Monoculaire

Monoculair en monokijkers

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€74900 −34%
€49000
*De uitverkoop begint op 18/5/2023
€1.25000 −28%
€89000
*De uitverkoop begint op 2/6/2023
4.3/5 Op basis van 126 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN MONOKIJKER EN HOE WERKT HIJ?


Een monokijker is een optisch instrument dat voorwerpen op afstand vergroot met lenzen die licht opvangen en scherpstellen om een beeld te creëren. In tegenstelling tot verrekijkers hebben monokijkers maar één buis, waardoor je slechts met één oog kunt kijken. Monokijkers zijn compacter, lichter en voordeliger dan verrekijkers. Die criteria zijn voor heel wat mensen overigens erg belangrijk als ze een optisch hulpmiddel willen kopen.


WAT BETEKENEN DE GETALLEN OP EEN MONOKIJKER?


De belangrijkste getallen in de specificaties van een monokijker zijn het vergrotingsbereik en de diameter van de lens. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende getallen zien: 10×40mm. De vergroting laat je weten hoeveel groter een voorwerp is dan wanneer je er met het blote oog naar zou kijken. In het bovenstaande voorbeeld wordt het voorwerp 10 keer vergroot en verwijst het getal 40 naar de breedte van de grootste lens in millimeter.


DE VOORDELEN VAN EEN MONOKIJKER


Het gebruik van een monokijker heeft heel wat voordelen:
• •  Het formaat maakt dat ze makkelijk in je zak passen.
• •  Ze zijn compact en licht waardoor je ze makkelijk kunt meenemen.
• •  Ze zijn zeer eenvoudig te gebruiken en makkelijk scherp te stellen.
• •  Je kunt ze met één hand gebruiken.
• •  Je kijkt maar met één oog, waardoor je de omgeving kunt zien en je goed beseft wat er om je heen gebeurt.


MONOKIJKERS VOOR DE BERGEN BIJ DECATHLON


Bij Decathlon vind je een uitgebreid assortiment aan monokijkers. Ze zijn perfect om vogels te spotten tijdens je wandelingen, om de fauna te observeren of om gewoon van het landschap te genieten.

We hebben professionele monokijkers maar ook monokijkers voor kinderen zodat ook de allerkleinsten hun natuurlijke omgeving kunnen ontdekken.


MONOKIJKERS VOOR KINDEREN


In deze categorie vind je een monokijker die speciaal voor kinderen ontwikkeld is. Deze monokijker met een vergroting x6 is zeer ergonomisch en gemakkelijk te gebruiken.


VIND JE MONOKIJKER BIJ DECATHLON


Ontdek ons volledige assortiment monokijkers, waaronder de monokijkers van QUECHUA. Ze zijn ontwikkeld voor het hele gezin om de natuur en de wilde dieren tijdens je wandeltochten te kunnen observeren.Neem zeker ook eens een kijkje tussen de monokijkers van BARSKA of URIKAN, met tal van verschillende vergrotingsfactoren. Aarzel niet!


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken