Aquagym

Welkom in de wereld van Aquagym!

Decathlon biedt een breed assortiment aquagym badkleding, bijbehorend trainingsmateriaal en schoenen aan.

4 goede redenen om te starten met aquagym

Aquagym is een complete, lichte en gemakkelijke sport die heilzaam is voor lichaam, hart en geest. Een harmonieus figuur en een ontspannen geest, zonder je al te veel te moeten afpeigeren… Dat is precies wat wij willen!

AQUAGYM, GOED VOOR DE LIJN

Zodra je in het water gaat, weegt het lichaam nog slechts een zesde van zijn gewicht en worden alle bewegingen gemakkelijker. Tegelijk biedt water meer weerstand dan lucht en moeten de spieren dus harder werken. Precies dit principe maakt van aquagym een goede manier om een mooier figuur te krijgen. Je spieren werken harder zonder dat je het beseft. Ook omwille van die weerstand van het water zorgt elke beweging die je maakt voor een doeltreffend drainerend effect op de huid, om de bloedsomloop te stimuleren, vochtophoping te bestrijden en cellulitis te doen verdwijnen.

EEN GEZONDE ACTIVITEIT

Aquagym maakt je spieren sterker, stimuleert je hartritme, verbetert je ademhalingsspanning en bevordert de bloedsomloop. Maar naast die voordelen, die voor elke vorm van lichaamsbeweging gelden, heeft aquagym ook het voordeel dat het een "niet-traumatiserende" sport is. Met andere woorden, het risico op blessures is uiterst klein, in tegenstelling tot heel wat sporten die je op het droge doet. De weerstand die wordt uitgeoefend door het water voorkomt spierverrekkingen, verstuikingen en spierpijn.

POSITIEF VOOR JE GEEST

Allereerst wordt je gedragen door het water en dat geeft een aangenaam gevoel van lichtheid, waardoor je overtollige kilootjes vergeet. Je voelt je op slag een stuk opgewekter! Ten tweede zorgt aquagym net als elke andere sport voor de vrijmaking van endorfines, het gelukshormoon. Na een paar minuten trainen krijg je vanzelf een goed gevoel. En nog een troef van aquagym: als je het in groep doet, zorgt het voor een gevoel van samenhorigheid en een gezellige sfeer. Mensen komen niet naar de lessen om te showen of om te gluren naar de overtollige kilo's van anderen. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk.

AQUAGYM: VOOR ELKE LEEFTIJD

Omdat aquagym een zachte en ongevaarlijke sport is, is het geschikt voor iedereen, ongeacht model, gewicht of leeftijd... met inbegrip van zwangere vrouwen! Je moet niet kunnen zwemmen, want veel oefeningen doe je aan de rand van het zwembad, op een plek waar je kunt staan. Aquagymlessen kun je volgen in de meeste gemeentelijke zwembaden, maar ook in fitnessclubs die over een zwembad beschikken. Twee sessies van 45 minuten per week is ideaal.

4 producten voor Aquagym

Best verkochte producten

Nabaiji

Pullsteps mesh Aquagym-aquafitness blauw geel

(16)
Nabaiji

Bikinitop voor aquafitnes dames Lou zwart

(37)
Nabaiji

Shirt met korte mouwen voor aquagym en aquafitness Zia zwart/blauw

Nabaiji

Badpak voor dames aquagym mika bordeaux/oranje

(199)