Koepeltent voor 4 personen Arpenaz 4.2 met 2 slaapruimtes

€20000
Ref. : 8562098

Onze ontwikkelaars, zelf kampeerders, ontwierpen deze koepeltent voor vier kampeerders die twee aparte slaapruimtes en een grote leefruimte willen.

Ons doel? Je een eenvoudig op te zetten koepeltent bieden met een leefruimte waarin je rechtop kan staan. De twee slaapruimtes zijn ideaal voor wie kampeert met het gezin of met vrienden!

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf 59€
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Capaciteit

Slaapruimtes: 140 x 210 cm | Leefruimte (staand): 3,5m² met kuipvormig grondzeil

Vlotte montage / demontage

Gemakkelijk opgezet dankzij de kleurlabels op de tentstokken.

Warmtereductie

Buitentent boven de leefruimte om condensvorming te beperken.

Duisternis

Stof UPF 30: laat daglicht door en filtert een deel van de uv-stralen.

Waterdichtheid

Waterkolom (Schmerber): Buitentent > 2000 mm Grondzeil > 2400 mm

Bestand tegen wind

Bestand tegen windkracht 6 - ongeveer 50 km/u | Getest in een windtunnel

Eenvoudig transport

Rechthoekige tentzak | 60 x 26 x 26 cm | 40 liter | 11,7 kg

Technische informatie

Leefruimte en slaapruimte

Leefruimte van 3,5 m² met een bruikbare hoogte van 1,90 m.
Deze tent heeft een kuipvormig grondzeil waarvan je de rand aan de ingang rechtop kan zetten bij regen en acht vakken in de leefruimte (plus 2 vakken binnen in elke slaapruimte).
De 2 slaapruimtes van deze tent zijn elk geschikt voor maximaal twee luchtbedden van 70 cm breed.

Opzetten en afbreken

Er zijn vier tentstokken die je elk in de bijbehorende huls moet schuiven. Met kleurencode om je te helpen.
We raden aan om de tent met 2 personen op te zetten.

Grondoppervlak inclusief scheerlijnen: 20 m².

Zonbescherming

De buitentent biedt een zonbescherming met UPF 30.
Opgelet: blijf voorzichtig, door een open deur kunnen heel wat uv-stralen binnenkomen.

Ventilatie

De geventileerde buitentent boven de leefruimte zorgt voor ventilatie en beperkt condensvorming in de tent. Aan de voor- en achterkant van de tent zitten hoge ventilatieopeningen en ook het muggengaas boven de deur en in de achterwand van de slaapruimte zorgt voor ventilatie.

Windbestendigheid

We testen al onze tenten in een windtunnel, op een draaiplatform. Doel hiervan is om de tent aan elke kant bloot te stellen aan dezelfde windsterkte.
Goed opgezet en met alle scheerlijnen aangespannen, is deze tent nog perfect bruikbaar bij windkracht 6, d.w.z. bij een gemeten windsnelheid van 50 km/u.

Waterdichtheid

We testen onze tenten om hun waterdichtheid te controleren. De eerste test gebeurt in het lab: 3 uur onder 200 liter water per uur en per m², het equivalent van een tropische regenbui van 200 mm per uur. De tweede test gebeurt in de praktijk, in echte omstandigheden en door onze teams. Deze tent heeft een buitentent in polyester met een polyurethaan coating van 2000 mm. Verder zijn de naden afgedicht met tape, en dan is er nog het polyethyleen grondzeil van 140 g/m².

Reparatie

Onze productontwikkelaars kamperen zelf ook en houden veel van de natuur, en dus besteden ze veel aandacht aan de levensduur van onze producten. Om die reden kunnen al onze tenten gerepareerd worden. Voor onderdelen of om de tentstokken te laten repareren, kan je terecht in het atelier van je Decathlon-winkel of op de website van Decathlon.

Tentstokken en haringen

Tentstokken - Al onze tentstokken zijn van glasvezel en worden onderworpen aan een dubbele kwaliteitscontrole. Hierdoor kunnen we een bijzonder hoge breukbestendigheid garanderen.
Haringen - Al onze haringen zijn van staal en hebben een diameter van 6 mm.

Onderhoudsadvies

Onze kampeertenten werden ontwikkeld voor tijdelijk outdoor gebruik (4 weken per jaar), voor een verblijf op de camping of om te kamperen in de natuur. Wekenlange ononderbroken blootstelling aan uv-stralen kan het tentdoek aantasten. Deze producten vallen niet onder de categorie "tuinmeubilair" en zijn niet geschikt om permanent buiten te blijven staan. Het is dus belangrijk dat je de tent binnen opbergt wanneer je ze niet gebruikt, dan gaat ze zo lang mogelijk mee.

Garantie

3 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Dubbel dak 100% Polyester Stof binnenkant 100% Polyester Vloermat 100% Polyethyleen Tentstok 100% Glasvezel Draagtas 100% Polyester

VOORRAADADVIES

We raden je aan om je tent buiten te laten drogen, ook de onderkant ervan. Daarna kan je de tent opbergen zonder bang te zijn voor onaangename geuren of schimmel.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt om permanent buiten te staan.

TESTS

De laboratoria waar we mee samenwerken en onze eigen labs dragen bij aan de vernieuwing en ontwikkeling van onze Quechua-tenten.
Dankzij uitgebreid onderzoek en tests kunnen we de technische kwaliteit ervan garanderen (windbestendigheid, waterdichtheid).

Goedgekeurd door

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-tenten getest in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op de camping of bij wildkamperen.
Onze teams en een testpanel (van partners, ambassadeurs en klanten) stellen onze tenten flink op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces en tot het product in de winkels ligt.
Hierdoor kunnen we garant staan voor de kwaliteit van onze tenten.

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Manual

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

Afbeeldingen

Koepeltent voor 4 personen Arpenaz 4.2 met 2 slaapruimtes

Video

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord