft.

7.     Daag jezelf uit op de practice!

Om alle redenen die we al gegeven hebben, is de practice echt wel de ideale plek om het golfen op een gezellige, luchtige manier te ontdekken. Om de ervaring wat te pimpen kun je jezelf (of je naasten) natuurlijk ook wat uitdagingen geven.

Om het verst slaan met eenzelfde club, naar een doel mikken, effecten toevoegen... Leuke ideeën genoeg!

 

Met al deze argumenten zal het je geen moeite meer kosten om je naasten te overtuigen om je naar een practice te volgen, om het golfen op een gemakkelijke, leuke manier te ontdekken!