Tennisballen voor clubs

Tennisballen voor clubs

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.7/5 Op basis van 992 Beoordelingen in de winkels en online

EEN GESCHIKTE TENNISBAL VOOR IEDERS NIVEAU

Tijdens het leerproces van een kind of beginner is het uiterst belangrijk om de juiste tennisballen te gebruiken, die geschikt zijn voor hun spelniveau. Dit geldt trouwens ook voor regelmatige spelers en professionals die veel belang hechten aan het gebruik van de juiste ballen, die hun behoeften invullen. Daarom moeten tennisclubs ervoor zorgen dat ze altijd voldoende ballen in voorraad hebben voor alle spelniveaus.


VERSCHILLENDE SOORTEN TENNISBALLEN


We maken een onderscheid tussen 2 soorten tennisballen:

Gasgevulde tennisballen: dit zijn de favoriete ballen bij tennisspelers. Ze zijn soepel en licht, waardoor ze comfortabeler spelen en een goede opstuit hebben. Er zijn 3 categorieën gasgevulde ballen.

 • "Professional"-ballen: deze ballen zijn vaak van betere kwaliteit en worden gebruikt voor professionele wedstrijden.
 • "Championship"-ballen: deze worden vaak gebruikt als trainingsballen door regelmatige spelers.
 • "Recreational"-ballen: deze worden gebruikt in ballenmachines.

 • Drukloze tennisballen: deze ballen zijn harder en zwaarder dan gasgevulde ballen. Drukloze tennisballen hebben een dichte rubberen kern, waardoor ze hun goede opstuitkwaliteit behouden en dus langer kunnen gebruikt worden. Ondanks hun langere levensduur bieden drukloze ballen echter niet zoveel spelplezier en -comfort als gasgevulde ballen. Dit type ballen wordt vaak gebruikt om te trainen.


  DE LEVENSDUUR VAN TENNISBALLEN

  Afhankelijk van hun kenmerken kan de levensduur van de verschillende types tennisballen variëren. Als je tennisballen gebruikt die niet meer goed speelbaar zijn, kan dat je hinderen in je leerproces. Daarom kan het nuttig zijn om te weten hoe lang tennisballen gemiddeld meegaan. Zo weet je wanneer je ze aan vervanging toe zijn.


  In het algemeen gaan drukloze tennisballen minder lang mee dan gasgevulde ballen, omdat ze sneller aan druk verliezen en ook sneller verslijten.Om te weten wanneer het tijd is om je tennisballen te vervangen, moet je tijdens het spel checken in welke staat ze zijn. Als je merkt dat de opstuitkwaliteit tijdens het spel vermindert, dan kun je je ballen best vervangen. Daarnaast moet je erop letten dat de naden van de bal geen tekenen van slijtage vertonen.


  Recreatieve tennissers vervangen hun ballen doorgaans na 6u spelen. Regelmatige competitiespelers vervangen hun ballen dan weer na 4u spelen. Op professioneel niveau worden de ballen telkens vervangen na 7 games.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken