Onderleggers

De juiste demping is erg belangrijk tijdens het paardrijden. Hier zijn onze tips om de juiste keuze te maken.

Category image
Filters
Terug naar paginalijst
Ingedeeld naar
Type
kies volgens
EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€999
Fouganza

Schuimstof onderlegger Neo Foam ruitersport paard en pony zwart

(17)
BEST BEOORDEELD
€5999
Equest

Zadelonderlegger Lena ruitersport paard en pony zwart

(5)
8 Producten
€5999

EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€999

€3999

EERSTE TECHNISCHE PRIJS
€999

€5999

2 kleuren
€4999

11 kleuren
€2999

€1299

Online niet verkrijgbaar, vraag het in de winkel

4.5/5 Op basis van 149 Beoordelingen in de winkels en online

WELKE ROL MOET EEN SCHOKDEMPER VERVULLEN?

Zoals de naam suggereert, een schokdemper of onderlegger zal tijdens het rijden de schokken opvangen die veroorzaakt worden door het zadel tegen de rug van uw paard. Buiten het risico op vermindering van verwondingen, zorgt het ook voor een betere verdeling van het gewicht van de ruiter in het zadel.

IN WELKE GEVALLEN MOET IK EEN DEMPER VAN DECATHLON GEBRUIKEN?

De rug van uw paard is het meest belast tijdens verschillende disciplines. De schokdempers kunnen het risico op verwondingen en rugproblemen verminderen. Uw paard kan normaal werken en beter presteren zonder pijn. Het gebruik van de schokdempers is sterk aangeraden voor de disciplines springen, lange ritten alsook voor gevoelige paarden of beginnende renners.


DE VERSCHILLENDE SOORTEN SCHOKDEMPERS VAN DECATHLON.

Er zijn drie belangerijke soorten Schokdempers: wol, gel en foam. De schokdemper in wol is ademend en comfortabel. Het past zich volkomen aan aan de morfologie van uw paard. De gel schokdemper heeft dezelfde efficiëntie. De schokdemper in foam/schuim absorbeert de geringste druk en golven met het oog op maximaal comfort voor uw paard. Er zijn ook andere soorten dempers, dus haast u niet bij uw aankoop. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld oppervlakken die het mogelijk maken om uw paard te masseren tijdens uw rit.


HOE PLAATS IK DE SCHOKDEMPER?

U moet de demper op de rug plaatsen tussen uw zadel en het zadeldoek, zodanig er een gelijke verdeling is aan de achterkant van uw paard. Het is ook mogelijk om een zadeldoek met geïntegreerde schokdemper te kopen.