Schoenen

Windsurfen schoenen

Ontdek onze windsurf schoenen! Wij bieden u een ruime keuze met schoenen van 2mm dikte tot 5mm
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.3/5 Op basis van 1828 Beoordelingen in de winkels en online

WINDSURFEN: LAGE SURFSCHOENEN OF HOGE SURFSCHOENEN?


Bij windsurfen, net als bij veel andere watersporten zoals SUP , canyoning of kajakken, zijn er twee grote families van voetbeschermende accessoires: thermische bescherming en fysieke bescherming. Over het algemeen zijn deze beschermingsmiddelen gemaakt van neopreen.


Lage windsurfsschoenen


Het uiteindelijke doel van lage windsurfschoenen is je voeten te beschermen tegen de kou. Om dit te bereiken moet er een kleine hoeveelheid water in de schoen kunnen komen. Wanneer het in contact komt met de huid, zal dit water opwarmen en een gunstige omgeving creëren om de voeten warm te houden. Zorg er echter voor dat de watercirculatie in de liner beperkt blijft, want bij een te snelle omloop zal het water niet opwarmen en wordt de thermische werking van de liner tenietgedaan. Pas ook de dikte van de liner aan de omstandigheden aan. Hoe kouder het weer, hoe dikker de liner (focus op thermische bescherming). Omgekeerd, hoe warmer het is, hoe minder dikte nodig is (focus op fysieke bescherming).


Hoge windsurfschoenen


Naast bescherming tegen de kou zijn hoge windsurfschoenen bedoeld om je voeten te beschermen tegen stoten, krassen en andere ongemakken dankzij de aanwezigheid van een zool, vaak antislip. Ook deze vind je in verschillende diktes voor verschillende weersomstandigheden.


Laat ze kiezen