Vinnen

Vinnen

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.4/5 Op basis van 60 Beoordelingen in de winkels en online

ZWEMVINNEN VOOR NOG MEER GLIJGEVOEL


Zowel bij bodysurf als bij bodyboard (de meeste bodyboard vinnen zijn ook geschikt voor bodysurf), kan het nuttig zijn om vinnen te dragen. Ze laten je drijven op de golven en voorkomen dat je naar de kant afdrijft. De ribbels aan de zijkant bieden extra grip, zodat je beter je richting kan aanhouden. We maken een onderscheid tussen symmetrische en asymmetrische vinnen. Binnen die categorieën heb je buigzame en stijve vinnen.


Symmetrische vinnen

Symmetrische vinnen zijn ideaal voor beginners. Ze bieden een goede stuwkracht en zijn tegelijk niet te volumineus.


Asymmetrische vinnen

De asymmetrische modellen geven meer stuwkracht en meer grip in de golven. De asymmetrische peddelbeweging zorgt echter voor torsiebelasting ter hoogte van de knieën. Ze zijn dan ook voorbehouden aan gevorderde of ervaren bodyboarders, omdat een bepaalde vaardigheid bij het palmen vereist is.


Buigzaamheid van de vinnen

Onafhankelijk van de vorm, zijn soepele vinnen ook comfortabeler. Anderzijds zijn ze minder efficiënt als het om de voortstuwing gaat. Dergelijke vinnen zijn vooral geschikt voor beginners en occasionele sporters. Omgekeerd, bieden stijvere vinnen meer voortstuwing . Die zitten wel weer minder comfortabel en zijn geschikt voor regelmatige sporters die in conditie zijn.


NUTTIG ADVIES VOOR DE AANKOOP VAN BODYSURF VINNEN


Pas de vinnen altijd vóór je ze koopt. Ze moeten je voet goed omsluiten, maar mogen niet knellen. Het bandje achteraan moet tegen je hiel komen en je tenen mogen niet gekruld zitten. Als je voor je comfort en/of de warmte ook nog neopreen sokken draagt, koop je beter vinnen die een halve maat groter zijn. Aarzel niet om de vinnen met en zonder neopreen sokken te passen op het moment van je aankoop. Ook het al dan niet gebruiken van een leash voor je vinnen beïnvloedt de maat: koop ze een halve maat groter met leash en een halve maat kleiner zonder.


VIND DE IDEALE BODYSURF VINNEN BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je een ruim gamma aan accessoires voor bodyboard en bodysurf van ons eigen merk Radbug. Dat merk wil zo veel mogelijk sporters laten kennismaken met de onvoorstelbare sensaties tijdens bodyboard en bodysurf. Het gevoel wanneer je door een golf glijdt, is puur, opwindend en verslavend! We willen iedereen de kans geven om die ervaringen te beleven en daarin te groeien door toegankelijke en gedurfde producten voor steeds méér plezier aan te bieden.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken