Soortgelijke producten
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900

Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900

€35000

De opvouwbare bench 900 van Solognac werd speciaal ontwikkeld om je hond veilig te vervoeren en is van aluminium. Hij is stevig en compact en weegt 12,4 kg.

De bench is bestand tegen vocht. De deur is gemonteerd op een vijzel. Dankzij scharnieren opzij is de bench in een oogwenk open en dicht te vouwen. Inclusief riemen, zakken, mat, hangslot en zeil.

Vraag & Antwoord
Kleur: Olijfzwart / DONKERGROEN
Maat: maatwijzer
L
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar
Beschikbaar in de winkel

Productvoordelen

Levensduur

Aluminium is een solide materiaal zodat de bench goed bestand is tegen schokken.

Compactheid

De opengevouwen bench is 90 cm breed, 62 cm diep en 67,5 cm hoog.

Gewicht

Aluminium bench die slechts 12,4 kg weegt. Makkelijk met één hand te manipuleren

Corrosiebestendig

Bestand tegen vocht/kortstondige buien. Scharnierveer in verzinkt staal.

Ventilatie

De bench is niet volledig gesloten: via het deurtje vooraan kan er lucht binnen.

Slipvastheid

4 rubberen doppen op de poten zodat de bench niet verschuift.

Veelzijdigheid

Met 2 uitneembare zakken, mat 100 en zeil in zwart pvc.

Technische informatie

Laat je verrassen door de afmetingen en het lichte gewicht van deze aluminium hondenbench

Dit model werd ontwikkeld met twee doelstellingen voor ogen: een bench maken die compact op te vouwen is en die tegelijk de veiligheid en stevigheid biedt van een niet-opvouwbare transportbox. We maakten hem dus van aluminium omdat dit materiaal sterker en lichter is dan staal. De bench weegt slechts 12,4 kg (zonder de accessoires). Buitenafmetingen opengeklapt: 90 cm breed, 62 cm diep aan de bodem en 44,5 cm bovenaan, 67,5 cm hoog. Opgevouwen is hij slechts 27 cm hoog.

Voor welke hondenrassen is deze opvouwbare bench geschikt?

Onze teams hebben 3 jaar lang gewerkt aan de ontwikkeling van deze bench, en hij wordt met de hand gemaakt: elk onderdeel wordt afzonderlijk gelast. Het model zit nu ergens tussen maat L en maat XL van onze bench voor 2 honden. Dat betekent dat het geschikt is voor de rassen springer spaniël, spaniël, pointer. Een setter van 25 kg kan er bijvoorbeeld in. Alles hangt af van de lichaamsbouw van de hond. Opgelet: er mag slechts 1 hond in.

Montage en demontage: hoe kan het dat dit zo snel gaat?

De aluminium bench 900 is voorzien van een deur, gemonteerd op een vijzel om gemakkelijker te openen. Opzij zitten scharnieren met positiegeheugen en automatische afremming. Hierdoor is de bench gemakkelijk open en dicht te vouwen. Merk op: het deurtje is met twee vleugels, dat is handiger afhankelijk van de maat van je autokoffer. De bench past overigens in de koffer van autotypes als Duster, Partner, 2008, zelfs Clio (een eerder kleine auto).

Is er ook plek voor accessoires?

In de bench ligt een hondenmat 100 in maat L (meegeleverd) voor meer comfort voor je hond. Je kan er ook onze hondenmat 500 van dezelfde maat in leggen. De 2 grote uitneembare zakken (met een clip vast te maken aan de bovenkant of opzij) zijn handig om diverse spullen mee te nemen. In de ene stop je bijvoorbeeld nuttige accessoires voor de jacht: halsband, belletje, lijn, fluitje ... In de andere kan je verzorgingsmateriaal stoppen als een tekentang, borstel, kam, shampoo ...

We leggen je uit hoe je de aluminium transportbench voor 1 hond open- en dichtvouwt

De meegeleverde handleiding toont stap voor stap hoe je de bench monteert en demonteert, maar we leggen het hier ook alvast even uit: 1. Trek de oranje pen op de bovenkant van de bench omhoog (het rooster klapt naar omlaag). 2. Trek de twee pen op de bovenkant omhoog (de achterwand klapt naar omlaag). 3. Vouw de bench dicht/open als een harmonica dankzij de scharnieren opzij. 4. Vergrendel de bench met de twee clips opzij.

Pluspunt van deze opvouwbare bench

Je moet er maar aan denken! Onze opvouwbare aluminium hondenbench is voorzien van een zwart zeil in pvc (onder de hondenmat) dat je kan gebruiken om de bodem van de autokoffer te beschermen tegen krassen wanneer de hond in/uit de bench gaat als die in de autokoffer staat. Dankzij dat zeil kan je hond zelfs met natte poten in de bench, hij zal niet uitglijden op het zeil. Het zeil is voorzien van twee klittenbanden om vast te maken aan de poten van de bench.

Bench met een specifieke bodem: waar is dat goed voor?

De bodem van de bench is vast. Hij is van thermogevormde kunststof, met groeven om het water af te voeren. Een hond vindt het immers helemaal niet fijn om nat te zijn, en vooral aan het einde van het jachtseizoen kan het terrein behoorlijk vochtig zijn: dankzij de groeven loopt het water weg onder de hondenmat. Het wordt afgevoerd via een gootje zodat je hond droog ligt. De bodem kan je schoonmaken met water en zeep indien nodig.

Aan welke tests hebben we dit model onderworpen?

De bench doorstond de zoutnevelproef gedurende 48 u, in een omgeving met heel zoute lucht met sterk corrosieve werking. De klinknagels zijn van verzinkt staal. Je mag de bench dus een paar dagen buiten laten staan, in kortstondige buien: het materiaal zal, in tegenstelling tot ijzer, niet worden aangetast. Ook de vijzel werd getest: meer dan 1000 keer openen/sluiten. Tot slot lieten we de bench meerdere keren vallen vanop verschillende hoogtes om de stevigheid te garanderen

Solide: hét kenmerk van deze opvouwbare bench in aluminium

We dachten ook aan de veiligheid en zorgden ervoor dat de bench heel goed bestand is tegen schokken en tegen een val. 2 accessoires beveiligen de bench wanneer je hem vervoert in de koffer van je auto: twee riemen om hem vast te maken aan haken boven- en onderaan als je auto daarvan voorzien is. Zo kan de bench bij een schok tijdens het rijden niet verschuiven, en vooral niet omkantelen met de hond erin. Ook een hangslotje wordt meegeleverd.

Een bench die niet verschuift is een bench die veiliger is voor je hond

De poten van de bench zijn onderaan voorzien van 4 rubberen doppen zodat de bench niet kan verschuiven, zelfs niet op een gladde vloer/bodem. De ventilatiegleuven in de voorkant zijn glad afgewerkt (ontbraamd) zodat je hond zich er niet aan kan bezeren. De tralies zijn overigens dicht genoeg bij elkaar zodat de hond zijn neus er niet tussen kan steken en dus ook niet kan bijten in de bench.

Mag je hond in deze bench vervoerd worden met het vliegtuig?

De opvouwbare aluminium bench van Solognac is niet IATA-goedgekeurd (en mag dus niet op het vliegtuig). We streefden er immers naar om het formaat zo veelzijdig mogelijk te maken, zodat er zoveel mogelijk hondenrassen in passen.

Plaatswinst: beslist een pluspunt

Een sterk punt van dit model is zijn veelzijdigheid: wanneer je de bench in de autokoffer wil laten maar je de hond niet meeneemt, bijvoorbeeld om boodschappen te doen, kan je de bench gewoon opvouwen. Je hoeft hem dus niet elke keer uit je auto te halen en er weer in te zetten, hoewel je de opgevouwen bench wel gemakkelijk kan pakken dankzij de twee handvatten.

Voorzorgsmaatregelen

Bij erg warm weer controleer je best even of de zijwanden van de bench niet te heet zijn voordat je je hond erin zet. En uiteraard laat je de bench nooit in de auto in volle zon staan met je hond erin!

Welke voordelen biedt het gebruik van deze opvouwbare aluminium hondenbench?

Volgens het verkeersreglement mag een dier dat je vervoert in de auto de bestuurder van de auto niet hinderen. Door je hond in de bench te zetten garandeer je dus je eigen veiligheid, maar ook die van je hond omdat hij niet vrij kan bewegen in de auto. Bovendien vermijd je met de bench dat je auto vies wordt door modderige hondenpoten en ook dat de bekleding in je auto onder de haren komt te zitten.

Tot slot: de binnenafmetingen van de bench

Let niet alleen op de buitenafmetingen maar ook op de binnenafmetingen om er zeker van te zijn dat de bench comfortabel is voor jouw hond. De binnenafmetingen zijn: breedte 86 cm, hoogte 56 cm en diepte 54,5 cm.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Structuur 85% Aluminium, 10% Acrylonitril butadieen styreen, 5% Polypropyleen

VOORRAADADVIES

Opbergen op een droge en goed geventileerde plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Laat de bench met de hond erin nooit in de volle zon staan

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Afbeeldingen

Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900
Opvouwbare bench 1 hond aluminium 900

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord