Jassen

Fietsjassen & windstoppers

Skip categories Skip categories
ECODESIGN
€8000 −25%
€6000
*Van 6/9/2022 en zolang de voorraad strekt
€5000 −20%
€4000
*Van ‪29/8/2022‬ tot ‪29/9/2022‬
BEST BEOORDEELD
€7500 −26%
€5500
*Van ‪23/9/2022‬ tot ‪22/11/2022‬
€6000 −33%
€4000
*Van ‪10/9/2022‬ tot ‪7/10/2022‬
€4000 −25%
€3000
*Van ‪10/9/2022‬ tot ‪7/10/2022‬
BEST BEOORDEELD
€7500 −26%
€5500
*Van ‪23/9/2022‬ tot ‪22/11/2022‬
ECODESIGN
€3000
€3000 −33%
€2000
*Van ‪23/9/2022‬ tot ‪22/11/2022‬
ECODESIGN
€3500
€6500 −23%
€5000
*Van ‪23/9/2022‬ tot ‪22/11/2022‬
€2500 −28%
€1800
*Van ‪23/9/2022‬ tot ‪22/11/2022‬
€3000 −33%
€2000
*Van ‪10/9/2022‬ tot ‪7/10/2022‬
ECODESIGN
€4000
4.5/5 Op basis van 4266 Beoordelingen in de winkels en online

Fietsen in alle omstandigheden, weer of geen weer: winddichte en waterafstotende DECATHLON-fietsjassen

Zodra de dagen korter worden en het weer grilliger, laten veel mensen hun tweewieler op stal en nemen ze liever het openbaar vervoer. Maar ook als het koud, winderig en regenachtig is, hoeft niets je ervan te weerhouden om de fiets te nemen. Met een goede fietsjas ben je immers uitgerust voor alle weersomstandigheden. Dus zelfs in de herfst en de winter is het perfect mogelijk om naar het werk te fietsen of na het werk een ritje te maken.


Onze fietsjassen zijn 100% bestand tegen slechte weersomstandigheden.

De fietsjassen en mouwloze fietsjacks zijn speciaal ontwikkeld voor het fietsen. Ze voldoen aan vier belangrijke eisen:
Bescherming tegen wind: een licht windjack is ideaal op winderige dagen. Het beschermt je zowel tegen rukwinden als tegen constante wind. Het jack is ook gemakkelijk op te bergen in je fietstrui of fietsrugzak.
Bescherming tegen water: een goed fietsjack moet niet alleen winddicht zijn, maar ook waterdicht of op zijn minst waterafstotend. Veel fietsjassen zijn gemaakt van waterdicht en ademend materiaal om je droog te houden wanneer het regent en tegelijk transpiratievocht zoveel mogelijk af te voeren.
Bescherming tegen de kou: als je in het koude seizoen of zelfs bij temperaturen onder het vriespunt wilt fietsen, heb je een warm fietsjack nodig om je te beschermen tegen de kou. Bovendien kun je het op lange afdalingen ook snel koud krijgen. Zorg dus voor gepaste fietskledij zodat je geen kou vat.
Zichtbaarheid in het donker: het is altijd een goed idee om een reflecterend fietsjack te dragen als je in het donker rijdt. Vooral voor ritten in de stad of op drukke wegen. Een volledig reflecterend of felgekleurd fietsjack (fluogeel of -roze) verhoogt je zichtbaarheid en je veiligheid in het verkeer.


Verschillen tussen een fietsjas en 'klassieke' wind- en regenjacks

Steeds meer fietsers kiezen voor een fietsjas omwille van de lichtheid. Lichte fietsjassen zijn ideaal voor lange fietstochten, zowel in de stad als in de bergen. Bovendien zijn ze perfect aangepast aan de licht gebogen houding die eigen is aan het fietsen.

In het algemeen heeft een speciaal voor fietsen ontwikkelde jas de volgende eigenschappen:
een langer rugstuk;
extra lange mouwen;
een grotere kap die je eventueel boven je helm kunt dragen;
een elastische taille om verschuiven tegen te gaan.


Fietsjassen voor heren en voor dames: de verschillen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verschillen dames- en herenfietsjacks niet alleen in kleur, design en maat. Ook de vorm van de jas is perfect aangepast aan de verschillende lichaamsbouw. Waar herenfietsjacks breder zijn aan de schouders, zijn damesjacks meestal breder in de heupen. Bovendien zijn damesfietsjacks doorgaans meer getailleerd.


Een goede fietsjas voor alle omstandigheden

Fietsjassen zijn er in tal van uitvoeringen en modellen. Zo heb je de keuze tussen
softshells en hardshells ;
regenjassen en windjacks ;
fietsjassen en -bodywarmers voor zomer en winter (met of zonder thermische voering)


Afhankelijk van het weer en de temperatuur is het ene fietsjack meer geschikt dan het andere voor jouw behoeften.


Lichte mouwloze fietsjacks voor zomerse ritjes in de bergen

De zomer is ongetwijfeld het beste seizoen voor lange fietstochten in de bossen of in de bergen! Door de hoge temperaturen is het in de zomermaanden meestal niet nodig om lange, warme fietskleding te dragen. Toch kan een fietsjack van pas komen. Een lichte, ademende fietsjas is perfect voor de frisse ochtenden en avonden.


Softshell of hardshell

Fietsjacks van softshell, een bijzonder stevige polyester stof, worden steeds populairder. Ze hebben dan ook heel wat troeven. Softshell is niet alleen heel elastisch, maar ook onklopbaar wat de ademende eigenschappen betreft. Daardoor bieden softshelljacks heel veel draagcomfort.

Het materiaal heeft echter ook nadelen. In vergelijking met hardshelljacks bieden softshells minder bescherming tegen wind en regen. Hardshelljacks zijn over het algemeen gemaakt van een synthetisch materiaal dat stijver en minder soepel is dan softshells.


Fietswindjacks voor heren en voor dames

Bij winderig weer is de voeltemperatuur veel lager dan de omgevingstemperatuur. Een fietsjack met een winddicht membraan vermindert dit koudegevoel aanzienlijk.


Thermische fietsjassen voor in het koude seizoen

In de zomer zijn wind en regenbuien de dingen waartegen je je wilt beschermen. Een licht windjack is daarom polyvalent genoeg voor het grootste deel van het jaar. Voor de lange wintermaanden is het een warm winterfietsjack echter geen overbodige luxe. Veel winterjassen zijn ook voorzien van een binnenfleece, waardoor ze bijzonder comfortabel zijn om te dragen.


Altijd goed uitgerust dankzij de DECATHLON-fietsjassen

Je kunt bij ons terecht voor zowel een water- en winddicht fietsjack voor de zomer als een reflecterend thermisch fleecejack voor de winter. Ontdek onze kwaliteitsvolle ademende fietsjacks voor zowel kleine (XS) als grote maten (XL, XXL ...), voor dames, heren of kinderen. Al onze fietsjassen, met lange of korte mouwen of mouwloos, zijn perfect afgestemd op het fietsen.


☄☄☄

FAQ's


Welke fietsjas kiezen voor de zomer en voor de winter?


Om je doeltreffend tegen de kou te beschermen, is het raadzaam te investeren in een fietsjack met een thermische voering of zelfs in een warm donsjack voor de wintermaanden. Voor de zomer kies je het beste voor dunnere, winddichte en waterdichte fietsjacks of een lichtgewicht fietsjack zonder mouwen.


Wat is de beste fietsjas voor recreatief fietsen, de koersfiets of de mountainbike?


Fanatieke wielertoeristen stellen over het algemeen andere eisen aan een fietsjack dan occasionele fietsers of mountainbikers. Fiets je graag aan een hoge snelheid, kies dan een lichtgewicht jack met zo weinig mogelijk luchtweerstand. Op lange fietstochten in de bergen zul je meer belang hechten aan bescherming tegen kou, regen en wind. Kies in dat geval voor een stevig fietsjack dat bestand tegen onguur weer.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken