Schoenen

Atletiekschoenen

Als je atletiek beoefent, heb je vaak twee soorten sportschoenen nodig: spikes en loopschoenen. De spikes bieden een optimale grip op de atletiekbaan en zijn opmerkelijk licht. De loopschoenen richten zich daarentegen op veelzijdigheid, comfort en ademend vermogen. Atletiekschoenen met spikes of hardloopschoenen, hieronder vind je onvermijdelijk het paar atletiekschoenen dat je nodig hebt!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
NIEUWE COLLECTIE
€700
€350/stuk
NIEUWE COLLECTIE
€2000
VERLAAGDE PRIJS
€900
Verlaagde prijs voordien €1200
BEST BEOORDEELD
€6500
Vanaf
€2595
Vanaf
€2300
4.6/5 Op basis van 28868 Beoordelingen in de winkels en online

SPECIALE SCHOENEN VOOR ATLETIEK


Om ten volle van je sportactiviteiten te genieten, is het in de atletiek essentieel om over de juiste uitrusting te beschikken. De keuze van atletiekschoenen mag niet worden onderschat, omdat het zonder twijfel je prestaties beïnvloedt. Bovendien beperken goede schoenen, aangepast aan je niveau en beoefening, het risico op blessures die soms ernstig kunnen zijn.


KIES JE ATLETIEKSCHOENEN AFHANKELIJK VAN WAT JE DOET


Zoals met bijna alle sportartikelen, zal de keuze van je sportschoenen voornamelijk afhangen van je niveau en de intensiteit van de beoefening. Zo kan een beginnende atleet of iemand die af en toe aan atletiek doet, een paar veelzijdige hardloopschoenen gebruiken. Terwijl iemand die intensievere atletiektrainingen doet, best specifieke atletiekschoenen koopt, zoals spikes, voor lopen over lange afstand, middellange afstand of sprint.


KIES JE ATLETIEKSCHOENEN AFHANKELIJK VAN DE ONDERGROND


Niet elke atletiekschoen is dezelfde, of je nu hardloopt op de piste, op modderige paden of op het zand. Geef op de atletiekbaan de voorkeur aan korte spikes, ongeveer 6 mm. Voor cross of veldlopen wordt aanbevolen om langere spikes te kiezen, van 9 tot 15 mm voor het meest modderige terrein. Schoenen met spikes voor atletiek of cross country worden meestal geleverd met verwisselbare spikes en een bijhorend spike sleuteltje. Je kiest je spikes op basis van wat je doet, het terrein en de weersomstandigheden.


ATLETIEKSCHOENEN KOPEN BIJ DECATHLON


Wat je favoriete atletiekdiscipline ook is, bij Decathlon vind je zeker het paar atletiekschoenen, spikes, kousen, pinnetjes en accessoires voor spikes die je nodig hebt! En dat geldt zowel voor mannen, vrouwen als voor kinderen. Je kan bij Decathlon ook atletiekkleding kopen en tal van accessoires die je nodig hebt om atletiek te beoefenen in de beste omstandigheden: horloges, chronometers en trainingsmateriaal.


Laat ze kiezen