Peddels

Stand-up Paddle, SUP peddels

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
BEST BEOORDEELD
€6000
€5607
4.5/5 Op basis van 451 Beoordelingen in de winkels en online

De peddel, onmisbaar bij peddelsurfen


Stand-up paddling is ontstaan in Hawaï en bestaat erin dat je je voortbeweegt op het water op een groot board dat stand-up paddle board of kortweg supboard wordt genoemd. Anders dan bij surfen sta je bij het peddelsurfen rechtop op het board en beweeg je je voort met behulp van een peddel. Je begrijpt meteen dat je voor deze sport absoluut een peddel nodig hebt, anders kan je onmogelijk vooruitkomen. Of je nu beginner bent of ervaren supper, of je nu voor een opblaasbaar supboard of hardboard kiest, een peddel kan je niet missen! SUP peddels zijn meestal vrij lang (langer dan een kajak- of kanopeddel). Bij voorkeur 10 tot 20 cm langer dan jezelf.Welk type peddel voor jouw supboard?


Als je al aan peddelsurfen hebt gedaan, heb je misschien gezien dat er verschillende soorten SUP peddels zijn. Bij Decathlon vind je 3 soorten peddels:
- De SUP peddel
Dit is de stevigste en meest constante van de drie. Peddelsurfers die veel gevoel willen, verkiezen dit model omdat het geen speling heeft doordat het zo stijf is.
- De demonteerbare SUP peddel
De demonteerbare peddel bestaat uit 2 of 4 delen die je eenvoudig in elkaar steekt. Zijn grootste troef is dat hij gemakkelijk te vervoeren is.
- De verstelbare SUP peddel
De verstelbare SUP peddel kan je aanpassen volgens de lichaamslengte van de supper. Je kan hem korter of langer maken en dus perfect aanpassen aan de lengte van de gebruiker.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken