Hygiëne kamperen en lampen

Hygiëne kamperen en lampen

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
BEST BEOORDEELD
€1500
BEST BEOORDEELD
€1400
€29900 −6%
€27900
*Van ‪3/10/2023‬ tot ‪7/10/2023‬
€1400
€2.19900 −27%
€1.59900
*Van ‪3/10/2023‬ tot ‪1/11/2023‬
BEST BEOORDEELD
€1500
€2500
€79900 −25%
€59900
*Van ‪3/10/2023‬ tot ‪7/10/2023‬
BEST BEOORDEELD
€300
€090/M2
BEST BEOORDEELD
€500
€100/M
4.4/5 Op basis van 19211 Beoordelingen in de winkels en online

KAMPEERHYGIËNE: VAN ZONNEDOUCHES TOT DRAAGBARE KAMPEERTOILETTEN


Om je gebruikelijke hygiëne ook in volle natuur te kunnen handhaven terwijl je kampeert en avontuurlijke reizen in openlucht maakt, kan je bij ons terecht voor een brede waaier aan toiletartikelen voor kampeerders. Van handige zonnedouches over draagbare kampeertoiletten tot douchetenten voor meer intimiteit: je vindt hier alles wat je nodig hebt als je door de natuur wil trekken. Schoonmaakproducten en gels mogen uiteraard niet ontbreken als je je thuis wil voelen!


KAMPEERDOUCHES: ZONNEDOUCHE, DRUKDOUCHES OF EENVOUDIGE WASTONNEN


Heb je voor je dagelijkse hygiëne niet genoeg aan eet PET-fles en wil je iets meer comfort? Overweeg een kampeerdouche of minstens een handige en plooibare wasbak.

Wasbakken zijn bijzonder licht, snel op te bergen en multifunctioneel (je kan er ook spullen in opbergen). Ze zijn dan ook gebruikelijke klassiekers om je snel op te frissen en je dagelijkse hygiëne op de camping of in je tent te waarborgen. Draagbare en individueel te gebruiken kampeerdouches zijn nóg comfortabeler. Ze zijn een goed idee als je geen gebruik wil maken van de gemeenschappelijke doucheruimtes op een camping: Met je persoonlijke kampeerdouche geniet je van de luxe van je eigen sanitair.


DE DRAAGBARE ZONNEDOUCHE VOOR WIE GRAAG WARM DOUCHT

Om te functioneren, heeft een zonnedouche enkel voldoende zon nodig, zodat het water van de douche niet met bijkomende elektriciteit moet worden opgewarmd. Die techniek garandeert een enorme flexibiliteit en maakt het mogelijk ervan te genieten op elke plek waar je de zonnedouche kan ophangen. Met een externe zonnedouche wordt de droom om in openlucht warm te douchen realiteit. Zonnedouches beschikken over een UV-bestendige buitenschaal die de zonnestralen bundelt en die energie op het in het reservoir aanwezige water overdraagt. Zo warmt het water in enkele uren op en ben je zeker van een aangename temperatuur onder de douche.


DRUKDOUCHES

Drukdouches beschikken over een waterreservoir. Dat reservoir kan je met behulp van een pedaal of een hendel manueel onder druk zetten. De opgewekte druk doet het water in de geïntegreerde doucheleiding lopen. Die leiding is uitgerust met een doucheknop. Hou je van een warme douche, dan kan je het water vooraf opwarmen en het pas daarna in het reservoir gieten.


KAMPEERDOUCHES: VOOR- EN NADELEN

  • Voordelen: individueel te gebruiken, niet afhankelijk van waterbronnen in de natuur of van de sanitaire voorzieningen op een camping, neemt weinig ruimte in, beperkt gewicht, makkelijk mee te nemen, afhankelijk van het type douche, kan het water door zonnestralen worden opgewarmd
  • Nadelen: kans op schimmelvorming als de douche niet droog genoeg wordt opgeborgen

DE DOUCHETENT VOOR MEER INTIMITEIT


Wat alle kampeerdouches met elkaar gemeen hebben, is een gebrek aan intimiteit. Toch bestaat ook daarvoor een oplossing: de douchetent. Die is makkelijk op te zetten. Net als bij een vouwtent, haal je ze gewoon uit de tas, laat je ze los en ... ze staat op! Voor extra veiligheid kan je ze met behulp van karabiners vastmaken. Douchetenten kan je individueel gebruiken tijdens een kampeertrip, en niet enkel om te douchen! Ze kunnen je beschermen tegen opdringerige blikken op een draagbaar kampeertoilet en tijdens het omkleden.


KAMPEERHYGIËNE: HOE OP EEN ECOLOGISCHE MANIER VOOR JEZELF ZORGEN?


Aangezien microplastics vaak onafbreekbaar BPA (bisfenol A) bevatten en die wanneer we ons buiten wassen in het milieu terecht kunnen komen, kan je maar beter voor ecologische producten kiezen. Voor je eigen welzijn en dat van het leefmilieu, gebruik je tijdens je kampeervakantie het best biologisch afbreekbare toiletartikelen met een eco-label. We stellen ons eigen lichaam ook niet graag bloot aan chemische gifstoffen, en dus moeten we daarmee het leefmilieu ook niet belasten.


VAN MULTIFUNCTIONELE ZEEP TOT INSECTENWERENDE SPRAY

Met de biologische, multifunctionele zeep beschik je over een 4-in-1 product waarmee je je lichaam, je haar en je kleren kan wassen én de afwas kan doen. Dat lijkt vreemd, maar dat is het niet. De biologisch afbreekbare multifunctionele zeep is ideaal voor wie met weinig bagage wil gaan kamperen. Zeep en detergenten breken enkel in de bodem af. Gebruik ze dus nooit om jezelf of je kleren te wassen of je afwas te doen in een waterloop (rivier, meer, ...). Voor je hygiëne op de camping kan je altijd een wasbak gebruiken. Die kan niet alleen 8 liter water bevatten, maar is ook heel makkelijk op te vouwen en op te bergen.

Ook van sprays bestaan ecologische varianten. De biologisch afbreekbare antimuggenspray kan je rechtstreeks op je huid verstuiven. Sprays tegen bedwantsen spuit je rechtstreeks op je bed. Ze zijn niet schadelijk voor de gezondheid, in tegenstelling tot traditionele sprays.


GEBRUIK MAKEN VAN TOILETTEN: MILIEUVRIENDELIJKE SCHOONMAAKMIDDELEN EN ONTSMETTENDE PRODUCTEN

Wie kampeert, moet onvermijdelijk wel eens naar het toilet. Ook dan kan je de voorkeur geven aan ecologische producten. Maak, dus, gebruik van recycleerbaar toiletpapier en ecologische schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen voor je mobiel toilet.


BELANGRIJKE ACCESSOIRES VOOR VOLDOENDE HYGIËNE IN VOLLE NATUUR


Van een plooischop tot reserve-onderdelen voor de douche: ontzeg jezelf geen extra's.


PLOOISCHOP

Op het eerste gezicht is de link tussen kampeerhygiëne en een plooischop misschien niet meteen duidelijk, maar de plooischop kan haar nut wel degelijk bewijzen. Als je wil douchen in de buurt van je tent óf je tent tegen zware regenval wil beschermen, kan je met een plooischop makkelijk een greppel rond de tent graven. Daarin kan het water probleemloos afvloeien.


RESERVE-ONDERDELEN VOOR DE DOUCHE

Om overstromingen te voorkomen, moet je op elke kampeertrip een handige dichtingskit meenemen. Daarmee kan je het ventiel van je drukdouche in een oogwenk repareren. Naast een dichtingskit, is het ook een goed idee om een reserve douchekop mee te nemen. Zo kan je van een regendouche in openlucht genieten.


KAMPEERDOUCHES, TOILETTEN & TOILETARTIKELEN VAN DECATHLON


Wil je tijdens je kampeervakantie een wellnessoase creëren en je elke dag fris voelen? DECATHLON heeft een ruime keuze aan makkelijk te vervoeren, draagbare douches en heel wat milieuvriendelijke toiletartikelen. Laat je inspireren en richt je wellnessoase to go in ...
FAQ:


HOE KAN IK MIJN HAAR WASSEN ALS IK GEEN BIOLOGISCHE SHAMPOO BIJ DE HAND HEB?

Heb je geen biologisch afbreekbare producten bij de hand, neem in volle natuur dan je toevlucht tot milieuvriendelijke huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Je kan zowat 4 eetlepels roggemeel mengen met 250 ml lauw water om een ecologisch alternatief voor shampoo te maken.


WAAR KAN IK MIJN KAMPEERTOILET LEEG MAKEN?

Maak je kampeertoilet leeg aan een speciaal daarvoor voorzien lozingspunt op de camping. Gemiddeld moet je dat om de vier dagen doen, afhankelijk van het aantal kampeerders.


WAAR KAN IK DRAAGBARE KAMPEERDOUCHES KOPEN?

Ben je op zoek naar een handige kampeerdouche? DECATHLON is de nummer 1! Van een zonnedouche tot een douchetent: DECATHLON heeft een breed gamma aan kampeerdouches en bijhorende toiletartikelen. Je vindt ze in onze online shop of in de vestiging van je keuze. Als je in een van onze filialen langs gaat, kan je je bovendien door gespecialiseerd personeel laten adviseren.


Laat ze kiezen