Tenten 2-3 personen

Kampeertenten 2-3 personen

Hulp bij je keuze
Hoe kies ik de juiste kampeertent?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€61740
€10500 −11%
€9300
*Van ‪24/5/2023‬ tot ‪7/6/2023‬
€14500 −6%
€13500
*Van ‪27/5/2023‬ tot ‪7/6/2023‬
€12500 −7%
€11600
*Van ‪24/5/2023‬ tot ‪7/6/2023‬
€51310
€41750
€8900 −21%
€6995
*Van ‪24/5/2023‬ tot ‪31/12/2023‬
€9000 −30%
€6295
*Van ‪26/5/2023‬ tot ‪28/9/2023‬
€18000 −37%
€11336
*Van ‪27/5/2023‬ tot ‪28/9/2023‬
€18396
€48000
€88740
4.2/5 Op basis van 6197 Beoordelingen in de winkels en online

COMFORTABEL SLAPEN ONDER DE STERREN: KAMPEERTENTEN VOOR ELKE GELEGENHEID


zomer, zon, ... kamperen! Kamperen is voor veel mensen iets bijzonders! De nacht buiten doorbrengen in een tent is een spannende en avontuurlijke ervaring die veel mensen willen beleven. Op een camping, in de velden, in het bos en de weide of in het kader van een festival: een nacht in een tent slapen, geeft een gevoel van vrijheid midden in de natuur.


COMPACTE KAMPEERTENTEN VOOR 2-3 PERSONEN OF MEER


Met de tent kamperen, is een avontuurlijke en goedkope vakantieformule in volle natuur! Meteen na het surfen slapen met zicht op zee en de volgende dag richting de bergen vertrekken? Kampeerders kunnen sport en vakantie perfect combineren terwijl ze landen en hun inwoners op een heel andere manier leren kennen. Onze ruime Quechua-tenten voor 2-3 personen zijn ideaal voor stelletjes, sportliefhebbers en kleine gezinnen. Heb je meer ruimte nodig? Ontdek je kampeertent voor 4 personen of meer .


KAMPEERTENTEN IN EEN OOGWENK OPZETTEN, DANKZIJ DE SUPERSNELLE MONTAGE


Een kampeertent opzetten, hoeft niet complex te zijn. In ons tentenassortiment van Quechua vind je niet alleen tenten met klassieke tentstokken, maar ook werptenten, pop-up tenten en 2 seconds-tenten. Dankzij hun zelfdragende structuur, zet je onze werptenten moeiteloos en snel op in 2 seconden, zodat je snel rustig kan inslapen, zelfs als het wat later werd. Als er geen wind is, kan je ze zelfs zonder haringen opzetten. Wil je de volgende dag snel kunnen vertrekken? Dankzij een slim geleidingssysteem, plooi je je tent in een handomdraai op.Ze neemt bovendien weinig ruimte in en je kan ze makkelijk meenemen. Wie vond de vouwtent uit? Decathlon, natuurlijk!


EEN COMFORTABEL KAMP VOOR DE NACHT IN AMPER ENKELE SECONDEN, DANKZIJ DE VOUWTENT

Een vouwtent is een tent die zichzelf opzet en wordt ook wel pop-up tent genoemd. Een tent die zichzelf opzet? Lijkt het te mooi om waar te zijn? En toch bestaat het! Op zoek naar een comfortabele tent voor 2 personen of naar een tent voor 3 personen? Je hebt verschillende opties! Maak je droom waar en zet een tent op zonder die lastige zoektocht naar voldoende haringen. Kies voor een handige variant die zichzelf als bij toverslag in 2 seconden opzet! In werkelijkheid gaan achter een vouwtent geen magische krachten schuil, wél een ingenieuze constructie.

Een werptent bestaat uit een frame in glasvezel en een zeildoek dat rechtstreeks aan het frame werd vastgemaakt. Dankzij een ingenieus vouwsysteem, zet een pop-up tent zichzelf in enkele seconden op. Het flexibele frame in glasvezel van de vouwtent wordt in de transporttas dubbel geplooid en komt onder vrij hoge druk te staan. Zodra je de tent in de lucht gooit, doet de veerkracht haar werk: in een oogwenk krijgt de compacte tent voor je ogen vorm. Hiermee hebben we het geheim onthuld!


DE VOORDELEN LIGGEN VOOR DE HAND: EEN POP-UP TENT VOOR 2 OF 3 PERSONEN

Toegegeven, dat handige tentmodel in compact formaat biedt meestal iets minder ruimte. Dergelijke tenten zijn ideaal voor 2 of 3 personen. Over het algemeen heb je niet het comfort van een gezinstent met verschillende slaapcompartimenten. Voor een comfortabele kampeervakantie met twee of met een kind, zijn kampeertenten die zichzelf opzetten niettemin een goed idee. Je kan ze immers op zowat elke ondergrond opzetten, zelfs zonder verankering. Mits een verankering met haringen en trekkoorden, ben je beter beschermd als de wind opsteekt of wanneer het gaat regenen.

Stelt het opplooien van je tent je zenuwen zwaar op de proef? Dat hoeft helemaal niet! Onze moderne kampeertenten zijn makkelijk op te vouwen en weten je zó te verleiden.


DE KLASSIEKER: DE KOEPELTENT VOOR MAXIMAAL 3 PERSONEN


Zoals de naam al aangeeft, bestaat een tent met tentstokken uit een structuur met aparte stokken en een zeildoek dat daar overheen wordt getrokken. Het opzetten van zo'n tent wordt vaak als een lastige klus beschouwd. Precies daarom, kiezen veel mensen voor een handige vouwtent. Ben je op zoek naar een tent voor 3? Een vouwtent is heel interessant. Wil je het comfort van een gezinstent, dan wordt het moeilijker. Maar zelfs als tent voor 2 of als tent voor 3 biedt een koepeltent voordelen. Dergelijke kampeertenten zijn meestal iets hoger, wat zeker tijdens een langere reis comfortabel is. Een tent voor 3 is veelal tot 130 cm hoog. Al bereikt ze niet de indrukwekkende hoogte van een gezinstent (tot 220 cm), die hoogte volstaat ruimschoots voor kampeerstoelen.

Geen zin om haringen bij elkaar te zoeken? Misschien is een opblaasbare kampeertent dan wel iets voor jou!


LUCHTKAMERS IN PLAATS VAN STOKKEN? OPBLAASBARE KAMPEERTENTEN, BESTAAN DIE?


Ja, hoor! Opblaasbare tenten winnen aan populariteit. Je hoeft niet meer aan de slag met tentbogen: alles wat je nodig hebt, is een pomp. Op enkele minuten zijn de buizen van je opblaasbare tent gevuld met lucht en kan je je comfortabel installeren. Je nieuwe tent voor twee personen zet je niet alleen snel en makkelijk op. Ze scoort ook omwille van de verbazend hoge windweerstand en de uitstekende stabiliteit. Aangezien er enkel een licht zeil wordt gebruikt en geen metalen bogen, weet de opblaasbare tent ook te overtuigen dankzij haar beperkte gewicht. Het enige nadeel? Je hebt een pomp nodig om ze op te blazen, en die neemt iets meer plaats in. Maar, laten we eerlijk zijn: een pomp hoort sowieso in de bagage van elke kampeerder, niet? Uiteraard bestaan die heerlijke kampeertenten ook voor 3 personen!

Ons advies: bij volle zon of hitte kunnen de luchtkamers een beetje uitzetten. Met behulp van je pomp los je dat probleem in een oogwenk op. Pomp gewoon een beetje extra lucht in je tent!


HET NEUSJE VAN DE ZALM: DAKTENTEN VOOR 2


Trek je er graag op uit met een busje? Heb je niet genoeg ruimte in je auto om erin te slapen? Zin in wat extra comfort?

We hebben dé oplossing voor je probleem! Het team van DECATHLON ontwikkelde een innoverende daktent die je een pak vrijheid biedt. Dankzij die handige tent voor 2 personen, kan je voortaan moeiteloos op het dak van je auto slapen! Heb je een tent nodig voor 3? Met 3 volwassenen wordt het wellicht een beetje krap, maar in een ruime daktent heeft je kind ongetwijfeld voldoende plaats.

Wil je op reis het comfort van je bed thuis? In onze innoverende daktent slaap je als een roosje op een comfortabele luchtmatras. Ook voor frisse lucht wordt gezorgd, zelfs tijdens zwoele zomernachten. Het Fresh&Black tentzeil en het Fresh tarp zonnezeil garanderen je dromerige nachten in elk seizoen.


DE FRESH&BLACK TECHNOLOGIE IN JE KAMPEERTENT: EEN SUCCESVOL RECEPT VOOR KAMPEERGENOT


Laten we eerlijk zijn: een kampeertent die 's ochtends vroeg baadt in licht, warm is en benauwd aanvoelt, verpest het begin van je dag, ook al ben je een enthousiast kampeerder. Dankzij de gebreveteerde Fresh&Black technologie, ontketenen we een revolutie op de kampeermarkt! Fresh&Black staat voor 99 % verduistering en een aangename koelte overdag. Mechanische ventilatie in de buitentent zorgt voor voldoende luchtcirculatie en voorkomt condensatie in je tent. Ideaal voor een verkwikkende nachtrust.


EEN EIGEN PLEKJE VOOR ALLE BELANGRIJKE SPULLEN: OPBERGRUIMTE IN JE KAMPEERTENT


Kampeermateriaal, je rugzak, je schoenen, je sportuitrusting, ... Wie kampeert, neemt een heleboel spullen mee. Kampeertenten met een voortent maken ruimte vrij in je tent en zorgen ervoor dat al je belangrijke spullen een veilig plaatsje krijgen binnen in je tent. Zo hoef je niet bang te zijn dat ze worden gestolen of onder onweer te lijden krijgen.

Vind je tenten met een voortent te groot en te zwaar? Misschien is deze variant - die veel kampeerders gebruiken - iets voor jou: een tent voor twee biedt voldoende ruimte als je enkele nachten met twee buiten wil slapen. We raden je sowieso aan om toch een tent voor 3 personen te kopen. Zeker als je voor langere tijd op reis wil vertrekken. Om al je spullen voldoende ruimte te bieden zonder aan comfort in te boeten, is een tent voor 3 de ideale oplossing.

Diezelfde regel geldt als je alleen vertrekt. Ook dan is een tent voor 2 een betere keuze. De afmetingen in je bagage en het gewicht maken nauwelijks een verschil uit.


KAMPEERTENTEN ZIJN BESTAND TEGEN WIND EN ONWEER


Je kampeertent is je eigen schuilhoekje, dat je slaapplek van de buitenwereld afschermt. Bij onweer kan dat heel oncomfortabel aanvoelen. Om er op elk moment zeker van te zijn dat je tent de wind en de regen aankan, garanderen we je een betrouwbare water- en winddichtheid na onze laboratoriumtests. Winddicht? Dat controleren we door de tent op te stellen in een windtunnel waar de wind tegen 50 km/uur waait. Waterdichtheid? We stellen de tent vier uur lang bloot aan 200 liter water per uur en per vierkante meter. Alle buitententen van Quechua werden gemaakt uit polyester en werden met PU bekleed. De naden van nieuwe tenten worden met thermisch gelijmd lint afgedicht. Vocht komt echter niet altijd van buiten! Om condensatievorming te voorkomen, bestaan onze buitententen altijd uit ademend polyester. Onze tenten van Quechua bieden maximaal comfort aan een zacht prijsje.


FAQ:


HOE KAN IK MIJN TENT OP HET DAK VAN MIJN AUTO VASTMAKEN?

Je zet je tent best met twee op. Plaats de ladder en controleer of die veilig staat. Spreid het zeildoek van je tent uit op het dak en maak het met behulp van karabiners aan de verankeringspunten vast. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is je tent en je luchtmatras oppompen. Daarna kan je je comfortabel installeren.


HOE KAN IK MIJN TENT TEGEN DE REGEN BESCHERMEN?

De tenten van DECATHLON zijn goed tegen vocht bestand. We raden je wel aan de isolatie om de twee of drie jaar te vervangen.


HOE MIJN TENT TEGEN HITTE ISOLEREN?

De kampeertenten van DECATHLON bieden je optimale bescherming, dankzij innoverende oplossingen als de Fresh&Black technologie. Bovendien kan de afstand tussen de buitentent en de ondergrond ook voor afkoeling zorgen.


WELKE TENT NEEM IK HET BEST OP DE MOTOR MEE?

Op de motor is de ruimte sowieso beperkt. Kies daarom voor een tent die weinig plaats inneemt.


WELKE TENT ZET IK NAAST EEN CARAVAN OP?

In dat geval wordt een voortent erg gewaardeerd, al is die niet ideaal om in te slapen. Vooral kinderen slapen graag in hun eigen tentje. Een tentje voor 2 of 3 personen is in dat geval ideaal.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken