Waterdichte halfhoge wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs 35-38 veters

€3500

Onze ontwerpers, zelf ook wandelaars, ontwikkelden deze schoenen om te rennen, klimmen, springen en te spelen bij elk weer, in de bergen en overal elders.

De schoen Crossrock mid kan tegen een stootje. Ideaal voor al de avonturen van je kind in de bergen.

Vraag & Antwoord
Kleur: Carbongrijs / Staalgrijs
Maat: maatwijzer
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdicht membraan, in gebruik getest in een lab.

Grip

Grip

Zool in rubber voor veel grip en duurzaamheid

Stevigheid

Stevigheid

Dankzij een goed dekkende zool en verstevigd bovenwerk.

Schokdemping

Schokdemping

Dankzij de tussenzool in EVA over de hele voet.

Gewicht

Gewicht

327 g per schoen in maat 36

TECHNISCHE INFORMATIE

Zool met veel grip

Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label.
Om dat label te verdienen, moet de zool labtests doorstaan om de grip te beoordelen op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat).
Om die testresultaten te dubbelchecken, laten we de kwaliteit van de zolen ook nog eens in de praktijk testen in de bergen, door een groep representatieve testpersonen.

Welke maat kiezen?

Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan je gewone schoenmaat; zo voorkom je dat bij afdalingen je tenen tegen de voorkant van de schoen stoten en wandel je dus een stuk comfortabeler. Een tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.

Aankooptips

Laat je kind goed rechtop staan om de schoenen te passen, met wandelsokken aan. Pas indien nodig verschillende modellen en maten. Er zijn twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat: of de hiel goed vastzit en of de tenen niet tegen de tip stoten bij een afdaling. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen. Laat je kind er gerust even mee rondstappen in de winkel. Let er ook op dat je kind de schoenen eerst inloopt alvorens er een lange tocht mee te maken.

Waterdichtheidstest

De schoenen werden getest in ons lab en in gebruik en zijn optimaal waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij wordt nagegaan of er zich geen luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens wordt de schoen, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die een loopbeweging simuleert om na te gaan of de binnenkant droog blijft. Dit model werd getest tijdens een gesimuleerde wandeling van 8 km, in de hierboven beschreven omstandigheden.

De waterdichtheid verlengen

De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er water langs boven kan insijpelen. Om je voeten langer droog te houden, is het dus aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen insijpeling van water, maar ook tegen steentjes, zand... Het is aanbevolen om enkele keren per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.

UITNEEMBARE BINNENZOOL

Uitneembare binnenzool, om sneller te drogen. Kan je ook vervangen door een orthopedisch inlegzooltje.

ONS MILIEUBELEID

Omdat we heel goed weten dat we actie moeten ondernemen om onze natuurlijke omgeving te beschermen, zet Quechua zich in om de milieu-impact van zijn producten te beperken.
Dit product heeft nog geen milieubewust ontwerp, maar we werken dag in dag uit aan een verantwoorde variant: bij elke nieuwe ontwikkeling houden we ecodesign, herstelbaarheid en duurzaamheid hoog in het vaandel.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Buitenkant van 50.5% Polyester, 49.5% Polyurethaan Zool van 70% Butadieenrubber, 30% EVA Binnenkant van 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge en goed verluchte plek.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Franse Haute-Savoie. Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars er mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig in de praktijk getest. We zijn er immers van overtuigd dat onze artikelen gebruiken in echte omstandigheden de enige manier is om ze continu te verbeteren.

Goedgekeurd door

Om zelfs de meest veeleisende wandelaar tevreden te stellen, worden de Quechua-producten in de bergen getest, in dezelfde omstandigheden als die jullie tegenkomen op jullie wandelingen.
Sarah, onze ingenieur voor de veldtests, stelt samen met een groep testers onze producten uitvoerig op de proef, vanaf het ontwerp tot het moment dat ze in de rekken liggen.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Handwas

AFBEELDINGEN

Waterdichte halfhoge wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs 35-38 veters
Waterdichte halfhoge wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs 35-38 veters
Waterdichte halfhoge wandelschoenen voor kinderen Crossrock grijs 35-38 veters

VIDEO

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord