Eenwieler

Eenwieler

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€17995
€13500 −3%
€12995
*Van ‪29/1/2023‬ tot ‪30/1/2023‬
€17995
€17995
€17995
€17995
€17995

WAT IS EEN EENWIELER?


Eenwielers doen velen onder ons meteen aan het circus denken. Toch is de eenwieler geen accessoire om mee te lachen. Het is een persoonlijke uitdaging en een dankbare oefening, een compact en wendbaar vervoermiddel zowel als een sport met vele vertakkingen. Het mechanisme veel eenvoudiger in elkaar als dat van een fiets, omdat het bestaat uit één wiel, een zadel en pedalen die rechtstreeks aan het midden van het kader vast zitten. Niets meer, niets minder! Het voornaamste doel is om evenwicht te vinden. Er plaats op nemen en ermee rijden vormen immers een doel op zich.


MET DE EENWIELER LEREN RIJDEN


Een goed evenwicht is onontbeerlijk om succesvol met een eenwieler te rijden. Het risico op vallen is erg aanwezig, dus bescherm jezelf goed. Onder bescherming verstaan we een helm en beschermers voor de ellebogen en de knieën. Het is evenzeer noodzakelijk om de eenwieler aan je lengte aan te passen door de zadelhoogte bij te stellen met de daartoe voorziene klem. Controleer vervolgens of er voldoende ruimte voor je ligt om voorwaarts te bewegen en daarna de trappers in de juiste positie te brengen (eentje op 2u en de andere op 8u, afhankelijk van je meest gebruikte voet.)


Twijfel niet om, tijdens je eerste poging met een eenwieler, steun te zoeken bij een lage muur of gelijk welk middel dat je helpt om je evenwicht te bewaren. Plaats je minst gebruikte voet op de laagste pedaal en je meest gebruikte voet op de hoogste pedaal. Probeer, om tijdens een versnelling je evenwicht te bewaren, je blik op een verafgelegen punt te houden. Leg gerust al je gewicht in het zadel om het wiel te stabiliseren.


Maak je geen zorgen mocht het aanvankelijk erg moeilijk zijn om je balans te bewaren. Dat is helemaal normaal. Klamp je niet vast aan de eenwieler wanneer je voelt dat een val onvermijdelijk is. Laat de eenwieler voor wat hij is en laat je eenvoudig vooruit of achteruit vallen. Je zal zien dat de eenwieler na enkele oefensessies geen geheimen meer voor je heeft!

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken