Mat

Gymmat

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€4995
Pilates mat 10mm
REEBOK

Pilates mat 10mm

Uitsluitend online verkocht
€9900
Yogasets Klassiek
SAMARALI

Yogasets Klassiek

Uitsluitend online verkocht
€9900
€9900
€3500 −14%
€2999
*De uitverkoop begint op 29/3/2023
4.6/5 Op basis van 2214 Beoordelingen in de winkels en online
Matten voor fitness en gym Ontdek onze vloermatten voor gym & fitness Onze matten zijn heel dik en geven je het comfort dat je wilt als je zit of gaat liggen tijdens de verschillende oefeningen.

Gymmat: voor meer comfort tijdens je Pilates-sessie


Als je graag thuis traint, weet je hoe pijnlijk het is om de oefeningen te doen op de kale grond. Om te komen tot een efficiënt trainingsprogramma tussen je vier muren, is de sportmat een must. Met een comfortabel gewatteerde mat raakt je training naadloos verweven met je dagelijks leven zonder dat je deur uit moet, naar een gymzaal of sportclub.

Bij DECATHLON kan een gymmat kopen die je gewrichten spaart en voldoet aan je behoeften.

Gun jezelf na een dag vol stress een moment voor jezelf.

Een sportmat biedt je de nodige stabiliteit en veiligheid in alle posities (staand, zittend of liggend), zodat jij je volledig kunt concentreren op je sportactiviteiten. Voor het beoefenen van Pilates beschermt de sportmat je gewrichten en biedt hij de nodige ondersteuning tijdens de oefeningen. Op tegels, parket of laminaat moet dit accessoire absoluut een anti-slip-effect hebben. En ook: als je een fitnessmat wilt aanschaffen, kies dan een model dat is gemaakt met materialen die vrij zijn van schadelijke stoffen. Een CE- of SGS-markering garandeert een onberispelijke kwaliteit. Naast de mat kun je ook terecht bij DECATHLON voor andere accessoires die onmisbaar zijn als je je Pilates-praktijk wilt verdiepen en aan spieropbouw wilt doen. Je zal dol zijn op onze Swiss Balls, Pilates-rollen, weerstandsbanden of halters die door onze experten speciaal werden ontwikkeld voor de Pilates-methode.

Waarop moet letten als je een mat wilt kopen voor je Pilates work-outs?

Een gymmat is de ideale oplossing als je thuis een grote diversiteit aan sport- en ontspanningsoefeningen wil doen. Sommige van deze matten kan je zelfs gebruiken op de camping.

Een goede trainingsmat moet voldoen aan volgende criteria:

 • •  antislip;
 • •  schokdempend;
 • •  gewrichtsvriendelijk;
 • •  gemaakt uit milieuvriendelijke materialen (niet schadelijk voor het milieu);
 • •  vrij van schadelijke stoffen;
 • •  geschikt voor de huid (indien mogelijk ook geschikt voor personen met allergieën);
 • •  voorzien van een goede vulling;
 • •  met vormgeheugen;
 • •  vochtbestendig;
 • •  makkelijk schoon te maken.


Afgezien hiervan zijn er nog andere criteria om rekening mee te houden, zoals de grootte en dikte van het tapijt. Deze worden bepaald door het gebruik.

Gymmatten voor Pilates, yoga en revalidatiesporten: welk type fitnessmat kiezen?


 • •  Hou je van yoga, Pilates, aerobics of gym?
 • •  Je denkt er misschien aan om krachttraining te beginnen doen ?
 • •  Je zoekt een mat om je rug- en buikspieren te trainen?
 • •  Of je zoekt een mat voor doelmatige zwangerschapsgymnastiek of gymnastiek voor kinderen?


Met de meeste fitnessmatten kan je dat allemaal. Dankzij deze polyvalente hulpmiddelen beoefen je de meeste sporten (pompen, krachttraining, vloeroefeningen) met het nodige comfort. Zelfs fysiotherapeuten gebruiken graag een fitnessmat om optimale medische revalidatie te garanderen. Kinderen vinden het dan weer leuk om sportmatten te gebruiken om te spelen en plezier te maken.

Kijk de specificaties van de fabrikant na om er zeker van te zijn dat de mat voldoet aan je behoeften. Niettemin zal je in de meeste gevallen op je smaak kunnen afgaan om de mat te kiezen waar je je het meest comfortabel bij voelt.

