Gewichtvesten

krachttraining gewichtvesten

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Filter op prijs
Verstelbaar Gewichtsvest Pro - 10 kg - Zwart
€4990
Muscle Power Gewichtsvest - 30 kg
€17495
Suprfit Sigurd 3D Gewichtsvest - Olijf 8.75 lbs / Blauw
€19090 −5%
€17990
Gewichtsvest voor krachttraining 5 kg
€3500
Willex Regenoverschoenen laag 36-39 zwart 29423
€3007
Suprfit Sigurd 3D Gewichtsvest - Bruin 8.75 lbs / Blauw
€19090 −5%
€17990
Suprfit Sigurd 3D Gewichtsvest - Camo 8.75 lbs / Blauw
€19090 −5%
€17990
Gewichtsvest 10kg
€6990

Uitsluitend online verkocht

Muscle Power Gewichtsvest - 20 kg
€13900
Gewichtsvest - Verstelbaar - 10 kg
€6995

Uitsluitend online verkocht

Suprfit Sigurd 3D Gewichtsvest - Zwart 5.75 lbs/Rood
Vanaf €17990 −5%
€16990
Suprfit Sigurd 3D Gewicht Vest - Bruin 5.75 lbs / Rood
€17990 −5%
€16990
Suprfit Sigurd 3D Gewicht Vest - Multicam Tropic 8.75 lbs/ Blauw
Vanaf €17990 −5%
€16990
Gewichtsvest 5kg
€5490

Uitsluitend online verkocht

Suprfit Sigurd 3D Gewicht Vest -Olive 5.75 lbs / Rood
€17990 −5%
€16990
Toorx AHF-190 Tactical vest
€14900
(1)

Uitsluitend online verkocht

Suprfit Sigurd 3D Gewicht Vest - Navy Blauw 8.75 lbs / Blauw
€19090 −10%
€17181
Suprfit Sigurd 3D Gewichtsvest - Grijs 8.75 lbs / Blauw
€19090 −5%
€17990
Verstelbaar Gewichtsvest - 10 kg
€7495

Uitsluitend online verkocht

3.9/5 Op basis van 301 Beoordelingen in de winkels en online

EEN GEWICHTSVEST WAARMEE JE JOUW KRACHTTRAININGEN KUNT OPTIMALISEREN DANK ZIJ HET BIJKOMENDE GEWICHT


Een gewichtsvest is eigenlijk een soort hesje met verschillende zakken waar je gewichten in kunt stoppen. Sommige modellen werken enkel met vaste gewichten, andere zijn ook te combineren met bijkomende gewichten. Bedoeling van zo een gewichtsvest is om je zwaarder te maken waardoor je de moeilijkheidsgraad van je oefeningen kunt verhogen. Op die manier kun je je training optimaal laten renderen.


Het vest is een onmisbaar krachttrainingsaccessoire om je kracht en uithouding te optimaliseren. Met een gewichtsvest beschik je over bijkomend gewicht dat je dan op verschillende manieren kunt gebruiken. Wanneer je zo'n polyvalent vest dagelijks gebruikt, kun je niet alleen je spiermassa vergroten maar ook vet verliezen.


NEEM HET GEWICHTSVEST OP IN JOUW TRAINING


Bedoeling van het gewichtsvest is om je eigen lichaamsgewicht te verhogen voor een doeltreffende training. Dit vest is uitermate geschikt voor spieropbouw, vetverlies, de verhoging van je weerstand en van je uithouding. Een gewichtsvest kun je altijd dragen, zowel om te gaan hardlopen, te trainen voor de sprint of in het dagdagelijkse leven.


Wanneer je een gewichtsvest draagt, voeg je een uniforme last toe aan je bovenlichaam. Ondanks de extra gewichten, krijg je het gevoel dat je lichaam in evenwicht is. Bovendien hoef je je handen niet te gebruiken waardoor je kunt profiteren van een optimale bewegingsvrijheid. Voor je aan de slag gaat met een gewichtsvest, moet je erop letten dat het vest comfortabel zit en dat de belasting correct is.


COMFORT VAN HET GEWICHTSVEST: KERNPUNT VAN EEN AANGENAME TRAINING


Om duurzaam van je vest te kunnen genieten, moet je er jezelf van vergewissen dat het vest perfect aan jouw lichaamsbouw is aangepast. Het materiaal, de fabricatie en het type voering zijn eveneens belangrijke criteria waarmee je rekening dient te houden.


Ideale pasvorm

Het draagcomfort is een belangrijk criterium bij de keuze van jouw gewichtsvest. Een slecht zittend gewichtsvest doet oncomfortabele drukpunten ontstaan. Je loopt zelfs het risico dat je er je huid mee beschadigt. Zorg er daarom voor dat het vest goed is gewatteerd ter hoogte van de schouders en aan de binnenkant zodat je zonder pijngevoel kunt bewegen.


De Velcrosluitingen en de gordelriemen zijn verstelbaar wat het comfortgevoel tijdens het sporten garandeert. Bovendien zorgen ze voor de gewenste stabiliteit.


De stof

Je gewichtsvest moet robuust en sterk zijn, maar ook ademend om transpiratie te absorberen. De volgende materialen zijn prima geschikt: neopreen, nylon-polyester of Flex Gel-schuim.


De afwerking

Let op de kwaliteit van de naden. Goed afgewerkte naden kunnen onaangename drukpunten vermijden. Ze bewijzen eveneens hun nut bij een zware belasting en vermijden dat de stof gaat scheuren.


De vulling

Omdat de vulling varieert op basis van de morfologie, bestaat het risico dat je jezelf gaat overschatten. Het is dus heel verstandig om gedetailleerd advies te vragen alvorens je een gewichtsvest aankoopt. Doorgaans zijn klassieke fitnessvesten gevuld of aanpasbaar met zand of met ijzeren gewichten. Heb je vragen, dan kan je steeds advies vragen aan onze Decathlon-adviseurs.


GEWICHTSVEST VOOR ELK TYPE TRAINING


Door het dragen van een gewichtsvest kun je vet verbranden of de spieren in je benen en billen versterken. Wil je het gewichtsvest gebruiken voor spiertraining, dan raden we je aan om te pompen of optrekoefeningen te doen. Om je uithouding te trainen en je coördinatie te verbeteren, kun je het vest ook dragen tijdens het hardlopen.


Voor een beginner raden we aan om het gewichtsvest elke dag te dragen alvorens te beginnen met de fitnessoefeningen.


TOP DRIE VAN DE OEFENINGEN MET GEWICHTSVEST


Dank zij jouw gewichtsvest kun je extra gewichten op een optimale manier vervoeren en die ook individueel gebruiken. Elke oefening wordt intensiever gemaakt door het dragen van het vest en stelt je in staat om je training doeltreffend af te werken.


Push-upsPull-upsJogging
Gebruikte spieren: bovenlichaam: borstkas, schouders, rug, armen en buikGebruikte spieren: bovenrug, biceps, voorarmen en buikGebruikte spieren: het hele lichaam: armen, benen, billen en buik
Correcte uitvoering:Correcte uitvoering:Correcte uitvoering:
1. Het midden van het lichaam stabiel houden1. Hangen aan de stang met volledig gestrekte armen en niet-gescharnierde schouders1. Correct opwarmen
2. Correct gebruik van de handgrepen door het volledige oppervlak van de handen te gebruiken2. Haal diep adem en trek eerst de schouderbladen samen en naar beneden, en vervolgens de ellebogen naar onder en naar achter.2. Concentreer je op je ademhaling
3. Met rechte rug, trek je je navel in en behoud je de spanningTrek je zo ver mogelijk op naar boven toe (minimale hoogte: kin boven de stang).3. Vind je correcte snelheid
4. Houd die opgerichte positie kort aan en laat je dan op een gecontroleerde manier neerzakken

GEWICHTSVESTEN VOOR MANNEN EN VROUWEN BIJ DECATHLON


Met je nieuw gewichtsvest kun je bij elke stap of beweging meer calorieën verbruiken. Bij DECATHLON vind je gewichtsvesten die zijn aangepast aan jouw behoeften - ongeacht of je beginneling bent of al gevorderd, man of vrouw. Hier kun je hoe dan ook interessante zaakjes doen


☄☄☄

FAQ


Hoe bepaal ik het juiste gewicht om te kunnen trainen met een gewichtsvest?

Het correcte gewicht hangt af van de morfologie en van de ervaring van de gebruiker. Regelbare gewichtsvesten zijn bijzonder geschikt voor beginners, die zo gaandeweg hun gewichten kunnen verhogen.


Voor wie is een gewichtsvest geschikt?

Het gewichtsvest is zowel geschikt voor beginnelingen als voor profs. Het gebruik van een gewichtsvest heeft evenwel enkel zin als je de oefeningen correct uitvoert. Probeer eerst elke oefening uit te voeren zonder bijkomend gewicht. Gebruik het gewichtsvest van zodra je zeker bent dat je de oefeningen correct kunt afwerken en zonder problemen.


Welke resultaten kan ik verkrijgen door een gewichtsvest te gebruiken?

Door een gewichtsvest te gebruiken, kun je snel vet verliezen en tijdens de training ook je spieren versterken. Op grond van de toepassing en de oefening, kun je elke spiergroep trainen.


Waar vind ik een degelijk gewichtsvest?

DECATHLON stelt je een heel gamma gewichtsvesten en gewichten van hoge kwaliteit voor in al zijn winkels, en in de online boetiek. Laat ons je adviseren en inspireren in de winkel van jouw keuze.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken