Bikejöring

Bikejöring materiaal

Ben je er klaar voor om te beginnen met bikejöring? Zorg er dan zeker voor dat je het juiste materiaal hebt om deze sport in alle veiligheid te beoefenen: een bike antenne, elastische leiband en een harnas dat aangepast is aan de morfologie van je hond. We garanderen je een shot adrenaline wanneer je op je zadel kruipt!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€8400
CaniVTT Link bar
I-DOG

CaniVTT Link bar

Uitsluitend online verkocht
€6600
4.3/5 Op basis van 13 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS BIKEJÖRING?


Bikejöring begon als een treksport voor sledehonden buiten het seizoen en is vandaag ook bij ons sterk aanwezig. Het wordt steeds populairder bij baasjes die een activiteit willen delen met hun hond die zowel een fysieke als emotionele impact heeft. Naast het geweldige vrijheidsgevoel voor de hond en zijn baasje versterkt deze activiteit ook de samenhorigheid en het onderlinge vertrouwen.


WAT HEB JE NODIG VOOR BIKEJÖRING?


Voor het welzijn en comfort van de hond én zijn baasje tijdens de inspanning, heb je de juiste uitrusting nodig. Er zijn drie essentiële producten: de antenne voor bikejöring, het harnas en de leiband (ook wel de treklijn genoemd). De hond draagt een harnas dat met de mountainbike van zijn baasje is verbonden via een leiband die bevestigd is aan een antenne. Die is op zijn beurt dan weer bevestigd aan het stuur van de mountainbiker. De hond gebruikt zijn kracht om samen vooruit te gaan.


KAN JE MET ELKE HOND AAN BIKEJÖRING DOEN?


Een hond hoeft niet enkel boordevol energie te zitten om aan bikejöring te doen. De meest geschikte honden om deze veeleisende en intensieve sport te doen zijn sledehonden, werkhonden, herdershonden en jachthonden. Deze activiteit is gericht op grote en middelgrote hondenrassen. Voor kleine honden en reuzenrassen ga je best op zoek naar een andere activiteit. Kleinere honden hebben dan wel veel pit, uithouding en wilskracht, maar ze hebben niet genoeg kracht om hun baasje voort te trekken. Reuzenrassen zijn misschien wel erg groot en sterk, maar ze hebben meestal niet genoeg uithoudingsvermogen om deze intense inspanning vol te houden.


Laat ze kiezen