2-delige poolkeu met sluiting op 1/2 BC 900 US 13 mm

Verlaagde prijs
€6500
voordien €8000
Ref. : 8640834

Op zoek naar een kwalitatieve bondgenoot voor je partijen poolbiljart? Deze keu is ontwikkeld voor regelmatig tot intensief gebruik.

Nu heb je geen excuus meer om niet in de aanval te gaan. De poolkeu BC 900 US heeft een gelijmde pomerans van 13 mm, een verlengstuk, een verstevigde sluiting en supersnelle schroefdraad.

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf 59€
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Precisie

Speel nauwkeurig dankzij de gelijmde pomerans van 13 mm en het gewicht van 540 g

Eenvoudig transport

Dankzij de verstevigde stalen sluiting in het midden kan je de keu in twee delen vervoeren

Vlotte montage / demontage

Met het ultrasnelle schroefdraad heb je de keu met 2 keer draaien in elkaar

Modulariteit

Je keu komt met een verlengstuk: ga snel van 145 naar 155 cm

Stevigheid

Van esdoorn Glasvezelversterkte keudop van 2 cm Metalen sluiting van 2 cm

Technische informatie

Het gewicht van je biljartkeu

Deze poolkeu weegt 540 g (19 oz). We kunnen het gewicht van je keu niet tot op de gram garanderen. Er is een afwijking mogelijk van 10%, omdat de dichtheid van het hout kan variëren (zelfs binnen dezelfde soort) naargelang het bos waar het uit komt, de blootstelling aan de zon en het deel van de boom dat is gebruikt (kruin, stam ...).

De afmetingen van je keu

De poolkeu BC 900 US is 145 cm lang (57 inch): dat is de standaardlengte voor een biljartkeu. Door die lengte kan je de juiste houding aannemen bij je stoten.

Voor ballen die verder weg liggen, kan je het verlengstuk aan het onderstuk van je keu vastmaken om 10 cm te winnen. Zo gaat je keu in enkele seconden van 145 cm naar 155 cm.

De balans van je biljartkeu

Je keu heeft een balans van 51 cm, dat wil zeggen dat het balanspunt zich op 51 cm van het uiteinde van het onderstuk bevindt.
Als je een open brug met je hand maakt, moet het balanspunt voor je achterhand liggen, anders zal de keu 'loskomen' van je handrug.
Het balanspunt is doorgaans van weinig belang, behalve dat je daar persoonlijke voorkeuren in kunt hebben.
Een keu met een hoger zwaartepunt voelt zwaarder, terwijl een keu met een lager zwaartepunt lichter voelt.

Waarom kunnen we de rechtheid van onze keus niet garanderen?

Al onze keus worden met de hand gemaakt. Na de productie wordt de rechtheid van elke keu, stuk voor stuk, gecontroleerd. Maar keus kunnen lijden onder verschillen in temperatuur en vocht bij het vervoer en de opslag, wat in de loop van de tijd een invloed kan hebben op de rechtheid.
Dat gebrek aan stabiliteit vind je bij alle houten keus (esdoorn, essen, tulpenboom, ramin) op de markt.

Waarom esdoornhout?

Esdoorn is een bijzonder stevige houtsoort die goed te bewerken is. Zeer geschikt dus om de konische bovenstukken van biljartkeus te maken (voor carambole, pool).
Keus voor Amerikaans poolbiljart zijn traditioneel van esdoornhout gemaakt omdat de esdoorn wijdverspreid was (en is) in Noord-Amerika (Canada). Die keuze (omwille van de beschikbaarheid van de grondstof) voor de vervaardiging van biljartkeus werd behouden en overgenomen voor de carambole keus.

Fysieke kenmerken en technische gegevens van het esdoornhout

Esdoornhout heeft een dichtheid van 0,64, een Monnin-hardheid van 4,7 en wordt gerangschikt onder de halfharde houtsoorten.
Deze soort heeft een druksterkte van 55 MPa en een statische buigsterkte van 100 MPa. De longitudinale elasticiteitsmodulus bedraagt 13.000 MPa. Dit zijn gemiddelde waarden, die je bijvoorbeeld op de website van het Franse CIRAD kunt raadplegen.
Esdoorn is een robuuste en stevige houtsoort die door zijn kenmerken uitermate geschikt is om biljartkeus van te maken.

Hoe bewaar je een biljartkeu?

Om de goede speeleigenschappen van je houten keu zo lang mogelijk te behouden raden we aan hem op te bergen in een speciale tas of koffer. Je kan hem ook rechtop opbergen in een keurek maar zet hem nooit zomaar weg tegen een muur: dan is er gevaar dat hij vervormt. Want omdat je keu van hout is, is hij gevoelig voor temperatuurschommelingen en vocht.

Wist je dit? De pomerans van je biljartkeu moet je onderhouden.

De top van je biljartkeu kan na verloop van tijd loskomen, dat is normaal en wordt veroorzaakt door de vele contacten met de ballen.
Dan moet je hem gewoon vervangen, en dat is heel eenvoudig:
1/ Haal de beschadigde pomerans van je keu
2/ Schuur de nieuwe pomerans glad met wat schuurpapier
3/ Plak de nieuwe pomerans op de keu
4/ Trim de nieuwe pomerans
Onze productingenieur vertelt je er alles over > https://www.decathlon.be/nl/c/well/een-pomerans-vervangen-hoe-repareer-je-een-biljartkeu_687cba2d-a2f3-4ff5-b766-8e7d51793064

Waarom een 2-delige keu?

Om de keu gemakkelijker te vervoeren, kan je hem halverwege losschroeven. Zo heb je twee delen.
Met de verstevigde stalen aansluiting zet je de delen heel stevig aaneen en heb je nooit de indruk dat je met een tweedelige keu speelt.
En met de supersnelle schroefdraad zet je je keu met slechts twee draaien in elkaar.

Waarvoor diet de butt cap?

De butt cap (het element dat aan de onderkant van het onderstuk zit en dat je op de grond zet) is van rubber: zo loop je niet het risico dat je je keu of de vloer beschadigd als je even moet wachten tussen de stoten!

Waarom een keudop versterkt met glasvezel?

De huls aan het uiteinde van het bovenstuk wordt keudop of ook wel beentje of ferrule genoemd en dient om het bovenstuk te beschermen tegen herhaalde schokken, bijvoorbeeld bij de breakstoot. De keudop vormt ook de verbinding tussen het bovenstuk en de pomerans.
Meestal is een keudop gemaakt van witte kunststof of messing, of zelfs (in zeldzame gevallen!) van roestvrij staal of ander materiaal zoals titanium.
Wij kozen voor een constructie in glasvezel omdat dat steviger is.
Een keudop in glasvezel heeft bovendien het voordeel dat hij afwijking beperkt (afwijking van het traject dat je meegeeft aan de witte bal).

Advies van het team: hoe goed mikken bij biljart?

Visualiseer de punten die je wil raken op de eerste bal (de witte bal) en op de tweede bal (de bal waar je op mikt) en concentreer je dan op die ingebeelde lijn. Beweeg de keu een paar keer heen en weer en kijk intussen goed naar de top zodat je zeker bent dat je de bal precies daar raakt waar je dat wil. Je blik moet gaan van de eerste bal naar de tweede bal en dan weer terug naar de eerste bal. Voor meer precisie kan je je hoofd vlak boven de keu houden.

Wat is het verschil tussen Amerikaans poolbiljart en Engels poolbiljart?

Engels poolbiljart of blackball wordt gespeeld met kleine gele en rode ballen, terwijl Amerikaans poolbiljart wordt gespeeld met grote gekleurde ballen die genummerd zijn. De tafels bij blackball zijn kleiner en de pockets smaller dan bij Amerikaans poolbiljart. Tot slot wordt gezegd dat Engels poolbiljart eerder verdedigend wordt gespeeld en Amerikaans poolbiljart meer aanvallend.
Wil je meer weten over de verschillen? Kijk op: https://conseilsport.decathlon.fr/billard-anglais-billard-americain-on-fait-le-point

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

As 100% Hout Hoofdgedeelte van de keu 100% Hout Bumper 100% Synthetisch rubber Klemring 100% Glasvezel Tip voor biljarts 100% Leder

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord