Waterdichte wandelschoenen voor kinderen MH120 mid blauw 35 tot 38

€2500

Onze ontwikkelaars, zelf stuk voor stuk ouders van jonge hikertjes, maakten de kinderschoenen MH120 MID speciaal voor wandelingen bij droog weer en regen.

Je trekt eropuit deze zomer? Deze hoge schoenen zijn de perfecte keuze voor je kind: ze zijn licht en waterdicht, en bieden een prima grip voor als je kleinste aan het klauteren gaat

Vraag & Antwoord
Kleur: Diepzeeblauw
Maat: maatwijzer
Soortgelijke producten
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdicht membraan, in gebruik getest in een lab.

Grip

Grip

De vorm en lengte (3 mm) van de noppen garandeert grip op elke ondergrond.

Gewicht

Gewicht

292 gram per schoen in maat 36

Schokdemping

Schokdemping

Exclusieve hieldemping. Comfort en duurzaamheid verzekerd.

Stevigheid

Stevigheid

Verstevigde buigingszones, extra stevige verlijming.

TECHNISCHE INFORMATIE

Zool met veel grip

Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label.
Om dat label te verdienen, moet de zool labtests doorstaan om de grip te beoordelen (0,6 voor dit model) op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat).
Om de testresultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen in de bergen, door een groep representatieve testpersonen.

Waterdichtheidstest

De schoenen werden getest in ons lab en in gebruik en zijn optimaal waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij wordt nagegaan of er geen luchtbelletjes ontstaan aan de buitenkant. Vervolgens plaatsen we ze, half onder water, op een mechanische arm die wandelbewegingen nabootst. Zo checken we of de binnenkant van de schoen perfect droog blijft. Dit model werd getest tijdens een gesimuleerde wandeling van 4 km, in de hierboven beschreven omstandigheden.

DE WATERDICHTHEID VERLENGEN

De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er water langs boven kan insijpelen. Om je voeten langer droog te houden, is het dus aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen indringing van water, maar ook tegen steentjes, zand ... Het is aanbevolen om enkele keren per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.

Welke maat kiezen?

Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan je gewone schoenmaat; zo voorkom je dat bij afdalingen je tenen tegen de voorkant van de schoen stoten en wandel je dus een stuk comfortabeler. Een tip: knip je nagels kort en controleer voor elke afdaling of je veters goed aangetrokken zijn, zodat je voeten niet naar voren kunnen glijden in je schoenen.

Aankooptips

Laat je kind goed rechtop staan om de schoenen te passen, met wandelsokken aan. Er zijn twee punten waar je op moet letten als het om comfort gaat: of de hiel goed vastzit en of de tenen niet tegen de schoen stoten bij een afdaling. De schoenen mogen nergens knellen bij het passen. Let er ook op dat je kind de schoenen eerst inloopt alvorens er een lange tocht mee te maken.
Print de voetmeter op onze website af zodat je de maat kunt controleren.

UITNEEMBARE BINNENZOOL

Uitneembare binnenzool, om het drogen te versnellen. Kan je ook vervangen door een orthopedisch inlegzooltje.

ONS MILIEUBELEID

Omdat we heel goed weten dat we actie moeten ondernemen om onze natuurlijke omgeving te beschermen, zet Quechua zich in om de milieu-impact van zijn producten te beperken.
Dit product heeft nog geen milieubewust ontwerp, maar we werken dag in dag uit aan een verantwoorde variant: bij elke nieuwe ontwikkeling houden we ecodesign, herstelbaarheid en duurzaamheid hoog in het vaandel.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Zool van 100% Rubber - Thermoplastisch rubber Buitenkant van 55% Polyurethaan, 45% Polyester Binnenkant van 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Opbergen op een droge en goed geventileerde plek

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Franse Haute-Savoie. Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars er mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig in de praktijk getest. We zijn er immers van overtuigd dat we onze artikelen in reële omstandigheden moeten gebruiken om ze continu te kunnen verbeteren.

Goedgekeurd door

Om zelfs de meest veeleisende wandelaar tevreden te stellen, worden de Quechua-producten in de bergen getest, in dezelfde omstandigheden als die jullie tegenkomen op jullie wandelingen.
Sarah, onze ingenieur voor de veldtests, stelt samen met een groep testers onze producten uitvoerig op de proef, vanaf het ontwerp tot het moment dat ze in de rekken liggen.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Handwas

AFBEELDINGEN

Waterdichte wandelschoenen voor kinderen MH120 mid blauw 35 tot 38
Waterdichte wandelschoenen voor kinderen MH120 mid blauw 35 tot 38
Waterdichte wandelschoenen voor kinderen MH120 mid blauw 35 tot 38

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord