Voerbenodigdheden

Voerbenodigdheden karpervissen

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€3673
Aasstation Avid
AVID

Aasstation Avid

Uitsluitend online verkocht
€2539
Spod Spomb mini
SPOMB

Spod Spomb mini

Uitsluitend online verkocht
€2965
Spod Spomb large
SPOMB

Spod Spomb large

Uitsluitend online verkocht
€2794
Spod Spomb midi
SPOMB

Spod Spomb midi

Uitsluitend online verkocht
€2965
€2965
€2636 −29%
€1850
*De uitverkoop begint op 28/3/2023
€1500
4.5/5 Op basis van 387 Beoordelingen in de winkels en online

AAS VOOR KARPERVISSEN: BOILIEWERPER, AASWERPER, VOERBOOT, VOERSCHEP


VOEDERTECHNIEKEN

Karpervissers gebruiken verschillende tools om hun lokaas gericht te kunnen verspreiden. Om te beginnen kan je de gekozen vislocatie markeren met behulp van markers of boeien, zodat je het aas telkens op precies dezelfde plaats in het water kan laten zakken. De klassieke voerschep wordt gebruikt om allerlei lokaas voor karpers op korte afstand te verspreiden. Vooral korrels en pellets zijn makkelijk met een schep over het hele wateroppervlak te verspreiden. Je kan lokaas vrij nauwkeurig over een afstand tot 60 meter werpen als je voerschep lang genoeg is.

Met een aasbuis of boiliewerper kan je lokaas heel nauwkeurig op grote afstand in het water verspreiden. Experts overbruggen afstanden tot 140 meter! De keuze van de juiste aasbuis - in verschillende vormen verkrijgbaar - is dan ook belangrijk. Je kan lokaas van uiteenlopende groottes laden. De grootste aaskorrels (vanaf 20 mm) kunnen heel ver worden geworpen.

Het gebruik van een aasraket is aangewezen voor klein lokaas. Je kan er ook heel nauwkeurig mee richten. Een aasraket - ook 'spod' genoemd - wordt met aas gevuld en op de vislocatie gelanceerd met behulp van een voldoende krachtige spodhengel. Zodra de raket het wateroppervlak raakt, gaat ze open en komt het voer vrij. Zo kan je als visser vanop de oever voer naar een specifieke plek lanceren en in een bepaalde zone aas verspreiden.

De modernste manier om aas te verspreiden, is via een voerboot met afstandsbediening. Naargelang het model, is een voerboot voorzien van één of twee luiken die je via de afstandsbediening op de gewenste spot kan openen, zodat het aas heel precies terecht komt. Met een voerboot kan je je aas op een afstand tot 250 meter laden en verspreiden, wat je een optimale flexibiliteit garandeert.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken