Kunstschaatskleding

Kunstschaats kleding

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
BEST BEOORDEELD
€1200
BEST BEOORDEELD
€2500
Vanaf
€14550
4.8/5 Op basis van 53 Beoordelingen in de winkels en online

VOOR KUNSTSCHAATSEN HEB JE SPECIFIEKE KLEDING NODIG


Elke sport heeft zo haar eigen uitrusting en kunstschaatsen vormt geen uitzondering op die regel. Waar kunstschaatsen wel verschilt van andere sporten is dat de kleding in niets lijkt op klassieke sportkleding. De nadruk ligt eerder op zorgvuldig gemaakte en afgewerkte outfits die elegantie en stijl hoog in het vaandel dragen. Daarnaast vraagt deze discipline ook warme en waterafstotende kleding die je drooghoudt tijdens trainingen en shows.


COMFORTABEL, WARM EN WATERAFSTOTEND: DE DRIE KEUZE-ELEMENTEN VOOR EEN KUNSTSCHAATSOUTFIT


De belangrijkste criteria waar je rekening mee moet houden bij de keuze van een kunstschaatsoutfit zijn de warmte en het waterafstotend vermogen. Je loopt op het ijs immers een groot risico op vallen, zeker als je de uitdaging opzoekt en steeds complexere en ingewikkelde figuren probeert te rijden. Bij Decathlon vind je trainingsvesten, tights, rokjes en schaatsjurkjes van hoogwaardige materialen die warmte met waterafstotend vermogen combineren en tussen de trainingssessies door snel drogen.


KUNSTSCHAATSOUTFIT: DE VOORWAARDEN VOOR COMPETITIESCHAATSERS


De competitieoutfits van een kunstschaatser moeten zowel origineel als elegant zijn om bij de jury en het publiek in de smaak te vallen. Daarnaast moeten ze ook voldoen aan enkele voorwaarden. Dames moeten bijvoorbeeld een outfit dragen die hun volledige heupen bedekt en heren een lange broek. Elke inbreuk op de regels kan leiden tot puntenaftrek of zelfs diskwalificatie.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken