Sneeuwschoenen & sneeuwlaarzen

Sneeuwschoenen en sneeuwlaarzen

Hulp bij je keuze
De juiste wandelschoenen voor in de winter kiezen
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€14899 −51%
€7285
*De uitverkoop begint op 8/2/2023
€9000
Frozetic Schoenen
ADIDAS

Frozetic Schoenen

Uitsluitend online verkocht
4.6/5 Op basis van 7099 Beoordelingen in de winkels en online

WANDELSCHOENEN OM IN DE WINTER SNEEUW EN IJS TE TROTSEREN


Besneeuwde bergen, bevroren rivieren en meren ... Trektochten in de winter hebben hun charme maar zijn ook veeleisend op het vlak van schoenen en kleding. Net zoals wandelkleding voor de winter je warm en comfortabel moeten houden, moeten goede wandelschoenen ervoor zorgen dat je zowel op een ijzige ondergrond als op gladde hellingen goed uit de voeten kunt. Met goede wandelschoenen ben je altijd optimaal uitgerust voor je volgende winterwandeling.


WARME, ADEMENDE EN WATERDICHTE WANDELSCHOENEN EN -LAARZEN


Het kan misschien tegenstrijdig klinken, maar zelfs als het buiten koud is en de temperatuur onder het vriespunt zakt, zweten je voeten. Het binnenmateriaal van je schoenen moet dus niet alleen warm zijn, maar ook het vocht zoveel mogelijk absorberen en naar buiten afvoeren. Het buitenmateriaal moet dan weer waterdicht en/of waterafstotend zijn om te verhinderen dat smeltwater, regen of sneeuw in je schoen dringen. Hiervoor hebben de volgende materialen hun nut bewezen:

 • Leer is uiterst waterafstotend en zeer goed ademend, en daarom het allerbeste materiaal voor winterschoenen.
 • Synthetische materialen zoals polyurethaan (PUR) of polyester (PES) zijn bijzonder sterk, volkomen waterdicht en hebben bovendien isolerende eigenschappen waardoor ze perfect beschermen tegen vocht. Vaak worden die materialen gecombineerd met leer (bijvoorbeeld een leren schoen met een dikke rubberzool).
 • Rubberen schoenen zijn echter niet aan te raden. Je gaat er snel in zweten omdat dit materiaal niet ademt. Volledig leren schoenen vereisen dan weer intensief onderhoud. Daarom worden voor outdoorsporten voornamelijk hybridemodellen gebruikt die de goede eigenschappen van beide materialen combineren.

 • LAGE, HOGE OF HALFHOGE WANDELSCHOENEN?


  Het bovenwerk is het bovenste gedeelte van een schoen. Het is echter meestal het buisvormige gedeelte dat tot net boven de enkel kan reiken, maar ook bijna tot de knie bij zeer hoge wandellaarzen.


  Wandelschoenen bestaan in verschillende hoogtes, afhankelijk van het gebruik en het weer. Bij lichte of matige sneeuwval raden we aan om te opteren voor een winterschoen met een gemiddelde schacht. Voor trektochten in diepe sneeuw is het daarentegen beter een schoen te kiezen met een hoge of halfhoge schacht.


  ZOLEN EN GRIP VAN WANDELSCHOENEN VOOR DE WINTER


  Sneeuw, modder, smeltwater en ijs... In de winter worden wandelschoenen vaak blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Daarbij komen nog stenen, grind en strooizout, die ook de zool en het buitenmateriaal ernstig kunnen beschadigen. Goede grip en stabiliteit van winterschoenen zijn essentieel. Vooral wanneer je je over moeilijk begaanbaar terrein verplaatst. Een dikke, duurzame en uitgesproken geprofileerde zool biedt dit allemaal.


  TREKKING IN DE WINTER: EEN MEER OF MINDER WARME VOERING VOOR ELK TYPE WEER


  Wandelschoenen en winterlaarzen zijn er in verschillende varianten en uitvoeringen. Dat geldt niet enkel voor de vorm van de schoenen en het buitenmateriaal, maar ook voor de voering van de schoenen. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen warme en koude voering. Afhankelijk van het weer en de activiteit zal een van deze voeringen beter bij je passen.


  De warme voering

  Het doel van de warme voering is om de voet van binnenuit warm te houden. Daartoe wordt de binnenkant van de schoen bekleed met een warm materiaal, bijvoorbeeld bont of polyester.


  De koude voering

  Bij schoenen met koude voering is er geen sprake van bont of een andere warme voering. Hierdoor houdt de schoen de voeten minder warm dan warm gevoerde wandelschoenen.


  Een koude voering is dus perfect geschikt voor zachte winters en winterwandelingen in gebieden met vrij zachte temperaturen. Het dragen van dikke sokken of meerdere sokken geeft echter ook een verwarmend effect, indien nodig. Dit biedt je de mogelijkheid om je wandelschoenen in verschillende weersomstandigheden te dragen.


  Het is bijzonder belangrijk dat de voeten niet koud worden bij temperaturen ver onder nul. Met te warme schoenen beginnen de voeten daarentegen makkelijk te zweten, zelfs in de winter. Kies dan ook altijd wandelschoenen die geschikt zijn voor de heersende weersomstandigheden.


  WATERDICHTE WANDELSCHOENEN EN -LAARZEN VOOR DE WINTER


  Sneeuw en regen, maar ook een hoge luchtvochtigheid, kunnen schoenen aanzienlijk beschadigen. Er kan ook vocht in de schoen dringen, wat niet alleen onaangenaam is, maar ook wondjes en blaren in de hand werkt. Bovendien krijgen natte voeten het veel sneller koud. Daarom moet u bij het kopen van schoenen altijd kiezen voor een model met een goede waterdichtheid. Dit zorgt ervoor dat de waterdruppels parelen op de buitenkant van je schoen. Wandelschoenen met een ademend en waterdicht membraan zijn ideaal voor:

  • Wandelingen in de sneeuw;
  • Regenachtige herfst- en winterdagen.

  • VIND JOUW WANDELSCHOENEN EN -LAARZEN VOOR DE WINTER BIJ DECATHLON


   Met onze hoogwaardige winterschoenen en -laarzen van het merk Quechua, ben je altijd goed voorbereid op je volgende trektocht. Ongeacht of het gaat om een gezellige winterwandeling of een trektocht van meerdere uren in de sneeuw, ervaren wandelaars of beginners. Bij DECATHLON vind je een uitgebreide keuze aan schoenen en laarzen voor dames, heren en kinderen voor de winter en verkrijgbaar in verschillende maten, modellen en kleuren.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken