Drukmeter voor diepzeeduiken SCD 300 bar

€6500

8758217

De ingenieurs van Subea, zelf fervente duikers, ontwikkelden deze nauwkeurige en goed leesbare manometer zodat je de resterende lucht in de fles kunt opvolgen.

Manometer voor duikers, voor flesdruk tot 300 bar. Compatibel met hogedruksystemen.

Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Beschikbaar in de winkel

Productvoordelen

Goed leesbaar

Lichtgevende cijfers, schaal tot 300 bar met duidelijk aangegeven 50 bar.

Stevigheid

Explosieveilig, schokbestendig.

Technische informatie

Technische kenmerken

Manometer tot 300 bar met monobloc roestvrijstalen behuizing in verchroomd messing - explosieveilig en schokbestendig. Spiraalvormige buis in koper-beryllium. Slang met buitendiameter van 55 mm. Mannelijke schroefdraad. 7/16'' HP. Gewicht: 260 g. Opvallende rode zone tussen 50 bar en 0 bar voor een betere zichtbaarheid en meer veiligheid. Met een extra ring opzij om de manometer met een veiligheidslijn vast te maken en binnen handbereik te houden.

Tips voor het aansluiten

We raden aan om niet te hard aan te spannen ter hoogte van de eerste trap. Die is meestal in verchroomd messing, een zachte legering, waardoor te hard aanspannen je eerste trap zou kunnen beschadigen. De o-ring van de slang dient voor de noodzakelijke afdichting. Gebruik siliconenvet om de dichtingen te smeren en hun levensduur te verlengen.

Controle van je ademautomaat

Subea raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten nakijken en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele controle. Beide controles moeten gebeuren door een werkplaats die erkend is door Subea. Een controle is ook aan te raden na een seizoen waarin je bijzonder veel hebt gedoken (meer dan 100 duiken) of na een lange periode van niet-gebruik.

https://nl.support.decathlon.be/duiken-snorkeling

Opbergadvies

Het is belangrijk dat je al je duikmateriaal opbergt uit de buurt van ozonproducerende bronnen (elektrische motoren, kooktoestellen enz.) en beschermd tegen ultravioletstralen. Als je dat niet doet, kunnen de dichtingen sneller verslijten en je veiligheid of de goede werking van de ademautomaat in het gedrang brengen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en direct zonlicht.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Inzetstuk 100% Aramide Onderstel 100% Staal

VOORRAADADVIES

Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en direct zonlicht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Voor duiken is een attest/begeleiding van een instructeur nodig.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams en technische partner in Hendaye (Frankrijk).

Goedgekeurd door

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Manual

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Dit zou je ook kunnen interesseren