Voor Pilates is het raadzaam te kiezen voor een eerder dik tapijt Fitnessmatten met een dikte van 5 tot 15 millimeter zijn voldoende elastisch. Bovendien bieden ze ondersteuning bij rol-oefeningen. Je zal zeker blij zijn met deze matten als je zijwaartse bewegingen maakt. Ben je op zoek naar een yogamat, kies dan voor een dunnere mat om meer steun te hebben tijdens de evenwichtsoefeningen en te voorkomen dat je voeten in de mat wegzinken.


Criteria voor het kiezen van een fitnessmat

De juiste grootte van de mat

Voor de meeste oefeningen is een matbreedte van 60 cm voldoende. Fitnessmatten zijn over het algemeen 183 cm lang en 60 tot 80 cm breed. Er bestaan echter modellen tot 100 cm breed. Deze grotere matten zijn vooral geschikt voor de rotatieoefeningen die vereist zijn bij yoga en Pilates. Sommige tapijten hebben overigens een lengte tot 190 cm. Deze zijn geschikt voor personen van meer dan 180 cm. Van het grootste belang is ervoor te zorgen dat je nieuwe fitnessmat altijd past bij je lichaamsafmetingen. Een goede mat moet een paar centimeter langer en natuurlijk ook breder zijn dan jezelf.


De juiste dikte van fitnessmatten

Doe je vaak oefeningen waarbij je moet springen of knielen? In dat geval is een dikker tapijt (minstens 1 cm) de juiste keuze. Echter: om een goede vulling te hebben (die de noodzakelijke ondersteuning biedt voor je gewrichten en ruggengraat) heb je niet per se de dikste mat nodig. Een goede vulling hangt ook af van de elasticiteit van de mat. Het bewijs: een 5 cm dikke gymmat biedt soms veel minder schokdemping dan een dunnere mat die is gemaakt van zeer elastische materialen.

Bovendien is veerkracht een belangrijk criterium waaraan je een hoogwaardige fitnessmat herkent. Als de indrukken van je lichaam langer zichtbaar blijven, kies dan een mat met grotere dimensionale stabiliteit.


Van welke materialen zijn oefenmatten gemaakt?

Kies voor een nieuwe gymmat die is gemaakt van materialen die vrij zijn van gevaarlijke stoffen. Bijvoorbeeld: synthetisch rubber, TPE en kurk. De plastificeermiddelen die vaak in PVC worden gebruikt, vormen een gezondheidsrisico. Ter informatie: fitnessmatten van hoge kwaliteit zonder additieven dragen de SGS-certificering of het Oeko-Tex-label.


Reiniging en onderhoud van je trainingsmat

Over het algemeen kunnen sportmatten zeer makkelijk worden schoongemaakt. Om hygiënische redenen moet je echter altijd regelmatig onderhoud uitvoeren. Dit voorkomt de vorming van bacteriën en onaangename geuren. Een wasbare mat is dus eenvoudiger in onderhoud. Er zijn zelfs machinewasbare tapijten. Maar omdat het risico op schade relatief hoog lijkt, raden we een machinewasbeurt niet aan.

In elk geval: het regelmatig schoonmaken van je fitnessmat zorgt voor een optimale netheid. Bovendien verlengt het regelmatig schoonmaken ook de levensduur van je trainingsmat. Als je je fitnessmat wilt wassen, veeg je deze eenvoudig schoon met een vochtige doek. Voor hardnekkige vlekken kan je misschien een beetje azijn of zeepwater gebruiken. Agressieve reinigingsmiddelen worden afgeraden.FAQ

Hoe herken ik een goede fitnessmat?

Een geschikte gymmat moet vormvast blijven. Dit opdat het schokdempende effect je gewrichten zoveel mogelijk zou sparen. Ook mag hij alleen niet-schadelijke stoffen bevatten.


Hoe groot moet een trainingsmat zijn?

Een fitnessmat van 183 cm lang en 60 cm breed volstaat. Maar kies altijd een mat die groter is dan jijzelf. Zorg er ook voor dat dit accessoire je de mogelijkheid geeft om je oefeningen zonder beperkingen uit te voeren.


Welke fitnessmatten zijn geschikt voor Pilates?

Een gymnastiekmat voor Pilates vereist een dikte van ongeveer 1 cm en dus een iets meer soepele vulling. Sommige Pilates-coaches adviseren echter vooral dunne fitnessmatten. Dit om je te helpen oefeningen uit te voeren die veel evenwicht vereisen, zoals bij yogamatten.


Waar kan je gymmatten kopen?

Fitnessmatten vind je in alle sportwinkels. Bij DECATHLON kan je je nieuwe trainingsmat ook online aanschaffen. Hierboven vind je een breed scala aan verschillende vloermatten tegen zeer aantrekkelijke prijzen.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken