Tennisracket voor volwassenen TR960 Precision pro 18x20 onbespannen wit/rood

€10000

Onze ontwikkelaars, zelf fervente tennissers, ontwierpen dit racket voor expert tennisspelers en -speelsters op zoek naar controle en precisie.

De TR960 Precision Pro 18x20 is een racket dat je een ultiem gevoel van controle biedt en bijzonder stabiel is bij de impact. Snaarpatroon 18x20. Onbespannen verkocht.

Vraag & Antwoord
Maat: maatwijzer
NIEUWE COLLECTIE
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4

PRODUCTVOORDELEN

Precisie

Precisie

Dankzij het blad van 630 cm², het snaarpatroon van 18x20 en het frameprofiel.

Stabiliteit

Stabiliteit

Swingweight van 280 voor een uitstekende stabiliteit bij de impact.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

305 gram
Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

31,5 cm
Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

630 cm²
Slagvlak: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagvlak, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

RA

62 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 280
Swingweight geeft aan hoe wendbaar het racket is en hoe goed het de energie van de slag kan overdragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power je slagen bevatten maar hoe zwaarder het racket aanvoelt bij een slagbeweging. Andersom betekent een lage swingweight meer wendbaarheid maar minder power. De swingweight is grotendeels afhankelijk van het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

18 x 20
Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm
Lengte: Dit is de lengte van onderaan de steel tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Frame van een racket 55% Koolstofvezel, 45% Epoxy Grip van een racket 70% Staal, 30% Polyurethaan Handvat 1 100% Polyurethaan Grommet van een racket 100% Polyamide 11 Besnaring racket 100% Polyethyleentereftalaat (PET) End cap van een racket 100% Polyamide 11

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen.

TESTS

Onze rackets worden zowel in het lab als in de praktijk getest. Dit racket werd enkele honderden uren getest door onze ingenieurs, samen met onze technische partners en clubspelers met contract. Dit racket is ontwikkeld in samenwerking met Steve DARCIS (nummer 38 op de ATP-enkelranking op 22/05/2017), Oliver MARACH (2de op de ATP-dubbelranking op 28/05/2018), Nicolas ESCUDE (ex-nummer 17 op de ATP-ranking), alle technische partners van Artengo en een hele rits spelers van hoog niveau.

Vergelijkbare producten

Vraag & Antwoord